Beşiktaş, Ghezzal ve Rosier transferlerinde sona yaklaştı

17.07.2021 - 16:04 | Son Güncellenme: 17.07.2021 - 18:50

Son dakika Beşiktaş transfer haberleri... Beşiktaş, geçtiğimiz sezon Avrupa ekiplerinden kiraladığı Ghezzal ve Rosier'in bonservisini almakta kararlı. İşte detaylar...

Beşiktaş, Ghezzal ve Rosier transferlerinde sona yaklaştı

AJANSSPOR - HABER

 

Beşiktaş'ın şampiyonlukla tamamladığı 2020-21 sezonunun mimarlarından Ghezzal ve Rosier, önümüzdeki yıl tekrar siyah-beyazlı formayla mücadele edebilir. Geçtiğimiz yıl, Rosier Sporting Lizbon'dan; Rachid Ghezzal ise Leicester City'den kiralanmıştı. İki oyuncunun da başarılı performansı, sadece teknik heyeti değil; taraftarı da mest etti. Yönetim, teknik direktör Sergen Yalçın'ın elini güçlendirebilmek adına bu iki ismi bonservisiyle almanın stratejisini kuruyor. 

İki oyuncuyla da anlaşma sağlandı

Fanatik'ten Gökmen Özcan, Beşiktaş'ın Valentin Rosier ve Rachid Ghezzal'la anlaştığını haberleştirdi. İlgili haberde, Rosier'in kulübüne 4.4 milyon Euro; oyuncuya yıllık 1.4 milyon Euro ve sonraki satıştan yüzde 20 pay verildiği ileri sürülüyor. Ghezzal transferinde de Beşiktaş, Leicester'a 4 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Futbolcu da yıllık 2.4 milyon Euro'ya oynamayı kabul etti. 

Beşiktaş'ta değer kazandılar

Hem Rosier hem de Ghezzal, Beşiktaş'ta geçirdikleri bir sezonun ardından piyasa değerlerine değer kattılar. Rosier 4 milyon Euro'dan 7.5 milyon Euro'ya çıkarken; Ghezzal 5.5 milyon Euro'dan 12 milyon Euro'ya yükseldi. 

Valentin Rosier'in istatistikleri

Beşiktaş formasıyla profesyonel kariyerinin ilk golünü atan Rosier, sezonun en istikrarlı isimlerinden biriydi. 24 yaşındaki sağ bek, Beşiktaş'la 37 maça çıkarken 3 gol, 6 asistlik performansıyla yıldızlaştı. 

Rachid Ghezzal'ın istatistikleri

Beşiktaş'la "küllerinden doğan" Rachid Ghezzal, kariyerinin en skorer sezonlarından birini İstanbul'da yaşadı. Siyah-beyazlı formayla 35 maça çıkan oyuncu, 8 gol; 18 asistlik performansıyla alkış topladı. 

Senin için hazırladığımız haberler