Beşiktaş'ta Fenerbahçe derbisi öncesi Valerien Ismael'in zor kararları

05.05.2022 - 11:58 | Son Güncellenme: 05.05.2022 - 12:11

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisi öncesi sakat ve cezalılar yüzünden özellikle defansta sıkıntı yaşıyor. Sisteminden taviz vermeyecek Teknik Direktör Valerien Ismael'i zor kararlar bekliyor.

Beşiktaş'ta Fenerbahçe derbisi öncesi Valerien Ismael'in zor kararları

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Avrupa kupalarına katılmak için ümidini koruyan Beşiktaş, Fenerbahçe derbisi hazırlıklarını sürdürüyor. Siyah beyazlılar hayal kırıklığı yaşadıkları sezonda derbi zaferi yaşayarak taraftarlarına biraz olsun kendini affettirmek istiyor.

Derbi öncesi defansta sıkıntı!

Beşiktaş Teknik direktörü Valerien Ismael ise defansta yaşanan eksikliklerden dolayı sıkıntılı. Siyah beyazlılarda stoper Francisco Montero kırmızı, Valentin Rosier ise sarı kart cezalısı. Sakatlığı bulunan diğer stoper Domangoj Vida ise babasının hastalığı nedeniyle ülkesine gitti ve Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

Valerien Ismael sistemi değiştirmeyecek

Valerien Ismael ise defanstaki eksiklere karşın üçlü sisteminden vazgeçmeyecek. Fransız teknik direktör, yapılan antrenmanlarda aynı sistemle oynamaya devam ediyor. Kasımpaşa yenilgisinden sonra taraftarın destek verdiği Ismael, kendi sistemiyle Fenerbahçe'yi devireceğine inanıyor.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisi öncesi Arda Güler belirsizliği
Habere Git

Ismael'ın 3 alternatifi var: Kerem Kalafat'a görev

Fenerbahçe maçına çıkacak kadro için Ismael'in önünde 3 seçenek bulunuyor. Ismael’in ilk planı Necip Uysal’ı üçlü stoper hattına atıp Serdar Saatçı ve Welinton ile oynatmak. Rosier’in yerine ise genç Kerem Kalafat'ı monte etmek .

Josef de Sousa defansa!

Fransız teknik direktörün ikinci alternatifi ise orta saha oyuncusu Josef de Souza'yı stoper olarak oynatmak. Brezilyalı futbolcu hem Fenerbahçe'de oynarken hem de Beşiktaş'ta mecbur kalınan maçlarda stoper olarak forma giymiş ve başarılı bir performans sergilemişti. Bu durumda Necip Uysal sağ beke kaydırılacak. Orta sahadan Josef de Souza'nın yerini Atiba Hutchinson alacak.

Atiba savunmaya

Ismael'in bir başka alternatifi ise orta alan kurgusuyla oynamadan direkt olarak Atiba Hutchinson'ı defansa çekmesi. Atiba daha önceki takımlarında hem sağ bek hem stoper olarak görev aldı. Ancak Ismael'in sisteminde çok efor gerektiren sağ bekte yaşı nedeniyle Atiba'nın görev alması zor gözüküyor. Kanadalı oyuncu stopere çekilip Necip Uysal'ın sağ bek oynaması bir Ismael'in önündeki bir başka seçenek.

Antrenmanlardan sonra karar verecek

Valerien Ismael, pazar günkü maç öncesi futbolcularını bu mevkilerde deneyerek gözlemleyecek. Antrenman performansları Ismael'in vereceği kararda belirleyici olacak.

Senin için hazırladığımız haberler