Boupendza transferinde anahtar Fenerbahçe'nin elinde!

01.03.2021 - 09:57 | Son Güncellenme: 01.03.2021 - 10:51

Transfer haberleri... Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Hatayspor'un golcüsü Aaron Boupendza'yı listesinde tutuyor. Peki, Boupendza Galatasaray'a mı yoksa Fenerbahçe'ye mi transfer olacak? İşte detaylar...

Boupendza transferinde anahtar Fenerbahçe'nin elinde!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Hatayspor'da forma giyen Aaron Boupendza, ortaya koyduğu performans ve attığı gollerle tüm dikkatleri üzerine çekti. Rus ekibi Krasnodar'a transferi gündeme gelen Gabonlu futbolcu, kariyerine Türkiye'de devam etmeyi planlıyor. Peki, Fenerbahçe mi yoksa Galatasaray'a mı transfer olacak? Detaylar haberde...

Galatasaray, Boupendza'ya resmi teklif yapmadı

Aaron Boupendza, bu sezon attığı 18 golle Hatayspor'a büyük katkı sağladı. Golcü futbolcu için Hatayspor 10 milyon Euro değer biçti. Futbolcuya devre arası transfer döneminde Galatasaray da ilgi gösterdi.

Teması Albayrak kurdu

Hatta Galatasaray'ın 2 numaralı ismi Abdurrahim Albayrak, Hatayspor yöneticileriyle görüştü. Ancak; Galatasaray'ın ilgisi transfer girişimi olarak kaldı ve resmiyete dökülmedi. Bu yönde açıklama Hatayspor yetkilileri tarafından resmi olarak da yapıldı.

Fenerbahçe'nin teklifi ciddi

Boupendza'nın adı son günlerde sıkça Fenerbahçe ile anılıyor. Bu konuda en net açıklama, Radyospor'a konuşan Hatayspor Basın Sözcüsü Rahmi Vardı'dan geldi. Vardı, "Fenerbahçe açık açık Boupendza'yı istiyor. Fenerbahçe iyi bir teklif yaptı" ifadelerini kullandı.

Hatayspor için Fenerbahçe bir adım önde

Geride bıraktığımız günlerde Beyaz TV'ye de konuşan Vardı, Boupendza'nın Fenerbahçe'yi istediğini açık açık duyurdu. Vardı, "Diyelim 5 kulüp Boupendza için 10 milyon Euro verdi. Fenerbahçe de aynı fiyatı verdi. O zaman tercihimiz Fenerbahçe olur. Çünkü Boupendza da Fenerbahçe'yi istiyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe sezon sonunda görüşme yapacak

Fenerbahçe, Boupendza transferi için Hatayspor ile sezon sonunda bir görüşme yapacak. Hatayspor, futbolcunun sezon sonuna kadar maksimum katkı vermesini istiyor. Fenerbahçe, transferde 'ciddi alıcı' pozisyonunda olsa da Hatayspor'un talep ettiği rakamı daha da aşağıya çekmeye çalışacak. Ayrıca şu ana kadarki en istikrarlı duruş da yine Fenerbahçe'den.

Takas teklifine Hatayspor sıcak mı?

Hatayspor'un önceliği futbolcunun sezon sonuna kadar maksimum katkı vermesi. Belirlenen rakam her ne kadar 10 milyon Euro olsa da bu rakam üzerinde, sonraki satıştan pay maddesi koyularak değişiklikler yapılması mümkün.

Hatayspor, şu ana kadar Fenerbahçe'den takas önerisi gibi bir teklif almadı. Futbolcuya Shakhtar Donetsk'in transfer teklifi yaptığı konuşulsa da Ukrayna ekibinden resmi bir teklif henüz yok. Boupendza sadece Shakhtar'ın göz hapsinde.

Herkes mutlu olabilir

450 bin Euro civarında bir maliyeti olan Boupendza'nın 10 milyon Euro bandında bir bedelle transferi en çok Hatayspor'u mutlu edecek. Futbolcunun, 'Hatay'da oynamayı çok seviyorum' açıklaması da tamamen stratejik ve transfer planının bir parçası. Sezon sonunda transfer konusu çözülecek. Bu transferde büyük bir sürpriz olmazsa Hatayspor, Boupendza ve Fenerbahçe mutlu olacak. Fenerbahçe'nin Hatay'a yapılması planlanan tesisi finanse edip, bu yolla Boupendza'yı transfer etmek istediği de yine gündemdeki konulardan biri.

Senin için hazırladığımız haberler