Beşiktaş'ta Alexander Sörloth transferi için ince hesaplar!

27.04.2022 - 15:22 | Son Güncellenme: 27.04.2022 - 15:40

Gelecek sezonun transfer çalışmalarına başlayan Beşiktaş, bir süre önce gündemine aldığı Alexander Sörloth için beklemeye başladı. İşte tüm detaylar...

Beşiktaş'ta Alexander Sörloth transferi için ince hesaplar!

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Teknik direktörlüğe Valerien Ismael'i getiren Beşiktaş'ta gelecek sezon için çalışmalar başladı. Son dönemlerde adı sık sık Beşiktaş ile anılan Alexander Sörloth için siyah beyazlılar, kiralık gittiği İspanya'dan resmî olarak bağını koparmasını bekliyor.

Beşiktaş, Sörloth için İspanya'dan haber bekliyor

Real Sociedad ile olan sözleşmesi hala süren ve bu ay sonuna kadar opsiyon hakkı bulunan İspanyol ekibinin Norveçli oyuncudan vazgeçip vazgeçmediği henüz resmî olarak açıklanmadı. Beşiktaş yönetimi de bu açıklamaya göre hareket edip sözleşmesi bulunduğu kulüp olan Leipzig ile görüşmelere başlayacak.

Beşiktaş, Sörloth'un yeniden çıkışa geçeceğini düşünüyor

2019-20 sezonunda Trabzon formasıyla Süper Lig'de gol krallığı yaşadıktan sonra büyük bir düşüş yaşayan Sörloth, Real Sociedad formasıyla 39 maçta sadece 6 gol atabildi. Ancak Beşiktaş yönetimi, Norveçli futbolcunun Türkiye'de yeniden çıkışa geçip eski günlerine döneceğini düşünüyor.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a piyango vurdu! Rıza Çalımbay devreye girdi
Habere Git

Alexander Sörloth'un kariyeri

27 yaşındaki Norveçli futbolcu Alexander Sörloth, altyapı kariyerinde Strindheim ve Rosenborg Trondheim'da top koşturdu.  Profesyonel futbol kariyerine Rosenborg BK'da start veren Alexander Sörloth daha sonra FK Bodo/Glimt, FC Groningen, FC Midtjylland, Crystal Palace, KAA Gent, Trabzonspor, RB Leipzig ve Real Sociedad kadrolarında yer aldı. 

 

Alexander Sörloth'un milli takım kariyeri

 

Norveç A Milli Takımı formasını giydiği 38 maçta 13 gol atan Sörloth, Norveç U-21 Milli Takımı'nda 10 maçta rakip fileleri 1 kez havalandırdı. Norveç U-19 Milli Takımı'nda 4 maçta 1 gol kaydeden başarılı oyuncu, Norveç U-18 Milli Takımı formasıyla görev yaptığı 11 maçta 5 gole imza attı. Norveç U-17 Milli Takımı formasını 3 maçta giyen Sörloth, Norveç U-16 Milli Takımı'nda da aynı sayıda maça çıktı.

1.94 boyundaki oyuncunun piyasa değeri 12 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler