Beşiktaş'tan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması

28.02.2023 - 18:03 | Son Güncellenme: 01.03.2023 - 00:05

Beşiktaş Seçme ve Sicil Kurulu Başkanı Şahabettin Önkol, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin aidatlarını ödemediği nedeniyle ihraç edildiği iddiasına yanıt verdi.

Beşiktaş'tan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması

AJANSSPOR HABER

6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler toplam 11 ilde ciddi yıkım yarattı. Feci afet nedeniyle çok sayıda can kaybı yaşandı. Bölgede yapılan arama kurtarma çalışmaları zaman zaman tepkilere de yol açtı. Depremin yaşandığı illere yardım götürülme konusunda eksik kalındığını belirten bazı vatandaşlar hükümeti istifaya çağırdı.

Tribünlerde istifa çağrısı

İstifa çağrıları tribünlere de sıçradı. Önce Fenerbahçe - Konyaspor maçında Sarı-Lacivertli taraftarlar, daha sonra da Beşiktaş - Antalyaspor maçında Siyah-Beyazlı taraftarlar "Hükümet istifa" protesyosunda bulundu.

Bahçeli Beşiktaş'tan ayrıldı

Beşiktaş maçında yapılan istifa tezahüratlarının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasetin futbol sahalarına taşınmaması gerektiğini vurgulayarak Beşiktaş üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.

İlgini Çekebilir
"Hükümet istifa"dan PFDK'ya sevk yok
Habere Git

Bahçeli kulüpten ihraç edildi iddiası

Bahçeli'nin ayrılık haberinden sonra bazı iddialar ortaya atıldı. Devlet Bahçeli'nin biriken aidatlarını ödemediği ve bu nedenle Beşiktaş üyeliğinden ihraç edildiği iddia edildi.

Beşiktaş'tan iddialara yanıt

Beşiktaş Seçme ve Sicil Kurulu Başkanı Şahabettin Önkol, Devlet Bahçeli hakkındaki iddialara yanıt verdi. Önkol'un kamuoyuna yaptığı duyuru, kulübün internet sitesinden yayınlandı.

Önkol, "Kulübümüzde tüm kurullar, tüzüğümüz gereği Genel Kurul oylarıyla göreve gelmekte, tüzük hükümlerine göre görev yapmaktadır. Bu, seçilen tüm kurullarımız için geçerlidir ve görev ile yetkileri gerek kanunla gerekse de tüzükle belirlenmiştir" dedi.

İlgini Çekebilir
Cumhurbaşkanı, yasak getirenleri görevden alsın
Habere Git

"Bahçeli'nin aidat borcu bulunmamaktadır"

Açıklamanın devamında "28.04.2000 tarihinde Kulübümüze üye olan 14684 sicil numaralı Sayın Devlet Bahçeli’nin üyelik aidatlarını yatırmadığı ve bu nedenle kulüp üyeliğinden ihraç edildiği ile ilgili paylaşımlar gerçeği yansıtmamakta olup kendisinin aidat borcu bulunmamaktadır" denildi.

"Bahçeli'nin yazılı bir istifa dilekçesi de bulunmamaktadır"

Ayrıca açıklamada, "Sayın Bahçeli’nin Kulübümüze aidat borcu olmadığı gibi kurulumuza ulaşmış yazılı bir istifa dilekçesi de bulunmamaktadır" ifadeleri yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler