Beşiktaş'ta dün gece neler yaşandı? Işıklar neden sabaha kadar yandı?

06.10.2023 - 13:38 | Son Güncellenme: 06.10.2023 - 13:43

UEFA Konferans Ligi'nde 2-0 öne geçtiği Lugano maçını 3-2 kaybeden Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi yönetimi ve teknik direktör Şenol Güneş sabaha kadar toplantı yaptı.

Beşiktaş'ta dün gece neler yaşandı? Işıklar neden sabaha kadar yandı?

AJANSSPOR HABER

Türkiye "Işıklar yanıyor" söylemine darbe dönemlerinden aşina. Askerin siyasete müdahil olduğu dönemlerde Genelkurmay ışıklarının yanık olması, olası bir muhtıra, orduda tedirginlik olduğu veya darbenin habercisiydi. Gazeteci Mehmet Ali Birand da 32. Gün belgeselinde de bu konunun işlendiği bölümde "Işıklar yanıyor" ifadesini kullanmış ve bu literatürümüze girmişti. 

Beşiktaş'ta da ışıklar dün gece sabaha kadar yandı. Takımın, UEFA Konferans Ligi'nde 2-0 öne geçilen maçta Lugano'ya 3-2 yenilmesi, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin küfür nedeniyle stadı terk etmesi, yönetime yönelik protestolar olağanüstü toplantıya neden oldu.

Çebi olağanüstü toplantı yaptı, Güneş ile görüştü

Bugün gelen Şenol Güneş istifası ve olağanüstü seçim kararı dün gece sabaha karşı alındı. Maç biter bitmez Ahmet Nur Çebi stattaki yönetim binasında olağanüstü toplantı yaptı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan seçim kararı! Siyah-Beyazlılar'dan resmi açıklama
Habere Git

Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası Çebi, görüşmek için yaklaşık 1 saat bir odada bekleyen Şenol Güneş ile başbaşa görüştü. Görüşmede ayrılık kararı çıktı. Güneş istifa sinyalini basın toplantısında "Sözün bittiği yerdeyiz. Bu takımla başarılı olacağımızı düşünüyordum. Olmadı" diyerek vermişti.

Güneş ile ayrılık ve olağanüstü seçim kararı onaylandı

Güneş ile görüşen Çebi, daha sonra tekrar yöneticilerle bir araya geldi. Son toplantıda Güneş ile ayrılık ve olağanüstü seçim kararı onaylandı.

Çebi adaylık için henüz karar almadı

Çebi, yeniden adaylık için henüz bir karar almış değil ama yakın zamanda seçim olursa da gitmeyeceğini söylemişti.

Senin için hazırladığımız haberler