Beşiktaş'ın Wout Weghorst transferi zora girdi

10.06.2022 - 09:25 | Son Güncellenme: 10.06.2022 - 10:12

Beşiktaş'ın kadrosuna katmak istediği Hollandalı golcü Wout Weghorst'un Galler'e 90+4. dakikada attığı gol siyah beyazlı takıma transferini zora soktu. İşte detaylar...

Beşiktaş'ın Wout Weghorst transferi zora girdi

Yeni sezon öncesi kadrosunu iyi bir golcüyle güçlendirmek için transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ın gündemindeki isim olan Wout Weghorst'tan kötü haber geldi.

Burnley'den ayrılmak istiyor

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin durumunu yakından takip ettiği Wout Weghorst geçtiğimiz günlerde milli takım kampında açıklamalarda bulundu. Avrupa'dan ve Türkiye'den transfer teklifleri aldığını duyuran tecrübeli futbolcu, Burnley'den ayrılmak istediğini dile getirdi. 29 yaşındaki santrafor Hollanda basınına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

Championship'te oynamayacağım konusunda Burnley ile daha önceden anlaşmıştık. Ancak kulüp kısa sürede Premier Lig'e dönmek istediği için beni takımda tutmak istiyor. Gelecek sezonki Dünya Kupası'nda yer alabilmem için göz önünde olmam ve yüksek performans gösterebilmem önemli. Medyada çıkan her habere inanmamalısınız ama Türkiye, İngiltere ve Almanya'dan ilgi olduğu doğru. Öncelikle milli takıma odaklanacağım, daha sonra Burnley ile karar vereceğiz.

9 gol ve 4 asist üretti

Hollandalı futbolcu geçtiğimiz sezon toplam 44 müsabakada forma giydi. Wout Weghorst bu müsabakalarda rakip fileleri 9 kez havalandırma başarısı gösterdi. 29 yaşındaki oyuncu takım arkadaşlarına 4 gol pası verdi.

İlgini Çekebilir
"Beşiktaş'ta oynamaya hazırım"
Habere Git

Transfer zora girdi

Milliyet'te yer alan habere göre; teknik direktör Valerien Ismael’in raporu doğrultusunda forvet transferini kampa kadar yetiştirmeyi hedefleyen siyah-beyazlılarda ilk adaylardan olan Wout Weghorst işi zora girdi. Hollanda’nın Galler’i 2-1 yendiği maçta şık bir gol atan Hollandalı yıldız adeta değerine değer kattı. Zaten taliplerinin çok olduğu 29 yaşındaki forvetin transferi bir hayli zorlaştı.

Rota Sörloth ve Muleka'ya döndü

Beşiktaş yönetimi bu sebeple farklı çalışmalara yöneldi, B planını harekete geçirdi. Buna göre siyah-beyazlılar, diğer önemli alternatifleri Alexander Sörloth ve Jackson Muleka’ya rotasını çevirdi.

Senin için hazırladığımız haberler