(YAZILI ÖZET) Fenerbahçe- Beşiktaş Maç Sonucu: 2-4

02.04.2023 - 21:32 | Son Güncellenme: 02.04.2023 - 22:55

Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Ülker Stadyumu'nda karşılaştı. 4-2 ile kazanan Siyah-Beyazlılar oldu. İşte maç özeti, goller ve detaylar...

(YAZILI ÖZET) Fenerbahçe- Beşiktaş Maç Sonucu: 2-4

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü ve 10 kişi kaldığı derbide Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 4-2 yenerek tarihi bir zafer kazandı. Beşiktaş, 2004-05 ve 2020-21 sezonunda da 10 kişiyle Fenerbahçe'yi 4-3 yenmişti. Detaylar...

Beşiktaş'ı üzen değişiklik

Siyah-beyazlılarda maçın henüz başında şanssız bir sakatlık yaşandı. Tayyip Talha Sanuç, Pedro ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Sağlık görevlerinin ilk müdahaleyi yaptığı Tayyip, oyuna devam edemedi ve sedyeyle kenara geldi. 23 yaşındaki futbolcunun yerine 10. dakikada Welinton oyuna dahil oldu.

Arda Güler'den şov, Enner'den gol

Zorlu karşılaşmanın 38. dakikasında şık çalımlarla 5 Beşiktaşlı oyuncuyu geçerek ceza sahasına giren Arda Güler, Onur Bulut’un müdahalesi ile yerde kalınca hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.
Beyaz noktanın başına geçen Valencia’nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Mert Günok’un sağından filelerle buluştu. Böylelikle Kanarya, 1-0 öne geçti. Devre de bu skorla sona erdi.

Arda Güler'e sarıldılar

Fenerbahçe'de gol öncesinde 5 oyuncuyu çalımlayarak penaltı kazandıran Arda Güler, saha içinde sevgi seline tutuldu. Mert Hakan, genç oyuncuyu öperken ikili yere düştüler. Daha sonra Samet Akaydin, geldi ve Güler'i öpmeye başladı. Tribünler penaltı sonrası ve devre sonrasında da genç oyuncunun ismini uzun süre tezahurat ettiler.

Mert Hakan cezalı duruma düştü

Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Beşiktaş maçında gördüğü sarı kart sonrasında Karagümrük maçında cezalı duruma düştü. Yandaş, Gedson'un faulü sonrası yerde kaldı ve uzun süre hakeme yaptığı itirazlar sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

Arda sahne aldı Valencia kaçırdı

Arda Güler, takımı hücuma taşımaya devam ediyor. Orta sahada kazandığı topu hemen savunma arkasına atarak Valencia'yı kaleci ile buluşturmayı başardı. Gole giden Valencia,  Welinton'un hamlesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı verdi. Siyah-Beyazlı oyuncu ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan çıktı. Penaltıda topun başına geçen Valencia ise çektiği şutu önce direk sonra auta çıktı. Kanarya böylelikle net golden faydalanamadı.

Cenk Tosun ilki yaşadı

Fenerbahçe'ye karşı 14. maçına çıkan Cenk Tosun ilk golünü atmayı başardı. 10 kişi kalan Siyah-Beyazlılarda Redmond'un ortasına iyi koşu yapan Tosun, attığ kafa vuruşla ağları buldu ve durumu 1-1'e getirdi. Cenk Tosun, böylelikle ilk kez Fenerbahçe'ye gol atma sevinci yaşadı.

Tosun tutulmadı

Kanarya'ya karşı ilk kez gol sevinci yaşayan Cenk Tosun, ikinci defa golünü de atmayı başardı. Beraberliği yakalayan Siyah-Beyazlılar, öne geçmeyi başardı. 62. dakikada yine Redmond'un pasıyla topla buluşan Cenk Tosun, Samet'i geçtikten sonra ceza alanı içine girmeden çektiği şutla Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirmeyi başardı. Süper Lig'in son üç sezonunda da bir Beşiktaş oyuncusu Fenerbahçe deplasmanında iki gol sevinci yaşadı.

2022/23 | Cenk Tosun

2021/22 | Josef

2020/21 | Vincent Aboubakar

Redmon fişi çekti

Fenerbahçe, kendi sahasında öne geçtiği karşılaşmada 3-1 geriye düştü. Cenk Tosun'un gollerinde asistleri yapan Redmond, bu sefer attığı şık golle takımını farkı 2'e çıkarmayı başardı. Orta sahada kaptığı topla tek başına Fenerbahçe savunması arasına giren Redmond, iki kişiyi çalımladıktan sonra uzaktan çektiği sert şutla ağları bularak skoru 3-1'e getirdi.

Yönetim istifa sesleri geldi

 Fenerbahçe evinde karşılaştığı Beşiktaş'a 4-2 mağlup oldu. Müsabakanın son dakikalarında tribünlerden 'Yönetim istifa' sesleri yükseldi. Başkan Ali Koç ve yönetime tepki gösteren sarı-lacivertli taraftarlar maçın bitiş düdüğüyle birlikte stattan üzgün ayrıldı.

Serdar kaçırdı Aboubakar yazdı

Fenerbahçe'nin gol aradığı dakikalarda atak kuran Beşiktaş, 90+1. dakikada 4-1 öne geçmeyi başardı. Redmond'un pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Aboubakar, attığı golle farkı 3'e çıkardı. 

İrfan attı tribün ıslıkladı

Skorun 4-1'e geldiği son saniyelerde Fenerbahçe taraftarı takımı ve yönetimi protesto etmeye başladı. Cenk Tosun oyundan çıkarken alkışlayan Sarı-Lacivertliler, İrfan Can Kahveci'nin son saniyede attığı golü ıslıkladı. Kahveci'nin golü sonrası karşılaşma 4-2 sona erdi.

Şenol Güneş, Kadıköy’de ilk galibiyetini aldı

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe’yi 4-2 yendi. Siyah-beyazlıların elde ettiği bu galibiyet Teknik Direktör Şenol Güneş için de ayrı bir önem arz ediyor. 70 yaşındaki teknik adam, bu galibiyetle birlikte ligde Fenerbahçe konuk olduğu bir müsabakada ilk kez 3 puanla tanıştı. Şenol Güneş, Beşiktaş’ın başında ligde ve kupada Fenerbahçe’ye 12. kez rakip oldu. Bu akşamki galibiyetle birlikte Güneş idaresindeki Kara Kartal, 3 galibiyete ulaştı. Siyah-beyazlılar, 5 defa berabere kalırken, 4 kez de mağlup oldu.

Stefan Kuntz, derbiyi takip etti

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Ülker Stadyumu'nda karşılaşıyor. Mücadeleyi izlemek için stada gelen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz protokol tribününde yer aldı. Alman teknik adam, milli formayı giyen Türk oyuncuları da yakından takip etti.

Bakan Kasapoğlu, derbiyi tribünden izledi

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş ile karşılaştı. Zorlu mücadeleyi izlemeye gelenler arasında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da vardı. Bakan Kasapoğlu, iki kulübün başkanı ile de bir araya geldi. Bakan Kasapoğlu'na Süper Lig Kulüpleri Sorumlusu Müslüm Özmen de eşlik etti.

Beşiktaş: "Manuel zekanın ürünü Halil Umut Meler!"

Beşiktaş deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşırken, siyah-beyazlılar sosyal medya hesabından penaltı pozisyonuyla ilgili paylaşım yaptı. Müsabakanın 38. dakikasında Onur Bulut ile Arda Güler ile pozisyonun videosunu paylaşan siyah-beyazlılar, "Manuel zekanın ürünü Halil Umut Meler!" notunu ekledi.

Fenerbahçe, bu sezonki 3. derbiyi de kazanamadı

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı konuk etti. Mücadelede 1-0 öne geçen sarı-lacivertliler, ikinci yarıda siyah-beyazlıların gollerine engel olamazken sahadan 4-2 mağlup ayrıldı. Sezonun ilk yarısında Dolmabahçe'de oynanan maçta Beşiktaş ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, Kadıköy'de de Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Bugün oynanan müsabakada da Beşiktaş'a 4-2 kaybeden Fenerbahçe, 3 derbi maçta 1 beraberlik, 2 mağlubiyet yaşadı. Kanarya, sahasında oynadığı 2 derbide kalesinde 7 gol gördü.

Valencia'dan üst üste 6 maçta 11 gol

Beşiktaş ile sahasında karşılaşan Fenerbahçe, sahadan 4-2 mağlup ayrıldı. Mücadeleye 11’de başlayan Enner Valencia, takımının ilk golünü kaydetti. Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Arda Güler'in ceza sahasında düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıyı Enner Valencia, 41. dakikada gole çevirdi. Ekvadorlu oyuncu bu golle birlikte Süper Lig'de bu sezonki gol sayısını 26'ya yükseltti.

(YAZILI ÖZET) Fenerbahçe 2-4 Beşiktaş Maç Özeti

25. dakikada kazanılan frikikte topun başına geçen Arda Güler’in vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.


27. dakikada savunma arkasına atılan topta kaleci Mert ile karşı karşıya kalan Valencia'nın vuruşunda Mert gole izin vermedi.


38. dakikada şık çalımlarla ceza sahasına giren Arda Güler, Onur Bulut’un müdahalesi ile yerde kalınca hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.


41. dakikada beyaz noktanın başına geçen Valencia’nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Mert Günok’un sağından filelerle buluştu. 1-0


43. dakikada kafalardan seken top Beşiktaşlı Welinton’un önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza yayı önünden yaptığı sert vuruş savunmadan döndü.


45+1. dakikada savunma arkasına atılan pasta Samet Akaydin'in hatası sonucunda kaleci Altay ile karşı karşıya kalan Aboubakar çalımlamak isterken, Altay meşin yuvarlağın sahibi oldu.

50. dakikada savunma arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Valencia, Welinton’un müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterirken, Welinton ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.


53. dakikada penaltıyı kullanan Valencia’nın vuruşunda top sol kale direğine çarparak auta gitti.
57. dakikada çalımlarla ceza sahası içine giren Ferdi Kadıoğlu’nun vuruşunda Colley’e de çarpan top kaleci Mert’te kaldı.


58. dakikada Nathan Redmond’un sağ taraftan ortasında Cenk Tosun, kafa vuruşu ile kaleci Altay’ın sağından meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 1-1


62. dakikada Beşiktaş atağında savunma arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Cenk Tosun’un vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2


71. dakikada topla beraber süratli bir şekilde ilerleyen Emre Mor’un ceza yayı üzerinden şutunda top, sağ kale direğinin dibinden auta çıktı.


75. dakikada rakiplerini çalımlayarak ilerleyen Redmond, ceza yayı önünden sert bir şutla topu filelere gönderdi. 1-3


90+1. dakikada Redmond’un pasında sol çaprazda topla buluşan Aboubakar, ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 1-4


90+5. dakikada İrfan Can’ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-4

Senin için hazırladığımız haberler