Lihtenştayn - Bosna-Hersek: 0-2 (Maç sonucu - yazılı özet)

14.10.2023 - 00:13 | Son Güncellenme: 14.10.2023 - 00:20

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde, "Bosna Elması" lakaplı Fenerbahçeli golcü Edin Dzeko'nun Lihtenştayn'a karşı asist yaptığı maçı Bosna-Hersek 2-0 kazandı.

Lihtenştayn - Bosna-Hersek: 0-2 (Maç sonucu - yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

Avrupa Şampiyonası Elemeri J Grubu’nda karşı karşıya gelen Lihtenştayn ve Bosna-Hersek kozlarını paylaştı. Grupta puanı bulunmayan Lihtenştayn kendi evinde yine puanla tanışamadı ve "Bosna Elması" lakaplı Edin Dzeko'lu Bosna-Hersek'e 2-0 mağlup oldu. Bosna-Hersek puanını 9'a yükseltti ve 4'üncü sırada yer aldı.

Dzeko'dan 1 asist

Fenerbahçe'nin ve Bosna-Hersek Milli Takımı'nın kaptanı olan Edin Dzeko, Lihtenştayn maçına ilk 11'de başladı. 13’üncü dakikada eski Konyasporlu Rahmanovic’in golünde Dzeko asisti yapan oyuncu oldu.

Dzeko, Milli Takım'da çıktığı 132'nci maçta 28’inci asistini yaptı. Golcü oyuncu, 42 kez Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde forma giydi ve 17 gol, 5 asistlik performansa imza attı.

İlgini Çekebilir
Ronaldo "Bismillah" dedi, Portekiz EURO 2024'e gitti
Habere Git

Bosna-Hersek, Lihtenştayn kalesini dövdü!

Bosna-Hersek, Lihtenştayn kalesini adeta şutlarıyla dövdü. 29 kez rakip kaleyi yoklayan Bosna-Hersek, bu şutların 13’ünde çerçeveyi buldu. 13 isabetli şuttan 2 gol çıkaran Bosna-Hersek, rakibine sadece 3 şut imkanı verdi ve bu şutların sadece 1’i isabetli oldu.

Lihtenştayn, ceza sahasına hapsoldu

Bosna-Hersek, Lihtenştayn maçında rakip ceza sahasına 56 kez girdi. Lihtenştayn ise Bosna kalesine sadece 3 kez gidebildi. Bosna-Hersek maçı 3.29’luk gol beklentisiyle tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler