Beşiktaş'ta Divan tartışması! Ali Rıza Dizdar canlı yayında açıkladı: "Bu iptal kararı..."

14.03.2019 - 15:13 | Son Güncellenme: 14.03.2019 - 18:13

Beşiktaş'ta Divan tartışması! Ali Rıza Dizdar canlı yayında açıkladı: "Bu iptal kararı..."

Beşiktaş Kulübü'nün 15 Nisan 2017'de yapılan, Tevfik Yamantürk'ün göreve geldiği divan başkanlık seçiminin, İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla iptal edildiği gündeme geldi. Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu ve Kongre Üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Rıza Dizdar’ın açıklamaları şu şekilde;

Nasıl bir süreç yaşanmıştı?

O günkü kongreyi ben idare ettim. Divan’a bir mahkeme tarafından kayyum hatırlanmıştı. Bir heyet çağırdı toplantıya. Seçimli Divan Kurulu Toplantısı’na mahkeme tarafından bir kayyum heyeti çağırmıştı. Yalçın Karadeniz seçime girebilir demiştim. Ama ceza aldı dediler. Ben de antidemokratik bulduğumu söyledim. Kınama cezasından ötürü seçme ve seçilme hakkının engellenmesini doğru bulmuyorum. Hakkında ayrıca kınama cezası yok. O iptal edilen seçimden sonra olmuştu. Yalçın Karadeniz seçime girer diye tavır koymuştuk. Karadeniz, namuslu, dürüst bir insan. Demokratik çizgisinden de ayrılmadı. Elbette fikir ayrılıklarımız oldu ama beyefendi bir insandır.

“Konuyu İstinaf Mahkemesi veya Yargıtay çözecek”

Yalçın Bey o gün seçime girmedi ve çekildi. Son derece güvenilir bir kaynaktan kararı öğrendim. Sayın Karadeniz ve arkadaşları tarafından o çağrı heyetinin iptali için dava açılmış. Bir seçimin iptali sırasında eski divan heyeti çağrıyı yapar. Tedbir kararları bir reddedildi. Kulüp kayyum tayin ettirmiş buna ben de karşıydım. Sayın Karadeniz ve arkadaşlarının iptal davası reddedilmiş. Daha sonra İstinaf Mahkemesi’ne gidilmiş reddedilmiş, daha sonra Temyiz Mahkemesi’ne götürülmüş. Kongrenin iptali için açtıkları davada o karar kesinleşmeden, buradaki yargıç ise ‘Bu kongre iptal edilsin’ diye değişik bir karar vermiş. Artık bunu Yargıtay ya da İstinaf Mahkemesi çözecek. Buradaki teknik bir konu. Yani; kongrenin esasından dolayı iptal değil. Bir mahkeme, “Bu çağrı heyetinin böyle bir genel kurul toplama yetkisi yok” diyor. Diğeri farklı. Hangisi doğru? Bunu Yargıtay ya da İstinaf Mahkemesi çözecek.

Bundan sonraki süreç nasıl olacak?

Biz bir Beşiktaş oluşumu için bir oluşum yarattık. Arkadaşlarımla görüştüm. “Bence Tevfik Yamantürk ve arkadaşları bu karardan ötürü istifa etmeliler, edince de yeni seçim yapılır. Süre 2 aydır” demiştim. Kongreden sonra zaten yeni Divan Kurulu seçilecek. İstifa ederlerse 2 aylık süre için seçim yapılır. Seçime gitmezlerse bu karar da kesinleşmediği için Beşiktaş Kulübü İstinaf Mahkemesi’ne gidecek. Bence de sakat bir gerekçe. Bu karar yazıldıktan sonra 15 gün içinde İstinaf’a gidecekler. İcraya konulacak bir karar değil. Açık ve net söylüyorum eğer lehe onaylansa bile kadük bir karar olacak. Uygulanamaz.

Beşiktaş, İstinaf Mahkemesi’ne gider mi?

Yalçın Karadeniz hakkını aradı. Açtığı davalardan biri aleyhine diğeri lehine çıktı. İptal kararı teknik bir konu. Ben kayyumla çağrı yapılmasına karşıydım. Mahkemede de bunu söyledim. Yalçın Karadeniz ve arkadaşlarının açtığı davalar doğru davaydı. Kayyumluk iptal edilmediği için gerekçe konulur mu, konulmaz mı? Bunu hukukçular tartışmayacak. Yargıtay ve İstinaf Mahkemesi tartışacak. Zannedersem bu iptal kararı kadük bir karar olacak. Beşiktaş’ın avukatı, ‘Sizin hukuk bilginiz çok zayıfmış, kabul etmiyorum’ demiş. Bunu duydum.

Fikret Orman'a eleştiri: “Tesis yaparak değil, çizdiğiniz çizgiyle konuşursunuz”

Beşiktaş’ta biz evrim ve devrim olsun istiyoruz. Kapitalist ve emperyalist sistem kulüpleri yutacak. Süleyman Seba’nın bir sözü vardı; Beşiktaş’ta kimsenin parası kalmaz diye. Beşiktaş’ta şu anda futbolcular şikayete gidiyor. Bu onur kırıcı. Başkan ve yönetime eğer doğru çizgide giderse hürmet ederiz. Beşiktaş Kulübü’nü uçuruma götürüyorlar. Tesis yapmayla konuşmak olmaz. Çizdiğiniz çizgiyle konuşursunuz.

Fikret Orman’a mesaj: “Ya yok olacaksın ya da…”

Sayın Başkan Fikret Orman, paralık başkanlık gelmesini istemişti. Neden istedi? Bu konuda kimsenin sesi çıkmıyor. Galatasaray ve Fenerbahçe Başkanlarından da ses çıkmadı. Hem kulüpten para alacaklar hem de sorumlu olunacak gibi bir yutturmacanın içine girmeyelim. Türkiye’de kulüplerin satışına doğru gidiliyor. Ama Beşiktaş’a 1 kalem bile satılmaz. Satış olursa herkes ayaklanır. Beşiktaş’ın hiçbir şeyi satılamaz. Sattırılmaz. Beşiktaş’ı yöneten sistemin karşısında mı, değil mi? Sayın Orman’a da söylüyoruz. Eğer bu delegasyonunla seçimi kazanacağını düşünüyorsan, düşüncenin karşısında yok olursun. Ya yok olacaksın ya da bu düşüncenin rayında gideceksin. Beşiktaş bir güçtür. Beşiktaş bir aşktır. Beşiktaş biziz. Söyleyeceklerim bu kadar.

Senin için hazırladığımız haberler