Larin'in gol attığı maçta Mallorca, Sevilla'yı mağlup etti

10.12.2023 - 00:12 | Son Güncellenme: 10.12.2023 - 00:15

İspanya Ligi'nde Real Mallorca, Beşiktaş'ın eski futbolcusu Cyle Larin'in gol attığı karşılaşmada Sevilla'yı sahasında mağlup etmeyi başardı. Detaylar.

Larin'in gol attığı maçta Mallorca, Sevilla'yı mağlup etti

AJANSSPOR-HABER

La Liga'nın 16'ncı haftasında Sevilla'yı ağırlayan Mallorca, eski Beşiktaşlı golcü Cyle Larin'in golüyle karşılaşmada 1-0 öne geçti. Kanadalı santrfor, bu sezon La Liga'da ilk golünü kaydetmiş oldu. Mallorca'nın bir başka golcüsü Vedat Muriqi ise sakatlığı nedeniyle Sevilla ile oynanan müsabakada forma giyemedi.

Bu sezon ilk kez, toplamda 9 kez

Bir dönem Beşiktaş formasını da giyen Cyle Larin, sezon başında 7.5 milyon euroluk bonservis bedeliyle transfer olduğu Mallorca'da bu sezon ilk kez ligde gol sevinci yaşadı. 28 yaşındaki golcü futbolcu, La Liga'da toplamda 9'uncu kez ağları sarstı. Geçen sezon Real Valladolid'de forma giyen Larin, 19 maçta 8 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. Kanadalı forvet, Valladolid formasını sadece ligde giydi.

Mallorca'da gol orucuna girdi

Geçen sezon İspanya kariyerine başlayan Cyle Larin, Real Valladolid formasıyla 19 maçta 8 gol ve 3 asistlik performans gösterdi. 28 yaşındaki futbolcu, sezon başında transfer olduğu ve 4 yıllık sözleşme imzaladığı Mallorca'da 16 maçta 2 kez ağları havalandırdı ve 1 kez asist yaptı. Ligde tam 14 maç sonra gol atan Larin, bu sezonki ilk lig golünü Sevilla ağlarına yollamış oldu.

Takımının en golcü 3'üncü futbolcusu oldu

Cyle Larin, Sevilla'ya attığı golle takımının bu sezon en golcü 3'üncü futbolcu oldu. Mallorca, bu sezon çıktığı 18 resmi maçta 21 kez gol atma başarısı gösterdi. Takımda bu sezonun en golcü futbolcusu, çıktığı 14 maçta 8 kez rakip fileleri sarsan Abdon Prats oldu. Prats'ı 4 golle takip eden futbolcu ise, bir dönem ülkemizde de forma giymiş ve en son Fenerbahçe formasıyla Türkiye kariyerine ara veren Vedat Muriqi oldu. Ayrıca Larin'le aynı gol sayısına sahip iki isim daha bulunuyor. Bu isimler ise; Javier Llabres ve Daniel Rodriguez. 

Beşiktaş kariyeri

Beşiktaş'a 2017-2018 sezonunun devre arasında 1.8 milyon euroluk bonservis bedeliyle katılan Cyle Larin, o sezon sadece 4 maçta forma giydi ve bu maçlarda 4 gol atmayı başardı. Sonraki sezon 22 resmi maçta 4 gol ve 2 asist yapan Kanadalı santrfor, 2019-2020 sezonunda Zulte Waregem takımına kiralandı. O sezonda 33 maçta 9 gol ve 5 asistlik performansa imza atan golcü futbolcu, bir sonraki sezon Beşiktaş'a geldi 45 maçta 23 gol 5 asistlik performansla takımıyla şampiyonluk yaşadı. Son olarak 2021-2022 sezonunda Beşiktaş formasını giyen başarılı forvet, 38 maçta 8 gol ve 1 asistle sezonu tamamladı. Larin, Beşiktaş formasıyla çıktığı 109 maçta 39 gol ve 8 asist yapmayı başardı.

Beşiktaş'tan bedelsiz olarak ayrıldı

2021-2022 sezonunun sonunda Beşiktaş ile sözleşmesi biten Cyle Larin, takımıyla sözleşme uzatmadı ve Belçika ekibi Club Brugge'un yolunu tuttu. Golcü oyuncu, Brugge formasıyla 13 maçta sadece 1 kez gol sevinci  yaşadı ve 1.5 milyon euroluk bedelle Real Valladolid'in yolunu tuttu. Valladolid formasıyla da 19 maçta 8 gol ve 3 asist yaptı. Bu sezon ise 7.5 milyon euroluk bir bedelle Mallorca'nın yolunu tutan Kanadalı oyuncu, 16 maçta 2 gol ve 1 asistlik performansla beklentilerin altında kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler