Borussia Dortmund-Sevilla maçına Cüneyt Çakır damgası!

10.03.2021 - 17:00 | Son Güncellenme: 10.03.2021 - 17:05

Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Borussia Dortmund-Sevilla rövanş müdalelesinde hem maçı yöneten Cüneyt Çakır'ın kararları hem de VAR uygulamaları çok konuşuldu. İşte 2-2’lik skorla Alman ekibinin tur atladığı karşılaşmanın tartışma yaratan hakem kararları…

Borussia Dortmund-Sevilla maçına Cüneyt Çakır damgası!

AJANSSPOR-HABER

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş mücadelesinde Borussia Dortmund ile Sevilla 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla deplasmandaki ilk maçı 3-2 kazanan Dortmund adını çeyrek finale yazdırdı. Almanya’da oynanan karşılaşmanın hakemi ise Cüneyt Çakır’dı.

Golü iptal edip penaltı verdi

Maça özellikle ikinci yarıda verilen hakem kararları damga vurdu. 48. dakikada Borussia Dortmund 1-0 öndeyken bir kez daha Sevilla ağlarını havalandırdı. Ancak VAR’ın devreye girmesiyle saha kenarına giden Çakır, pozisyon öncesinde faul olduğunu tespit ederek gol yerine penaltıya hükmetti.

VAR'da İtalyan Irrati vardı

Golün iptali Dortmundluların, penaltı kararı ise Sevilla cephesinin tepkisini topladı. Bu karşılaşmada Türk hakemin yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun üstlenirken, kritik kararlarda büyük rol oynayan VAR görevini İtalyan hakem Massimiliano Irrati yürüttü. AVAR olarak ise bir başka hakemimiz Mete Kalkavan görev yaptı. 

Haaland'ın penaltısını tekrarlattı

Topun başına geçen Erling Haaland penaltıyı kaçırdı ancak Çakır penaltıda ihlal olduğunu belirterek vuruşu tekrarlattı. Bu kez topu ağlara gönderen Dortmund’un yıldızı sevincini kaleci Bono'nun yanına giderek yaşayınca Çakır tarafından sarı kartla cezalandırdı. 

Yaşanan bu pozisyonlarda oyun bir hayli durdu. Ancak kalan dakikalarda Sevilla iki gol bulup skoru eşitlese de maçı uzatmaya taşıyacak golü atamadı ve maç 2-2 sona erdi.

Senin için hazırladığımız haberler