Beşiktaş'a bir İspanyol daha!

20.07.2020 - 09:06 | Son Güncellenme: 20.07.2020 - 09:11

Beşiktaş, Francisco Montero'yu transfer etti. İspanyol futbolcu, akıllara Beşiktaş'ta oynayan diğer vatandaşlarını getirdi. Beşiktaş'ta oynayan İspanyol futbolcular listesinde kimler var? Hangisi daha başarılı oldu? İşte yanıtı...

Beşiktaş'a bir İspanyol daha!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Beşiktaş, İspanyol stoper Francisco Montero'yu kiraladığını açıklarken, siyah-beyazlı takımda forma giyen İspanyollar arasında en çok hangi ismin katkı verdiği merak konusu oldu.

Genel itibarıyla İspanyol oyuncular, siyah-beyazlı takımda dikiş tutturamadı. Aralarından en çok sevilen isimler Guti ile Fabri oldu.

Beşiktaş forması giyen İspanyol futbolcuları sizler için derledik. İşte o isimler ve performansları...

Juanfran

Beşiktaş tarihinin ilk İspanyol futbolcusu Juanfran oldu. İspanyol oyuncu, 2004-05 sezonunda Beşiktaş forması giydi. Celta Vigo'dan Beşiktaş'a transfer olan Juanfran, 1 sezon sonra Hollanda ekibi Ajax'a gönderildi. 13 maçta 748 dakika süre aldı ve 1 kez de rakip ağları havalandırdı.

Beşiktaş kariyerinde vasatı aşamayan Juanfran için kulübü Celta Vigo'ya 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ödendi. Futbolcuya ise yıllık 1.1 milyon Euro ödeneceği açıklanmıştı.

Guti Hernandez

Real Madrid'in sembol isimlerinden biri olan Guti Hernandez, 2010-11 ve 2011-12 sezonlarında siyah-beyazlı formayı terletti. Kariyerinde 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan Guti, ilk sezonunda 37 maçta 11 gol attı. 2011-12 sezonunda ise 3 maçta 222 dakika süre alabildi ve 1 gol kaydetti.

Beşiktaş'ta taraftarların gönlünde yer edinen Guti, Şenol Güneş'in teknik direktörlük yaptığı dönemde siyah-beyazlılarda yardımcı antrenör olarak da görev yaptı.

Alexis Delgado

Beşiktaşlı futbolseverlerin zihninde Matias Delgado, farklı yer edinmiştir. Siyah-beyazlı taraftarlar, Alexis Delgado'yu da bağrına bastı. Vodafone Park'ın açılış maçında attığı golün dışında futbolcu, stoper pozisyonunda beklentilere karşılık veremedi. 1022 dakikada görev alan Delgado, 12 kez siyah-beyazlı formayı giydi.

Beşiktaş'a maliyeti 1 milyon Euro olan Delgado, İspanyol ekibi Alaves'in yolunu tutmuştu. Beşiktaş, futbolcunun satışından ise 500 bin Euro aldı.

Fabricio Ramirez

Beşiktaş ile güldü, Beşiktaş ile ağladı! Beşiktaş'a gelen İspanyol oyuncular arasında kuşkusuz en başarılı performansa Fabri imza attı. Deportivo'dan transfer edilen futbolcu, 2016-17 sezonunda 44 maçta görev alırken, 2017-18 sezonunda ise 43 maçta görev aldı.

Ayrıca Beşiktaş'tan ayrılıp İngiliz ekibi Fulham'a transfer olmasıyla da siyah-beyazlılara 6 milyon Euro kazandırdı. Fabri, Beşiktaş'a 1 milyon Euro civarında gelir elde ediyordu. 

Alvaro Negredo

Futbolseverlerin aklında Avrupa'daki başarılı maçlarıyla yer edinen Alvaro Negredo, Beşiktaş formasıyla beklentilerin altında kaldı. Valencia'ya futbolcunun transferi için 2.5 milyon Euro ödendi. Golcü oyuncunun ise ilk 2 yıl 4 milyon 350 bin Euro gelir elde edeceği ifade edildi.

2017-18 sezonunda 43 maçta 15 gol 9 asist kaydeden Negredo, 2018-19 sezonunda 6 maçta 3 gol attı. Negredo, Beşiktaş'tan sonra Al Nasr ekibine gitti. Al Nasr'ın Beşiktaş'a Negredo için 1.5 milyon Euro civarında ödeme yaptığı gündeme gelmişti.

Victor Ruiz

Beşiktaş'ın yine bir İspanyol stoperi... Victor Ruiz, Villarreal'den kadroya katıldı ve 3 yıllık kontrat yapıldı. 30 yaşında Beşiktaş'a katılan futbolcu, geride bıraktığımız günlerde tek taraflı sözleşmesini feshetti. Ayrılığa gerekçe olarak ise alacaklarını tahsil edememesini gösterdi. Bu konu, FIFA'ya taşındı. Oyuncu için Villarreal'e 2.5 milyon Euro ödendiği, futbolcunun ise senelik 1.8 milyon Euro kazanacağı gündeme gelmişti.

Hatta Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın da bu konuyla ilgili konuştu. Yalçın, "Yargılamak istemiyorum ama yaptığını doğru bulmuyorum. Ayrılmak istiyorsan 2 maç kaldı. Oyna, öyle ayrıl. Zaten konu artık mahkemelik oldu. Para peşine düşmesi hoş bir durum değil" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler