Bir Ronaldo, bir Messi bir de Lewandowski...

21.09.2023 - 21:10 | Son Güncellenme: 21.09.2023 - 21:14

Barcelona'da forma giyen Polonyalı golcü Robert Lewandowski, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi Avrupa kupalarında 100'ler kulübüne girdi. İşte detaylar.

Bir Ronaldo, bir Messi bir de Lewandowski...

AJANSSPOR HABER

Avrupa kupalarında 100 gol barajını aşan Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'ye bir de Robert Lewandowski eklendi. Polonyalı golcü, Barcelona formasıyla Antwerp ağlarını havalandırmasının ardından 100'ler kulübüne girdi.

139 maçta 100 gol

Robert Lewandowski, kariyeri boyunca çıktığı 139 Avrupa kupası maçında 100 gole ulaşmayı başardı. Yıldız forvet, Lech Poznan ile 6, Borussia Dortmund ile 18, Bayern Münih ile 69 ve Barcelona formasıyla 7 gol kaydetti. Bu performansla Lewa, Avrupa kupalarında 100 gol barajını aşan 3. isim oldu.

Yarı finalde 4 gol birden

Robert Lewandowski, 24 Nisan 2013 tarihinde Borussia Dortmund formasıyla, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finali maçında Real Madrid'e karşı 4 gol atarak dikkatleri üzerine çekmişti. Lewandowski, o tarihteki takım arkadaşı İlkay Gündoğan ile Barcelona'da forma giymeye devam ediyor.

İlgini Çekebilir
TFF, Montella'yı resmen açıkladı!
Habere Git

Lewandowski'den hızlı başlangıç

Bu sezona Barcelona formasıyla etkileyici bir giriş yapan 35 yaşındaki deneyimli golcü, 6 maçta forma giydi. Tüm maçlarda ilk 11'de sahaya çıkan Polonyalı yıldız, şimdiden 4 gol ve 4 asistlik performansıyla İspanyol ekibinin en önemli isimlerinden biri olduğunu gösterdi.

Zirvedeki isim Ronaldo

Avrupa kupalarında en çok gol atan isim Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo. Ronaldo, attığı 145 golle zirvenin sahibi olurken onu ezeli rakibi Lionel Messi, 132 golle takip ediyor.

İki isim de kariyerlerinin sonuna doğru Avrupa'dan ayrılmayı tercih etti. Her iki yıldızın da Avrupa kupalarındaki gol sayılarını arttırmaları artık beklenmiyor.

Senin için hazırladığımız haberler