Boyd 'askıdayken' Ljajic'i ikiye katladı!

11.01.2021 - 15:44 | Son Güncellenme: 11.01.2021 - 15:53

Bu sezon özel hayatında yaşadığı sıkıntılar nedeniyle takımda kendine yer bulmakta zorlanan Adem Ljajic'in ve sözleşmesini ise askıya alınan Tyler Boyd'un transferleri gerçekleşecek mi? Hangi oyuncular daha ücret olarak daha değerli?

Boyd 'askıdayken' Ljajic'i ikiye katladı!

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR

Atakaş Hatay deplasmanından 2-2'lik beraberlikle dönen Beşiktaş'ın 5 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Teknik direktör Sergen Yalçın, on numara pozisyonunda Atiba'yı oynatırken yanına da defansif orta sahalar olan Necip Uysal ve Josef'i koydu. Yalçın, daha ofansif olan Oğuzhan Özyakup'u ise ikinci devre kullandı.

Gözler Ljajic'i arıyor ama o yok!

Beşiktaş'ta her maç kafilesi açıklandığında gözler Adem Ljajic'i arıyor. Siyah beyazlıların büyük umutlarla transfer ettiği Sırp futbolcuya ihtiyaç duyulsa da ortalarda görünmüyor. Uzun süren sakatlık, hastalık ve idmanlara çıksa da henüz form tutmaması nedeniyle kadroda kendisine yer bulamıyor.

18 yabancısı bulunan Beşiktaş'ta 4 yabancı kadro dışında bulunuyor. Jeramin Lens, Isimat Mirin ve Douglas kadro dışı bırakılırken Tyler Boyd'un sözleşmesini ise askıya aldı.  Beşiktaş teknik heyeti ara transferde bir karar vermek zorunda. Ya mevcut yabancılarla devam edecek veya askıya alınacak yabancıyı değiştirecek.

Mandzukic gelirse kim gidecek?

Sergen Yalçın, Mario Mandzukic'i kadrosunda görmek istediğini söylemişti. Bu transfer için girişimler henüz olumlu sonuçlanmış değil. Ancak Hırvat golcünün gelmesi halinde kadrodan bir yabancının daha çıkartılması gerekiyor.

Yalçın ve ekibi devre arasında Hasic'i kiralık göndermeyi düşünüyordu ancak oyuncunun son haftalarda çıkışa geçmesi bir kararsızlık yarattı. Planlara göre Hasic kiralanacak Boyd ise geri dönecekti.

Alıcı olsa hemen satacak

Yönetim Adem Ljajic'i öncelikle elden çıkartmak istiyor. Ancak bu mümkün olmazsa sözleşmesi askıya alınabilir. Ljajic sezon başından bu yana, 131'i Süper Lig olmak üzere sadece 203 dakika forma giydi. Sadece 2 maçta ilk 11'de şans bulan Ljajic, gol veya asist katkısı yapmadı.

Sözleşmesi askıya alınan Boyd, Ljajic'ten daha fazla süre aldı. ABD'li oyuncu sezon başında lig ve Avrupa'da hepsi de ilk 11 olmak üzere toplam 6 maçta sahaya çıktı. 27 yaşındaki kanat oyuncusu 448 süre alırken 1 de gole imza attı. Böylece Sergen Yalçın, faydalanmayı düşündüğü Ljajic'ten sözleşmesini askıya aldırdığı Boyd'dan daha az kullandı.

Maliyetiyle de Boyd'un üç katı

2018-2019'da Torino'dan 7 milyon 750 bin Euro'ya alınan Adem Ljajic, yıllık 2 milyon 250 bin Euro maaş alıyor. Oyuncunun 4 yıllık garanti ücretinin toplamı 9 milyon Euro. Böylece Ljajic'in toplam maliyeti 16 milyon 800 bin Euro'yu buluyor.

Vitoria Guimaraes'ten 2.4 milyon Euro bonservis bedeliyle alınan Boyd ise yıllık 1 milyon Euro ücret alıyor. 4 yıllık sözleşmeye imza atan ABD'li'nin siyah beyazlılara toplam maliyeti ise 6.4 milyon Euro olacak.

Senin için hazırladığımız haberler