Blind yine e-mail gönderdi mi?

12.10.2015 - 14:50 | Son Güncellenme: 12.10.2015 - 19:33

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba'ya mail yoluyla tebrik mesajı yollayan Hollanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Danny Blind'den yeni bir e-mail açıklaması geldi..

AJANSSPOR - 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 2-0 kazandığımız Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba'ya mail yoluyla tebrik mesajı yollayan Hollanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Danny Blind, aynı şeyi İzlanda maçı öncesinde yapmadığını dile getirdi.

Hollanda basınına demeç veren Blind, Türkiye'de büyük bir tepki çeken hareketini devam ettirmediğini vurguladı ve gülümseyerek, "Gerçekten, İzlanda Teknik Direktörüne e-mail göndermedim" dedi.

Blind, mesajıyla ilgili eleştirilere ilişkin "Bu e-postanın ne anlama geldiğini anlamak için çok zeki olmaya gerek yok" değerlendirmesinde bulundu. Blind, Avrupa Şampiyonası’na gidememeleri durumunda ne yapacağı yönündeki soruya cevap verirken bu konu hakkında şimdiden konuşmak istemediğini söyledi.

Blind, öte yandan Türkiye'nin İzlanda'ya yenilebileceğin inandığını söylerken, "Ancak bu olabilir mi bilemiyorum" ifadesini kullandı.

Yarınki Türkiye maçından çok kendi oynayacakları karşılaşmanın önemine işaret eden Blind, "Galip gelmek zorundayız. Gerekli olan bu ve buna odaklanmış durumdayız" ifadelerini kullandı.

Gruptan çıkabilmek için birçok şansı kaçırdıklarını ama buna rağmen play-off için hala bir seçeneğin bulunmasının sevindirici olduğunu dile getiren Blind, yarınki maçı mutlaka kazanmak zorunda olduklarını belirtti.

İzlanda teknik direktörü Heimir Hallgrímsson ise e-mail olayıyla ilgili olarak, "İzlanda olarak, ilk gruptan çıkacağımız garantilendikten sonra birçok federasyon yetkililerden ve teknik direktörlerden de tebrik mesajı aldım. Bu doğrudur. Tebrik mesajları atan ülkelerin içinde Hollanda da var. Şu anda maç için buradayız. Türkiye'de ve Hollanda'da oynayan oyuncularımız var. Burada art niyet aramıyorum. Sadece tebrik mesajı yollanmıştı ama gruptan çıkmamızın garantilediği zaman" ifadesini kullanmıştı.

Kavga ettiler mi? Persie neden yedek kaldı?
Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşuan teknik direktör Danny Blind, basında çıkan Van Persie-Memphis Depay kavgasının sorulması üzerine, "Evet bir tartışma yaşandı. Kavga denemez. Kazakistan maçı öncesinde böyle bir durum oldu.Bazen oyuncuların farklı düşündüğü anlar olur. Bu da o anlardan biriydi. Ancak benim Van Persie'yi o maçta yedek bırakmamın bu olayla ilgisi yok. Onun yüzde 100 hazır olmadığını düşündüğüm için yedek bıraktım. Van Persie'yle bu konuyu konuştuk. Gole ihtiyacımız olursa onu sokacaktım ama sonra 100. maçı için ona şans vermem gerektiğini düşündüm." açıklamasını yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler