Beşiktaşlı Michy Batshuayi hacamat yaptırdı

24.01.2022 - 19:03 | Son Güncellenme: 24.01.2022 - 19:15

Son haftalarda Beşiktaş'ın formda isimlerinden olan Belçikalı futbolcu Michy Batshuayi hacamat yaptırdı. Ünlü futbolcu bu anları sosyal medyadan paylaştı

Beşiktaşlı Michy Batshuayi hacamat yaptırdı

Sezon başında Chelsea'den kiralanan yıldız futbolcu Michy Batshuayi ülkesi Belçika'da hacamat yaptırdı. Batshuayi hacamat yaptırdığı anın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. 

Batshuayi son haftalarda çok formda

Beşiktaş'ın son oynadığı Rizespor , Gaziantep ve Karagümrük maçlarını 2’si penaltı olmak üzere 3 golle tamamlayan Batshuayi ligde Beşiktaş ile oynadığı son 8 maçta 9 gole katkı yaptı. Genç futbolcu ligdeki gol sayısını 9’a yükseltirken Beşiktaş'ın de en golcü ismi oldu. Ligde oynadığı maçlarda 4 de asist yaparken 34 golün 13’üne doğrudan etki etti.

İlgini Çekebilir
Yarasa da kendisine şaştı kaldı!
Habere Git

Hacamat nedir?

Hacamat, deriden vakum yöntemi ile kan alınmasıdır. Eski Mısırlılara dayandırılan kadim tıp yöntemlerimden birisi olan hacamat birçok rahatsızlığa iyi geldiği söylenmektedir. 5000 yıl öncesine dayanan bir çeşit akupunktur yöntemi olan hacamat, derinin bir nester yardımı ile çizilip ağzı geniş bir bardak, kavanoz veya şişe ile oluşturulan emme gücüyle kanın çekilmesi şeklinde yapılır. Geleneksel olarak ağrı, sızı veya hastalık olan organa yakın yerlere yapılır.

Geçmişte bardak içerisindeki oksijenin tüketilmesi için kağıt ya da alkollü pamuk kullanılmıştır. Günümüzde pompa ile içerisindeki havanın alınması esasına dayanan aletler yapılmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler