“Boupendza şu an 10 milyon Euro, Haziran’da ise…”

04.03.2021 - 20:00 | Son Güncellenme: 04.03.2021 - 20:11

Son dakika haberleri… Gelecek sezon için adı Fenerbahçe ile anılan Hatayspor’un golcüsü Aaron Boupendza’nın durumunu değerlendiren kulübün onursal başkanı Lütfü Savaş, “Biz kimseye söz vermedik. Fenerbahçe ilgileniyorsa konuşuruz” dedi. İşte detaylar...

“Boupendza şu an 10 milyon Euro, Haziran’da ise…”

AJANSSPOR-HABER

Atakaş Hatayspor Onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, transferin gözdesi olan Aaron Boupendza hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Savaş, "Fenerbahçe'nin Boupendza'ya ilgisi devam ediyorsa, kulübümüz ve oyuncunun faydası önde olmak koşuluyla oturur, konuşuruz" dedi. 

Ömer Erdoğan Milli Takım Teknik Direktörü olur

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Savaş, "Ömer Erdoğan çok başarılı ve bize büyük bir güven verdi. O yüzden kendisiyle iki yıllık yeni sözleşme yaptık. Biz Türk milli takımını çalıştıracak bir ekip hazırlıyoruz Hatayspor'da... Ömer Erdoğan bence ileride milli takım teknik direktörü olur" şeklinde konuştu.

Krasnodar özel hayatını kısıtlamak istedi

Son günlerin çok konuşulan Krasnodar meselesine de değinen Lütfü Savaş, "Biz Boupendza'nın transferi için Krasnodar ile 8 milyon 100 bin Euro'ya anlaşmıştık. 6 milyonu peşin, geri kalanı Mayıs ayında ödenmek koşulu ile... Biz anlaştık, imzaları attık. Onlar da Boupendza ile anlaştılar. 1 milyon 50 bin Euro yıllık, 4 yıllık sözleşme.Ama sonradan Krasnodar'ın beyin cerrahı bir genel müdürü gelmiş. Bu kişi Boupendza'dan, yaşam tarzı ile ilgili kısıtlamalar istemiş. Boupendza da 'Ben oraya futbol oynamak için mi gidiyorum, başka şey için mi' demiş ve futbol şube sorumlumuza Krasnodar'a gitmek istemediğini söylemiş. 'Gitmezsem, kızar mısınız' diye sormuş. Biz de 'tabii ki kızmayız' dedik. Başka bir Rus takımı 1 gün sonra daha fazla teklif etti. Ama biz futbolcunun kafası daha fazla karışmasın diye konuyu kapattık. Sezon sonunda isteyen olursa transferi gerçekleşir. Boupendza'nın özel hayatı ile ilgili hiçbir sorun yaşamadık. Biz Hatay'da yanlışını görmedik" dedi.  

 

"Haziran ayındaki fiyatını bilemem

Savaş, Boupendza için sezon sonu adına Fenerbahçe ile anlaşıldığı yönündeki iddia için ise "Boupendza'nın fiyatı şubat ayında 10 milyon Euro'ydu. Haziran ayındaki fiyatını bilemem. Biz hiçbir takıma Boupendza ile ilgili verilmiş bir sözümüz yoktur. Fenerbahçe'nin talebi devam ediyorsa sayın başkan ve başkanvekili ile dostluğumuz var. Hiçbir sorun olmaz. Görüşürüz. Ama burada esas olan Hatayspor'un ve futbolcunun menfaatleri ön plandadır. Dostluğumuz bakî, ama kulüp ve futbolcunun faydası birinci planda önemli" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler