Beşiktaş'ta karar verildi! İşte bileti kesilen isimler...

23.12.2021 - 10:00 | Son Güncellenme: 23.12.2021 - 14:31

Bu sezon ligde umduğunu bulamayan Beşiktaş, yeni sezonun kadro planlamasını yapmaya şimdiden başladı. Bileti kesilen isimler belli oldu. İşte detaylar...

Beşiktaş'ta karar verildi! İşte bileti kesilen isimler...

Son şampiyon Beşiktaş 2021-2022 sezonuna istediği başlangıcı yapamazken yönetim gelecek sezonun kadro planlamasına başladı. Birçok isimle yollarını ayırmaya hazırlanan Siyah-Beyazlılarda tam 15 futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. 

3 oyuncuyla yola devam

Fanatik'in haberine göre Beşiktaş söz konusu isimler arasında sadece 3 oyuncuyla net olarak 'devam' kararı aldı. Douglas, Jeremain Lens, Adem Ljajic, Fabrice N'Sakala gibi isimler yolcular arasında ilk sırada yer alırken Mehmet Topal ve Gökhan Töre'yle de yeni kontrat yapılmayacak. Sözleşme uzatma konusunda anlaşma sağlanamayan Cyle Larin ve Domagoj Vida'nın da Beşiktaş'a veda etmesi bekleniyor.

Larin ve Vida için devre arasında teklif bekleniyor

Sezon sonunda 15 futbolcusuyla kontratı bitecek olan Siyah-Beyazlılar, bu isimlerden bazılarıyla sözleşme yenileme görüşmelerine başlamıştı. Kara Kartal'dan yıllık 1 milyon 700 bin Euro kazanan Cyle Larin ile 3.5 milyon Euro'luk maaşı bulunan Domagoj Vida'yla görüşen idareciler, 2 futbolcuyla da anlaşma sağlayamadı. 

Josef ve Güven'in sözleşmesi yenilenecek

Bu gelişmenin ardından Beşiktaş Yönetimi'nin, devre arasında bu 2 isim için gelecek teklifleri değerlendirmeye alabileceği kaydedildi. Josef de Souza ve Güven Yalçın'la sözleşme yenileyecek olan Kara Kartal, takımdaki gelecekleri merak edilen kiralık oyuncular; Miralem Pjanic ve Michy Batshuayi için ise hamle yapmak için sezon sonunu bekleyecek.

Can Bozdoğan'ın satın alma opsiyonu kullanılacak

Schalke'den kiralanan Can Bozdoğan'ın 1.8 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanma kararı alan Siyah-Beyazlılar; Oğuzhan Özyakup ve Atiba Hutchinson'ın durumlarına da sezon sonunda 2 oyuncuyla yapılacak görüşme sonrasında karar verecek. 

Topal ve Töre'ye yeni sözleşme yok

Mehmet Topal ve Gökhan Töre'yle ise sözleşme yenilenmesi düşünülmüyor. Kadro dışı konumunda bulunan; Adem Ljajic, Douglas, Jeremain Lens, ve Fabrice N'Sakala için ise sezon sonunu beklemeden devre arasında yollarını ayırmaya sıcak bakan idareciler, bu konuda 4 isimle Ocak ayında masaya oturacak.

Yeni transfer için en yüksek maaş belirlendi

Kulübe toplam maliyeti 22 milyon Euro'yu bulan 15 oyuncunun büyük bölümüyle yollarını ayıracak olan yönetim, golcü dışında yapılacak yeni takviyelerde 1 milyon Euro maaşı aşmayacak.

Sözleşmesi bitecek futbolcuların maliyetleri

Oğuzhan: 2.5 milyon Euro
Atiba: 500 bin Euro
Güven Yalçın: 100 bin Euro
Mehmet Topal: 3 milyon TL
Can Bozdoğan: 400 bin Euro
Josef de Souza: 1.5 milyon Euro
N'Sakala: 850 bin Euro
Douglas: 1 milyon Euro
Gökhan Töre: 5 milyon TL
Ljajic: 4.2 milyon Euro
Lens: 2.5 milyon Euro
Larin: 1 milyon 700bin Euro
Vida: 3.5 milyon Euro
Batshuayi: 3.1 milyon Euro
Pjanic: 2 milyon 700 bin Euro

Toplam: Yaklaşık 22 milyon Euro(315 milyon TL)

Senin için hazırladığımız haberler