Biden seçimi kazandı; LeBron puroyu yaktı

07.11.2020 - 21:42 | Son Güncellenme: 07.11.2020 - 21:55

Los Angeles Lakers’ın süperstarı LeBron James, Joe Biden’ın ABD başkanı seçilmesinden dolayı en mutlu olan isimlerden biri. Öyle ki, NBA yıldızı'nın seçim sonrası paylaşımları, eski başkan Donald Trump'ı bir hayli kızdıracak gibi..İşte LeBron James'in yaptığı Twitter paylaşımları...

Biden seçimi kazandı; LeBron puroyu yaktı

AJANSSPOR / DIŞ HABER

ABD’de seçimler sona erdi. Pennsilvanya’yı da kazanarak 270 delege barajını geçen Demokrat Parti adayı Joe Biden, eski başkan Donald Trump’ı geride bırakarak Birleşik Devletler’in yeni lideri oldu. Bu duruma Los Angeles Lakers’ın yıldızı LeBron James kayıtsız kalmadı.

Zafer purosu

Başkanlığı döneminde Donald Trump ile birçok konuda zıtlaşan LeBron James, Biden’ın zaferinin resmen ilan edilmesinin ardından, Twitter hesabından şampiyonluk sonrası içtiği puronun gif (kısa video) görselini koydu. Kral James, attığı tweette, “Bir oydan daha fazlası” etiketini paylaştı. (ABD'NİN YENİ BAŞKANI BİDEN OLDU)

Biden’dan Trump’a blok

Daha sonra LeBron, 2016 NBA Finalleri’nin son maçında Andre Igoudala’ya yaptığı bloğun fotoğrafın fotoşoplu halini paylaştı. Igoudala’ya Donald Trump’ın kafası, LeBron James’e de Joe Biden’ın kafası montajlanmış vaziyette…

Aralarında neler olmuştu?

Donald Trump, ABD’nin başına geçtiği ilk günden bu yana bazı ırkçı söylemlerle birçok kesimin hedefindeydi. Afro Amerikan vatandaşlar da bu konuda rahatsızlık duyuyordu. Orlando Bubble’da oyuncuların polis tarafından öldürülen George Floyd ve Breonna Taylor için marş protestosunda bulunmuşlardı. Donald Trump, bu durumun kabul edilemez olduğunu söylemiş ve LeBron James de buna karşın, Trump’ın maçları izleyip izlemediğinin umurlarında olmadığını belirtmişti.

Trump ve James daha birçok toplumsal konuda karşı karşıya gelmişti.

Senin için hazırladığımız haberler