Bir karakter abidesi: Stambouli! Fenerbahçe'ye transferi...

22.04.2020 - 13:55 | Son Güncellenme: 22.04.2020 - 14:08

Cezayir kökenli Fransız futbolcu dediğiniz zaman akla belki ilk olarak Zinedine Zidane gelir ama Benjamin Stambouli de bu kategoride kendisine yer bulur. Fenerbahçe'nin transferde gözdesi haline gelen Stambouli'yi, Radyospor programcısı ve Ajansspor editörü Emrah Karalinç yazdı...

Bir karakter abidesi: Stambouli! Fenerbahçe'ye transferi...

Almanya'da futbol kariyerine devam eden bir Fransız... Bundesliga'da kuruluşu itibarıyla emekçi kulüplerinden biri olan Schalke 04 ekibinde forma giyen Benjamin Stambouli, son günlerde Fenerbahçe ile sıkça anılmaya başladı. Defans oyuncusu olan Stambouli, nasıl bir futbolcu? Fenerbahçe'ye transfer olmaya sıcak bakar mı? Kariyeriyle ilgili neler düşünüyor? İşte bu soruların yanıtı...

Schalke de ciddi tedbirler aldı

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Tüm dünyada olduğu gibi Bundesliga'da da koronavirüs sebebiyle maçlara zorunlu ara verildi. Bu ara, aslında Schalke kulübü için de son derece yaralayıcı bir dönem oldu. Zaten borçları olan Schalke, bazı ekonomik tedbirler aldı.

Fenerbahçe'nin gözde ismi Stambouli öncülük etti

İşte tam da bu süreçte, Fenerbahçe'nin gündemine gelen Stambouli kulübü Schalke'nin ekonomik tedbirlerine destek veren ilk futbolculardan biri oldu. Koronavirüs günlerinde futbolcuların alacaklarından feragat etmesinde arkadaşlarına öncülük etti.

Alacaklarından feragat etti

Stambouli, alacaklarından feragat etti. Aynı şey maç bonusları için dahi geçerli. 3'e bölünen bonuslardan 1'ini feragat etti.

Kulübün onlara demelerini bile beklemediler

Benjamin Stambouli feragat ettiği süreç için ise, "Kimse para kaybetmeyi sevmez. Ancak; işverenle iletişime geçmeyi beklemeden ücretlerimizi kendi başımıza düşürmekten gurur duyuyoruz" sözleriyle de fedakâr bir yapısı olduğunu ortaya koydu.

Analitik bakış açısına sahip bir insan: Stambouli

Çin'deki arkadaşlarıyla yaptığı konuşma sonrası koronavirüsün etkilerinin ne derece olabileceğini de önceden sezmiş olan Stambouli, öngörüleri ve analitik bakış açısı da olan bir insan.

Üst düzey takımlarda oynadı

Kariyerinde Paris Saint Germain, Tottenham, Montpellier, gibi köklü takımlarda oynayan Stambouli, 2016-17 sezonunda Schalke'ye katılmıştı.

Almanya'ya adapte oldu

Fransa'da Lens kulübü ile Schalke arasında bir takım benzerlikler olsa da daha önce böyle emekçilerin kurduğu bir takımda oynamamıştı. Fakat; adaptasyon sürecini de iyi geçirdi.

Sakatlık onu çok üzdü

Stambouli'nin geride bıraktığımız ekim ayında ayağından geçirdiği sakatlık ve kırık onu çok üzmüştü. Milli futbolcumuz Ozan Kabak'ın da takım arkadaşı olan Stambouli'nin çok yönlü bir futbolcu olduğunu da ayrıca vurgulayabiliriz. 

Çok yönlü bir oyuncu: Stambouli

Çünkü 29 yaşındaki futbolcu, stoper pozisyonunun dışında önlibero ve merkez orta sahada da oynayabiliyor. Sağ ayağını kullanan Stambouli'nin Schalke ile sözleşmesi ise 30 Haziran 2020 tarihi itibarıyla sona erecek. 

Bu sezon Schalke'de kaç maçta oynadı?

Stambouli, bu sezon Schalke'de 10 maçta ilk 11'de forma giydi ve 900 dakika sahada kaldı. 3 kez sarı kart gördü. Geçen sezon 25 maçta oynayıp 2 asist yapan futbolcu, 2017-18 sezonunda da 32 maçta 2 asist yapmıştı. Stambouli, 2016-17 sezonunda ise asist üretemedi.

Fenerbahçe'ye transfer olacak mı?

Fenerbahçe'nin transfer stratejisine uygun bir futbolcu. Karakterli, cesaretli ve sahada sarı-lacivertlilerin ihtiyacını görebilecek bir oyuncu. Ayrıca, bonservis bedeli ödemek istemeyen Fenerbahçe açısından da bu özelliği cazip. Öne çıkan problem ise Almanya'da mutlu olan ve Düsseldorf'ta bol bol görüntülenen nişanlısının ikna edilip edilemeyeceği. 

Senin için hazırladığımız haberler