Beşiktaş'a dünyaca ünlü teknik direktör Louis van Gaal ile görüşecek

29.12.2023 - 09:01 | Son Güncellenme: 29.12.2023 - 09:20

Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ta gündeme dünyaca ünlü teknik adam geldi. İşte detaylar...

Beşiktaş'a dünyaca ünlü teknik direktör Louis van Gaal ile görüşecek

Sezona Şenol Güneş ile giren ardından Burak Yılmaz'ı takımın başına getiren Beşiktaş'ta son olarak saha kenarında kulüp efsanesi Rıza Çalımbay yer almıştı. Kötü sonuçların devam etmesinin ardından Çalımbay ile de yollar ayrılmıştı. 

3 isimle görüşüldü

Siyah beyazlılarda Rıza Çalımbay'ın ardından teknik direktör arayışları başladı. Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybaba dün düzenldeği basın toplantısında basında yer alan isimlerin aksine şu ana kadar 3 yabancı teknik direktörle görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Sergen'le görüşmedik, görüşürsek anlaşırız"

Aybaba öte yandan Sergen Yalçın'ın teknik direktör adayları arasında olup olmadığıyla ilgili soruya ise "Sergen Yalçın içimizden biri. Beşiktaş'ın önemli bir değeri. Sergen ile görüşmedik. Görüşmediğimiz için de anlaşamadık. Sergen'le görüşürsek anlaşırız." dedi.

Sürpriz isim gündemde

Beşiktaş'ta Başkan Hasan Arat'ın sürdürdüğü teknik direktör operasyonunda siyah beyazlıların gündemine süprriz bir isim geldi. Kara Kartal dünyaca ünlü hocayı listesine aldı.

Louis van Gaal ile görüşülecek

Fanatik'in haberine göre; Başkan Hasan Arat, kariyerinde Ajax, Barcelona, Bayern Münih ve Manchester United gibi dünya devlerini çalıştıran ve bu kulüplerde birçok kupa kazanan Hollandalı Teknik Direktör Louis van Gaal ile görüşecek. 

Beşiktaş'ın ikna etmesi gerek

Hollanda Kulübü Ajax'a danışmanlık yapan 72 yaşındaki çalıştırıcının, şu anda hocalığa geri dönme konusuna pek sıcak bakmadığı bu nedenle Beşiktaş'ın kurt teknik direktörü ikna etmesi gerektiği kaydedildi. Bu doğrultuda Beşiktaş Yönetimi görüşmede kulübün projelerini anlatılacak ve Van Gaal’ın istekleri dinlenecek. Eğer taraflar orta yolu bulursa anlaşma sağlanabilir. Fakat ilk etapta hedeflenen şey, Van Gaal’ın yeniden hocalığa ikna edilmesi.

20 kupa kazandı

Son olarak Hollanda Milli Takımı'nı çalıştıran Van Gaal daha sonra teknik direktörlük kariyerine başladığı Ajax'a danışman oldu. İki kez yılın teknik direktörü seçilen başarılı çalıştırıcı kariyerinde, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası şampiyonluk kupalarının da yer aldığı  20 kupa kazandı. 

Senin için hazırladığımız haberler