Beşiktaş Tayfur Bingöl'ü Transfer Etti, Ahmet Nur Çebi Sözleri Hatırlandı

08.09.2022 - 10:01 | Son Güncellenme: 08.09.2022 - 10:08

Beşiktaş, 4 ay önce başkan Ahmet Nur Çebi'nin "Bizim için yaşlı" dediği Tayfur Bingöl'ü transfer etti. Alanyaspor'dan gelen oyuncu da 29 yaşında hayalini gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde...

Beşiktaş Tayfur Bingöl'ü Transfer Etti, Ahmet Nur Çebi Sözleri Hatırlandı

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş, nihayet Tayfur Bingöl'ü renklerine bağladı. Geçen sezon da siyah beyazlıların gündemine gelen Corendon Alanyasporlu futbolcu, Beşiktaş'a imza atmak için İstanbul'a geldi.

Tayfur'un transferiyle birlikte geçen Mayıs ayında başkan Ahmet Nur Çebi'nin sözleri akla geldi.

Mayıs ayında Çebi'ye soruldu

18 Mayıs 2022 tarihinde Vodafone Park Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında gazeteciler, Tayfur Bingöl'ün "Futbol Beşiktaş'ta bırakmayı istiyorum" sözlerini hatırlatıp Ahmet Nur Çebi'ye bu konuda ne düşündüğü soruldu.

Çebi önce "Tayfur mu, kim? Kaç yaşında?" diyerek esprili bir şekilde oyuncuyu tanımazdan geldi.

Çebi, "Tayfur Bingöl bizim için biraz yaşlı"

Çebi, ardından ise şunları söyledi:

"Tayfur Bingöl planlamamız için biraz yaşlı ama bir bakalım. Orada da başarılı oldu. Gündeme alınabilir, bakacağız" dedi. Çebi, yaklaşık 4 ay önce Tayfur için bir yandan kapıyı kapatırken diğer yandan da açık bırakmayı ihmal etmedi. Ve bugün Tayfur, o açık bırakılan kapıdan içeri girerek, hayalini gerçekleştirdi.

İlgini Çekebilir
Jindrich Trpisovsky’den Beşiktaş itirafı
Habere Git

7 takımın formasını giydi

Esasen 29 yaşında olan sağ bek, ihtiyaç halinde orta sahanın sağ ve sol tarafından da görev alıyor. Futbola Gençlerbirliği altyapısında başlayan Tayfur Bingöl, başkent ekibinde A takım forması giydikten sonra Hacettepe, Bandırmaspor, Adana Demirspor, Bursaspor, Göztepe ve son olarak da Corendon Alanyaspor formasını sırtına geçirdi.

Tayfur 4 kez kırmızı kart gördü

Kariyerinde bugüne kadar 108'i Süper Lig olmak üzere, toplam 329 maça çıkan Tayfur Bingöl, ortalama 67 dakika sahada kaldı. Tecrübeli sağ bek, 55 gol atarken 43 de asist yaptı. Bir savunma oyuncusu olarak Bingöl, doğrudan 2 ve çift sarıdan da 2 olmak üzere, toplam 4 kez kırmızı kart gördü. Bingöl, 72 defa da hakemlerden sarı kartla cezalandırıldı.

Senin için hazırladığımız haberler