"Bir Abramovic gelip Galatasaray'ı alamaz, izin vermeyiz!"

21.04.2021 - 14:39 | Son Güncellenme: 21.04.2021 - 14:52

Galatasaray'da 29 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimde, başkan adayı Burak Elmas'ın listesinde yer alan Işıtan Gün, sarı kırmızılı kulüp için Chelsea, Liverpool modellerinde olduğu gibi yabancı bir sermaye grubunun sahipliğinin mümkün olamayacağını söyledi.

"Bir Abramovic gelip Galatasaray'ı alamaz, izin vermeyiz!"

Galatasaray'da başkan adayı Burak Elmas'ın listesinde yer alan Işıtan Gün; sarı-kırmızılı kulüp ve projeler hakkında özel açıklamalar yaptı.

"Yabancı yatırımcıya izin vermeyiz"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Gün, "Ben bir Galatasaray taraftarı ve kongre üyesi olarak bu türden projelere karşıyım. Burası bizim kulübümüz. Bahsedilen türden bir sermaye grubunun elinde kulübümü görmek istemem. Sanırım hiçbir Galatasaraylı bunu istemez. Bence bu tartışmaya kapalı bir konu. Sağda solda bunların konuşulduğunu duyuyorum; ama Galatasaray'ın yolu bellidir. 1905'te Ali Sami Yen'in çizdiği rotada ilerlemek bizim görevimizdir. Metin Kurt'un bir sözü var, 'Futbol borsada değil, arsada' oynanır. Biz bu duygularla Galatasaray'da yönetim görevine talibiz. Bizim ekibimiz kesinlikle, Galatasaray'ın bir sermaye grubuna satılması fikrine karşıdır. Bunların söz edilmesinden bile hicap duyarız. Bir Abramovic gelip, Burak Elmas'tan, bizim ekibimizden Galatasaray'ı isteyemez" dedi.  

"Türkiye'den Galatasaray gider"

1959 öncesi başarıların şampiyonluk sayılarına eklenmesi tartışması için ise Işıtan Gün, "TFF yöneticileri bu türden bir başvuruyu kabul eder mi bilmem. Ama bu son derece gereksiz bir tartışadır. Kabul edilirse vicdanlara sığmaz. Aynı sezon içerisinde iki tane şampiyonun olduğu, düzenli bir ligin olmadığı ortamda alınan kupalar, şampiyonluk sayılarına eklenirse, bence kimse bu vicdanı yükü kaldıramaz. Kurulması planlanan Avrupa Süper Ligi ya da yeni Şampiyonlar Ligi'ne Türkiye'yi temsilen katılacak takım, Süper Lig'de en çok şampiyonluk kazanan takımdır. Bu takım da Galatasaray. Böyle bir organizasyona Türkiye'den bir takım gidecekse bu Galatasaray olacaktır. Dünyadaki tanınırlık, Avrupa'daki başarılar, taraftar sayısı, bu konuda tartışılacak bir şey yok. Avrupa'daki Türklerin yüzde 70'i Galatasaraylı. Avrupa'daki seçicilerin tercihi Galatasaray olacaktır" şeklinde konuştu. 

Şu anda Hollanda'nın en üst futbol ligi olan Eredevise'de Fortuna Sittard takımının başkanılığını yapan Işıtan Gün, Galatasaray yönetimine gelmeleri durumunda Fortuna Sittard'taki başkanlık görevini bırakacağını belirtti.

"Her alanda projemiz var"

Seçim çalışmalarının iyi gittiğini belirten Iştan Gün, "Hiçbir egosu olmayan, kendine güvenen, işini bilen tamamen bir ahenk içinde çalışan grubu değil Türkiye'de, Avrupa'da bile görmedim. 10 yıldır spor yöneticiliği yapıyorum. Dijitalleşme, sportif konular, kurumsallaşma, şubelerin planlaması, gayrimenkul, finans ve hukuka kadar her konuda projelerimizi hazırladık. Kemerburgaz ile ilgili  projemizi tanıttık. Bu hafta yeni bir projemizi duyuracağız. Umuyorum genel kurulun teveccühünü alacağız. Ama seçilemezsek, yaptığımız tüm çalışmaları yeni yönetime sunacağız. Burak Elmas da bunu söylüyor, biz kendimizi için değil. Galatasaray için çalışıyoruz" dedi.  

Senin için hazırladığımız haberler