Beto geleceği hakkında konuştu! Lizbon ve Sevilla'dan...

25.07.2019 - 02:27 | Son Güncellenme: 24.07.2019 - 23:32

Spor Toto Süper Lig ekibi Göztepe'nin Portekizli kalecisi Beto, beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Beto'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Öncelikle tabii ki iyi bir takım oluşturmak ve iyi bir sezon geçirmek istiyoruz. Geçen sene yaşadığımız zorlukları yaşamayıp daha yukarlara oynayan Göztepe'ye yakışacak şekilde iyi oyunculardan kurulu takım olmuş, bütün olmuş her zaman sahaya galibiyetle çıkmış bir Göztepe kurmak istiyoruz. Bunun içinde ilk adımımızı kampla attık.

Geçtiğimiz sezon hakkında...

Bildiğiniz gibi zor bir sezon geçirdik. İnişli ve çıkışlı saha içerisinde saha dışında zor bir sezon yaşadık. Umarım aynı hataları bu sezon tekrarlamayacağız. Gerçekten karakterini ortaya koyan çalışan ve çabalayan bir Göztepe olarak en iyisini vermeye çalışacağız.

Başakşehir maçıyla ilgili...

Aslına bakarsanız bir düğmeye basmak gerekiyordu. Biz bunu daha önceden de istemiştik, çalışıyorudk ve inanıyorduk. Ama o düğmeye basammaıştık. Biz o düğmeye Başakşehir maçıyla bastık. Bizim içni final maçıydı. Onların lider olarak devam ettiği maçtı.Biz o maçta düğmeye bastık ve özgüven kazandık. O maç çok önemliydi bizim için. Hak ettiğimiz sonucu aldık ve o özgüvenle takımı iyi yerlere taşıdık.

Unutamadığı bir maç ve an...

Çok çok önemli Bursaspor maçı. O zamanki hesaplara göre yenilmemeiz lazımdı. Orada aldığımız bir puan bizi hayata döndürdü.Daha sonra Konyaspor'dan aldığımız puan da önemliydi. Bizi hayatta tutan bu maçlardı. Bu maçları unutamam.

4 kez UEFA kupasını kaldırdın...

Çok çok farklı baskılar ve stresler. Bunlar futbolda oluyor. Bir tanesi kupa kaldırmak için. Diğeri ise düşmemek için. Ben hayatımda ilk kez yaşadım bunu.Umarım bir kez daha bunu yaşamayız.

Geçtiğim sene en beğendiği golcü kimdi?

Visca ve Trzeguet diyebilirim. Forvet olmamalarına rağmen hücumsal anlamda çok beğendiğim oyuncular. Forvet olarak bakarsak ilk bölümde Diagne diğer bölümde ise Burak Yılmaz. Takımlarına çok fazla fayda veren oyuncular.

En beğendiği kaleci kim?

Fernando Muslera tabii ki. İzlediğim bir kaleci ve hala da çok çok iyi devam etmekte.

Göktüğ, Arda ve Eren hakkında...

Üçü de çok iyi kaleciler. Umuyorum ki Göztepe yakın gelecekte kalelerini güvene alır. Onlarla devam ederler bir sonraki kaleci aralarında çıkar. Farklı özellikleri olan kaleciler. İyi çalışırlarsa ve adarlarsa futbol olarak değil fiziksel ve mental olarak hazırlanırsalar ciddi anlamda ileride Göztepe'de görev alabilirler.

 Lizbon, Sevilla gibi...

Şu an için kariyer sonlandırma ve bırakmak gibi bir durum yok. Şu an gelecek hakkında bir şey söyleyemem. Ama önemli olan şu ki; futbolu çok uzun  zamandır ailemden fazla uzak kaldım. Ailemle yeterince zaman geçiremedim. Futbolu bırakırsam ailemle uzun bir zaman geçirmek istiyorum. Dürüst konuşmak gerekirse hayatımda önemli kulüpler var. Lizbon, Sevilla gibi.. Bu kulüpler benim için çok çok değerli. Bununla ilgili bir görev çıkarsa  değerlendirebilirim. Eğer ki Göztepe'de kariyerimi sonlandırmak ve görev almak gibi imkanım olursa bir o kadar da benim için değerli olacaktır.

Türkiye'yi seviyor mu?

Türkiye'nin yaşamakta olduğu bazı zorlu süreçler var. Kesinlikle Türk ligi çok ciddi mücadeleli ve üst seviyede devam ediyor. Bana sorarsalar bundan bahsediyorum. İzmir çok güzel bir şehirç Yaşam koşulları, sosyal yaşantısı, plajları ve sahilleri çok güzel. Diğer şehirleri bilemiyorum. Örneğin Sivas'ta. Yaşaması çok keyifli bir ülke.

İzmir'in etkisi var mı burada kalmasında?

Taraftarlar karşısında çok iyi karşılandım, ailemin yaşam kalitesinin çok yüksek olduüu bir şehir. Ben buraya gelmemde de devam etmemde de bu şehrin bana ve aileme sağladığı şeyler oldukça fazla.

3 hoca değişikliği hakkında...

Takım için bence çok keyifli olan bir durum değil. Bir sezonda 3 hoca ile değiştirmek 3 hoca ile çalışmak iyi değil tabii ki.  3 tamamen farklı hocayla çalıştık. Bayrma hocayla çalıştık. Karakter olarak müthiş bir insandı. Mükemmel bir insan. Belki takım içinde o disiplini yakalayamadık. Aslına bakarsak kötü sonuçlarda almadık. İyi aldığımız sonuçlarda vardı. Bayram hocamız gitti. Sonra Kemal hocamız geldi. Biraz aşırı disipline  doğru bir süreç yaşadık. O disiplin şekli ağır gelmiş olabilir. Belki o uyumu yakalayamadık futbolcularla hoca arasında. Sonra Tamer hoca geldi. Takımı çok iyi tanıyan bir hoca, futbolu bilen bir hoca. Teknik anlamda da donanımlı bir hoca. Futbol oynadığı için oyuncularla ortak yön kurabilen bir hoca. Son maçlarda iyi bir başarı grafiği tutup takımı ligde tutmayı başardık.

Bayram hocanın A Mili Takım yardımcı hocalığı hakkında...

Milli takımda bazı değişimler oluyor ki bunlar gerekli. Bütün dünyada saygı gören ve hak eden milli takım. Umuyorum bu değişim onun yararın olur. Umuyorum ki millitakım da olsun veya başka bir yerde olsun umarım onu en iyi yerlerde görürüz. Kendi şahsım adına da Bayram hocamızı en iyi yerlerde görürüz.

Yeni stad hakkında...

Bir takım için çok çok önemli bir yatırım. Gerekli bir durum. Kendine ait bir stad olması. Göztepe taraftarı için çok önemli. Göztepe'yi temsil edecek bir stadın olması çok değerli bir durum. Bizi en zor amanlarda yanımızda oldular. Bu senede öyle oalcaktır bundan hiç şüphem yok. Umuyorum bu sene çok çok güzel zamanlar geçireceğiz. Bambaşka güzel bir sezona yelken açacağız inşallah.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler