Beşiktaş'tan Abdullah Avcı hamlesi, Galatasaray taktiği...

02.07.2021 - 08:53 | Son Güncellenme: 02.07.2021 - 11:41

Beşiktaş, Abdullah Avcı ile yaşadığı tazminat sorununun ardından konuyu Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Peki, transfer yasağı cezası gelir mi? İşte detaylar...

Beşiktaş'tan Abdullah Avcı hamlesi, Galatasaray taktiği...

AJANSSPOR-HABER 

Beşiktaş ile sözleşmesi devam etmesine karşın yollar ayrılan Abdullah Avcı, siyah-beyazlılarla yaşadığı ihtilafta sevinen taraf olmuştu. Ancak; siyah-beyazlılardan Abdullah Avcı ile yaşanan tazminat konusunda bir hamle geldi. Detaylar haberde...

Beşiktaş, Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurdu

Skorer'de yer alan habere göre; TFF Tahkim Kurulu, 27 Mayıs’ta Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Abdullah Avcı’ya 17 milyon 130 bin lira fesih tazminatı ödemesine hükmetmişti. Tahkim Kurulu’nun bu kararıyla sportif olarak yargı yolu tükenen siyah-beyazlılar, tıpkı Galatasaray gibi soluğu Bölge Adliye Mahkemesi’nde aldı. Beşiktaş mahkemeden kararın bozulması talebinde bulundu.

Galatasaray da benzer bir yol izlemişti

Tahkim Kurulu hatırlanacağı üzere Galatasaray ile Çaykur Rizespor kulüpleri arasındaki Oğulcan Çağlayan davasında sarı-kırmızılıların, Karadeniz ekibine 1 milyon 200 bin euro (12,3 milyon lira) ödemesini kararlaştırmıştı. Ancak; Tahkim, Galatasaray’ın mahkemeye başvurması üzerine de kararın kesinleşmesinin bekleneceğini açıkladı.

Transfer yasağından kurtulma şansı

Beşiktaş Kulübü, Abdullah Avcı davasında aynı yolu izlemeye başladı. Siyah-beyazlılar böylece Bölge Adliye Mahkemesi’nin karar vereceği tarihe kadar zaman kazandı. Beşiktaş bu yola başvurarak, transfer yasağı alma tehlikesinden de kurtulmuş olacak. Galatasaray, mahkemeye yaptığı başvuruyla kesinleşmiş borçtan dolayı transfer yasağıyla karşı karşıya kalmaktan kurtulmayı başarmıştı.

Ahmet Nur Çebi, Avcı için son olarak ne dedi?

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, geride bıraktığımız haftalarda Abdullah Avcı'nın tazminatı konusunda açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Uzlaşamazsak mahkeme uzun yıllar devam edecek. Yani UÇK ve Tahkim Kurulu’nun vermiş olduğu kararları teminat mektubu vererek, diğer yargıya taşımayı planlıyoruz ve orada hakkımızı aramaya, buradaki verilmiş olan adaletsiz kararın düzeltilmesi için mücadelemize devam edeceğiz. Ben UÇK'ya da Tahkim’e de buradan sesleniyorum; bu kulüpler olmadığı takdirde o lehlerine karar verdiğiniz futbolcu ve hocaları yarın hiçbir yerde bulamazsınız. Öncelikleriniz bu değerli kulüpleri korumak olmalı ki bu hocalar dava açanlar, davayı açmayıp, daha sonra gelip burada hocalık yapacak olanlar bu güzide camianın kapılarını kendilerine açık bulabilsinler."

Abdullah Avcı'nın sözleşme yorumu 

Şu anda Trabzonspor'un başında olan Beşiktaş'ın eski teknik patronu tazminat konusuyla ilgili olarak, "Bu işler hukuksal işler. Ben mesleki anlamda Başakşehir, milli takım, Beşiktaş ve Trabzonspor’da çalıştım. Çok fazla dolaşmadım. Ama hiçbir yere girerken ya da çıkarken para konuşmadım. Bunu en yakın zamanda da sorarsınız. Abdullah Avcı’yı parayla kimse tartamaz. Bana nasıl hissettirirseniz ben öyle davranırım. Beşiktaş’ın tarihine, camiasına saygım var. Onlara da başarılar diliyorum" demişti. 

Senin için hazırladığımız haberler