Beşiktaş'ın aldığı krediyle ilgili canlı yayında flaş açıklama: "Şartnamede bulunan maddede..."

09.10.2019 - 13:22 | Son Güncellenme: 09.10.2019 - 10:29

Beşiktaş'ın aldığı krediyle ilgili canlı yayında flaş açıklama: "Şartnamede bulunan maddede..."

Beşiktaş’ın Eski Yöneticilerinden Hasan Bozkurter, siyah-beyazlıların Ziraat Bankası ile yaptığı anlaşmayla ilgili flaş bir açıklama yaptı. Bozkurter, “Sözleşmede, ‘Başkan veya yönetici kulübe para verirse bankalara olan borç bittikten sonra ancak geri alabilir’ şeklinde bir madde olduğunu öğrendim” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hasan Bozkurter’in açıklamaları şu şekilde:

Hasan Bozkurter: "Mali disiplinin nasıl sağlanacağı önemli"

Yapılacak seçim öncesi aday arkadaşlarımızı bekliyoruz. Adayların çoğu imzayı hazırlamış durumda. Beşiktaş’ta bundan sonra gelecek yönetimin projesi önemli ama nasıl bir kaynak yaratılacak da mali disiplin sağlanacak? Bu daha önemli.

Hasan Bozkurter, Ziraat Bankası ile yapılan anlaşmadaki maddeyi açıkladı

En son 250 milyon lira bir kredi alındı Ziraat Bankası’ndan. Sözleşmede, “Yönetici ve başkan kulübe para verirse, bankalardaki kredi borcu bittikten sonra geri alabilir” deniliyor. Böyle bir maddeye imza atılır mı? Bu çok enteresan. Fenerbahçe bu gerekçeyle imzalamamış diye biliyorum.

Hasan Bozkurter: "Fenerbahçe imzalamadı, Beşiktaş neden imzaladı?"

Alınan krediyle ilgili o madde açıklanmalı. Eğer biz yanlış biliyorsak da açıklasınlar. Alınan bu krediyle birlikte 1.6 milyar Beşiktaş’ın total borcu oluyor. Gerçekten inanamıyorum. Sayın Başkan ve yönetim kurulundan bir arkadaş çıkıp açıklık getirsin. Fenerbahçe imzalamadı. Pekiyi Beşiktaş neden imzaladı?

"Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel'in böyle bir şeyden haberi yok"

Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel’i aradım ve sordum. Denetleme Kurulu Başkanı’nın böyle bir şeyden haberi yok. Tahmin ediyorum Divan Başkanı Tevfik Yamantürk’ün de haberi yoktur. Hani şeffaflık vardı? Böyle şartlarda nasıl bir destek sağlanacak?

Fikret Orman'a seçim eleştirisi

Seçim süreci diye bir şey yoktu. Bu nereden çıktı? “Beşiktaş’ın önünde engelim” dedi Fikret Orman. Engel olduğunu söyledi ama daha önce de seçim yaptı. İstifa et diye baskı yokken neden ayrılmak istedi? Kongreye doğru bir hareket yok. Şampiyon olunduğunda, ‘Büyük Başkan’ diye bağırıldı. Taraftarları saygıyla dinlemek durumundasınız.

Hasan Bozkurter: "Ekonomik özgürlüğü olmayan bir kulübün yaşama şansı yoktur"

“Ben seçime gidiyorum, hadi bana eyvallah” demek ne kadar doğru? Bu mali tabloyu gördükten sonra belli ki bu noktaya geldi. Eğer borcunuz sermayenizin üstünde ise orası iflas eder. 430 milyon borç ile kulübü alacaksınız, 3 milyara getireceksiniz. Sonra da engelim diyeceksiniz. Yönetimdeyken görmediler mi bunu? Beşiktaşlı kulübü için her şeyi yapar. Beşiktaş’a sahip çıkalım kampanyası yapılırsa camia sahip çıkar. Ekonomik özgürlüğü olmayan bir kulübün yaşama şansı yoktur.

Senin için hazırladığımız haberler