Mahkeme onayladı... Fransız devi Bordeaux 3. Lig'e düşürüldü!

05.07.2022 - 19:57 | Son Güncellenme: 06.07.2022 - 13:46

Fransa'nın köklü takımlarından Bordeaux mali yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle 3. Lig'e (Ulusal Ligi) düşürüldüğü açıklandı. Fransız kulübü 5. lige de düşebilir...

Mahkeme onayladı... Fransız devi Bordeaux  3. Lig'e düşürüldü!

AJANSSPOR HABER

Fransa Profesyonel Futbol Ligi yaptığı açıklamayla FC Girondins de Bordeaux'un yeni sezonda 3. Lig de mücadele edeceğini duyurdu. İşte detaylar...

Fransa Profesyonel Futbol Ligi yönetiminin, daha önce mali yükümlülüklerine yerine getiremediği için küme düşürülmesine karar verdiği Bordeaux, alınan kararın onanması sonrasında 3. Lig'e düşürüldü.

2. Lig'e düşmüştü

Geçitiğimiz sezonda Fransa 1. Futbol Ligi'ni (Ligue 1) son sırada tamamlayan Bordeaux, 2. lige (Ligue 2) düşmüştü.

6 şampiyonluk kazandı

FC Girondins de Bordeaux Fransız futbol kulübü. Maçlarını Bordeaux'daki 42.052 kişilik Matmut Atlantique Stadyumunda oynayan kulüp, 6 kez Ligue 1 şampiyonluğu kazanma başarısı göstermiştir. 1995-96 sezonunda UEFA Intertoto Kupası'nı kazanıp UEFA Kupası'nda elemelere kalmış ve daha sonra final oynamış; ancak Bayern Münih'e 2-0 ve 3-1 yenilerek bu kupayı kaldırma başarısı gösterememiştir.

2022 yılının Haziran ayında yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle National 1’e (3’üncü Fransa Ligi’ne) düşürüldü.

5. kategoriye de düşebilir

Öte yandan daha önce Lille’in sahibi olan Lüksemburg doğumlu Fransız iş insanı Gerard Lopez, futbol kulüplerinin hesaplarını izlemek ve denetlemekten sorumlu DNCG’ye yaptıkları itirazın reddedilmesi durumunda kulübün iflas tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını söyledi. Bu, tasfiyeye ve kulübün beşinci kategoride mücadele etmesine neden olabilir.

Senin için hazırladığımız haberler