Beşiktaş'ta Vida için milli takım korkusu!

31.08.2021 - 12:18 | Son Güncellenme: 31.08.2021 - 12:28

Beşiktaş'ta Domagoj Vida, Hırvatistan Milli Takımı'ndaki yerini kaybetme riskiyle karşı karşıya. Peki, Hırvatistan'da sistem değişiyor mu? İşte gelişme ve detaylar...

Beşiktaş'ta Vida için milli takım korkusu!

DIŞ HABER-AJANSSPOR 

Hırvatistan Milli Takımı'nda gözler 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde oynayacağı maçlara gözünü çevirdi. Hırvatistan'da teknik direktör Zlatko Dalic'in sistem değişikliği yapıp yapmayacağı tartışma konusu. Şayet sistem değişikliği olması durumunda Beşiktaş forması giyen Domagoj Vida'nın artık 11 oyuncusu olmayabileceği konuşuluyor. Detaylar haberde...

3-5-2'ye dönerlerse Vida yerini kaybedebilir

Beşiktaş'ta forma giyen Domagoj Vida, Hırvatistan Milli Takımı ile formunun zirvesine ulaştı. Hırvatistan basını, milli takımın savunma hattının yeni bir oyuncu profiline sahip olduğunu ve taraftarların da 3-5-2 sisteminin kullanılmasından yana görüş belirttiğini yazdı.

Dalic her türlü çözüme hazır

Ayrıca Dalic'in Hırvatistan'ın daha başarılı olması için her türlü çözümü üretmek istediği hatırlatıldı. Eğer Hırvatistan, 3 savunma ile oynarsa defans hattında Caleta-Car, Lovren ve Gvardiol yer alacak. 5'li orta sahada ise Juranovic, Kovacic, Brozovic, Sosa ve Vlasic, ileride ise Perisic ve Kramaric'in yer alacağı konuşuluyor. 

Maç fikstürleri ve Hırvatistan'ın mevcut düzeni

Hırvatistan, 1 Eylül'de Rusya, 4 Eylül'de ise Slovakya'ya konuk olacak. Hırvatlar 7 Eylül tarihinde ise Slovenya ile karşı karşıya gelecek. Mevcut düzende yani; 4-3-3 sisteminde Hırvatistan kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Dominik Livakovic; Josko Gvardiol, Domagoj Vida, Duje Caleta-Car, Borna Sosa; Marcelo Brozovic, Mateo Kovacic, Mario Pasalic; Nikola Vlasic, Andrej Kramarić, Ivan Perišic.

Senin için hazırladığımız haberler