Fenerbahçe'de Bir Tek Ferdi Kadıoğlu ve Arda Güler Alkış Aldı!

17.02.2022 - 23:26 | Son Güncellenme: 17.02.2022 - 23:49

Slavia Prag karşısında 22 yaşındaki Ferdi Kadıoğlu ve 16 yaşındaki Arda Güler Fenerbahçe'nin ayakta kalan oyuncuları oldu. Tribünler diğer futbolculara tepki gösterirken iki genci alkaşıladı.

Fenerbahçe'de Bir Tek Ferdi Kadıoğlu ve Arda Güler Alkış Aldı!

AJANSSPOR HABER

Kongerans Ligi'nde Fenerbahçe Kadıköy'de Slavia Prag'a 3-2 kaybederken, tribünlerden alkış alan iki futbolcu Ferdi Kadıoğlu ve Arda Güler oldu. Maç sonu açıklama yapan Fenerbahçe Teknik Direktör İsmail Kartal, Ferdi Kadıoğlu'nu överken, sol beki olmadığı için futbolcuyu o mevkiide oynattığını söyledi.

Ferdi Kadıoğlu'ndan 1 gol 1 asist

Esas mevkiisi olmamasına karşın, takımdaki eksiklikler yüzünden sol bek oynayan Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe'nin ayakta kalan oyuncularından oldu. Hem defansta hem hücumda çok başarılı bir oyun sergileyen 22 yaşındaki futbolcu, 58. dakikada nefis bir çalımla rakibini geçtikten sonra Pelkas'ın golünün asistini yaptı. Arda Güler'in 83. dakikada pas olarak kullandığı kornerde topu aldıktan sonra rakibini geçmeyi başaran Ferdi Kadıoğlu'nun çektiği şut, defanstan sekerek ağlara gitti.

Ferdi Kadıoğlu'nun Slavia Prag istatistikleri

Ferdi Kadıoğlu'nun, Salvia Prag maçındaki performansı şu şekilde:

  • 1 Gol
  • 1 Asist
  • 8/13 İkili mücadele kazanma
  • 4 Pas arasıyla top kazanma
  • 2 Top çalma
  • %81 Pas başarısı
  • 4/4 Uzun top isabeti
  • 3/5 Çalımla adam geçme

Tribünler alkışladı, sözleşmesi bitiyor

Fenerbahçe tribünleri, Ferdi Kadıoğlu'na büyük sevgi gösterirken, top ayağına geldiğinde alkışla ödüllendirdi. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Ferdi Kadıoğlu'nun, takımda kalıp kalmayacağı ise bilinmiyor.

75. dakikada oyuna girdi, oyunu değiştirdi

Fenerbahçe taraftarları futbolculara büyük tepki gösterirken, Ferdi Kaıoğlu dışında alkış alan tek isim 16 yaşındaki Arda Güler oldu. 75. dakikada Miha Zajc'ın yerine oyuna giren Arda Güler, 3-1 yenik durumdaki takımı ayağa kaldırdı. 83. dakikadaki korner atışında topu ortalamak yerine, yerden Ferdi Kadıoğlu'na veren Arda Güler golde pay sahibi oldu.

Türk Milli takımı'nı seçen Ferdi Kadıoğlu'nun performansı

Hollanda'da yetişen Ferdi Kadıoğlu, Türkiye A Milli Takım'ını seçtiğini açıklamıştı. Sol bek, sağ bek ve kanatlarda forma giyen Ferdi Kadıoğlu, bu sezon 29 maçta görev aldı. Ferdi, Prag'a attığı gol dahil 3 kez gol sevinci yaşadı, 3 defa da asist yaptı.

Arda Güler'in performansı

16 yaşındaki Arda Güler, bu sezon Fenerbahçe forması giymeye başladı. Süper Lig'de son dakikalarda 3 kez oyuna girdi. Bu kısa sürede 1 kez asist yapmayı başardı. Arda Güler ikinci asitini ise Konferans Ligi'nde Slavia Prag'a karşı gerçekleştirdi.

Ferdi Kadıoğlu'ndan sözleşme yanıtı

Henüz Fenerbahçe ile sözleşme yenilemeyen Ferdi Kadıoğlu, konuyla ilgili açıklama yaptı. Ferdi, "Kontratla ilgili konuları menajerim takip ediyor. Ben, Fenerbahçe'ye odaklanmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler