Beşiktaş'ın sağ bek adayları neler yaptı? Rosier tercihi...

16.12.2020 - 11:07 | Son Güncellenme: 16.12.2020 - 11:14

Beşiktaş, bu sezon şampiyonluğu kovalıyor. Fenerbahçe ve Galatasaray ile yarış halinde olan siyah-beyazlılar, sağ bek konusunda yoğun uğraşlar verdi. Beşiktaş'ın gündemine gelen isimler bu sezon nasıl bir performans sergiledi? İşte detaylar...

Beşiktaş'ın sağ bek adayları neler yaptı? Rosier tercihi...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Beşiktaş geçen sezon Gökhan Gönül ile takımda kalması için görüşmeler yapmış ancak; tecrübeli sağ bek oyuncusuyla anlaşma sağlanamamıştı. Gökhan Gönül, Fenerbahçe'nin yolunu tuttu.

Siyah-beyazlılar, sağ bek için yelpazeyi geniş tuttu, Hollanda'dan Güney Amerika'ya kadar birçok ülkeden futbolcuyu izledi. Yerli oyuncular içinden de şu anda Kasımpaşa forması giyen Ahmet Oğuz ile görüşmeler yapıldı. Peki, Beşiktaş'ın sağ bek tercihi geride kalan haftalarda nasıl bir fotoğrafı ortaya çıkardı? Gündemdeki isimler nasıl bir performans sergiledi? Yanıtlayalım.

Gökhan Gönül'ün performansı

Geçen sezon Beşiktaş'ta 32 maçta 4 gol atıp 3 de asist yapan Gökhan Gönül, 1+1 yıllık sözleşme imzaladığı Fenerbahçe'de bu sezon 10 maçta 900 dakika süre aldı ve 2 gol 1 asistlik performans ortaya koydu.

Nazım Sangare'nin Fenerbahçe dönemi

Antalyaspor'da geçen sezon 32 maça 2 gol 4 asistlik katkı yapan Nazım Sangare de Beşiktaş'ın gündemindeydi. İki kulüp arasındaki anlaşmazlıklar ve Fenerbahçe opsiyonu futbolcuyu sarı-lacivertlilere taşıdı. Sangare, Fenerbahçe'de bu sezon gerek sakatlık durumu gerek teknik adam tercihi sebebiyle 3 maçta ilk 11'de oynadı. Skora katkı yapamadı.

Ahmet Oğuz Kasımpaşa'da neler yaptı?

Beşiktaş, uzun yıllar oynadığı Gençlerbirliği'ne veda eden Ahmet Oğuz ile görüşmeler yaptı. Ahmet Oğuz, Beşiktaş'a neden transfer olmadığını ilk kez Radyospor canlı yayınında şu sözlerle açıklamıştı:

Transferden önce ben çok bekledim. Beşiktaş'ı bekledim. Onlardan haber gelmesini bekledim fakat; süreç çok uzadı. Birçok isim geçti Beşiktaş için ve olmadı. Daha fazla oyalanmak da istemedim. Bir gün Kasımpaşa'dan telefon geldi. Ben de çok memnun olacağımı söyledim. Kasımpaşa'yı biliyorum. Çok güzel bir kulüp. Ben de Kasımpaşa da transfer için istekli olunca imzaladım. Beşiktaş için üzüldüm mü? Kasımpaşa'ya imza attığım için çok mutluyum.

Ahmet Oğuz, bu sezon Kasımpaşa'da 6 maçta 165 dakika süre aldı. Ahmet Oğuz, Konyaspor ve Trabzonspor maçlarında 1'er asist yaptı. 27 yaşındaki futbolcu, 2 maçta ilk 11'de oynayabildi.

Davide Santon'un performansı

İtalyan ekibi Roma'da oynayan Davide Santon da Beşiktaş'ın ihtiyacını karşılayabilecek bir futbolcu olarak gösterilmiş ve uzun süre gündemde kalmıştı. Oyuncu havuzunda yer alan Santon, bu sezon Roma'da 3 maçta ilk 11'de oynadı ve 248 dakikada skora katkı yapamadı. 

Valentin Rosier şu anki görüntüsüyle doğru tercih

Beşiktaş yönetiminin karar kıldığı isim Valentin Rosier, siyah-beyazlılarda iyi bir başlangıç yaptı. Kiralık olarak kadroya katılan Rosier, 6 maçta 3 asist yaptı. Beşiktaş yönetimi futbolcudan memnun. Sözleşme durumu sezon sonunda masaya yatırılacak. 650 bin Euro'ya oynayan Rosier, teknik direktör Sergen Yalçın'ın da güvendiğ isimlerden biri. Beşiktaş, Rosier'i kendi menfaatleri doğrultusunda sezon sonunda kadrosuna katamazsa yeni sağ bek için arayışlar başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler