"Böyle bir kulüpte oynamak her zaman hayalimdi"

25.08.2020 - 13:59 | Son Güncellenme: 25.08.2020 - 14:32

Son dakika Fenerbahçe haberi.. Fenerbahçe'nin yeni transferi Filip Novak, Topuk Yaylası'ndaki kampta açıklamalar yaptı. Peki Novak Fenerbahçe'ye transferi için ne dedi? Trabzonspor ile ilgili konuştu mu? İşte tüm detaylar...

"Böyle bir kulüpte oynamak her zaman hayalimdi"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'nin Çek sol beki Filip Novak basın toplantısı düzenledi ve açıklamalar yaptı. 

"Çok mutluyum"

Fenerbahçe'ye geldiği için mutlu olduğunu söyleyen Novak, "Benim için gerçekten uzun bir sezondu. Birçok kulvarda mücadele ettim. Burada olmaktan çok mutluyum. Böyle bir kulüpte oynamak gerçekten de hayalimdi" dedi.

"Fenerbahçe'den teklif gelince..."

"Trabzonspor'da oynarken, Fenerbahçe'de oynamayı hayal ettin mi? sorusuna cevap veren Çerk sol bek, "Açık söyleyeyim. Trabzonspor'da olduğumda sadece oraya odaklandım. Son 6 ayda diğer opsiyonlara odaklandım. Fenerbahçe'den teklif gelince çok mutlu oldum. Menajerimle birlikte anlaştık. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum" ifadesini kullandı.

Caner Erkin ile rekabet için neler dedi?

Tecrübeli oyuncu sol bek mevkisinde kalmak istediğini vurgularken, "20 yaşıma kadar forvet, zaman zaman 10 numara ve sol kanatta oynadım. Her zaman goller atmak istedim. Beni sol bekte denediler. Goller attım, asistler yaptım. Şu anda pozisyonumu değiştirmek istemem. Bu pozisyonda oynamayı öğrendim. Dolayısıyla pozisyonumdan memnunum" diye konuştu.

Caner Erkin ile gireceği rekabete de değinen Novak, "Tabii ki oynadığım mevkide 2 tane iyi oyuncu olması çok iyi. Bu sene lige 3 takım daha geldi. Sezon uzun olacak. En iyi olan formayı alacak. Sezon çok uzun. Ben 11 oyuncusu olabilmek için elimden geleni yapacağım. Ama önemli olan takımın başarısıdır" ifadesini kullandı.

Şampiyonluk yarışı

Şampiyonluk yarışıyla ilgili görüşlerini dile getiren Filip Novak, "Açıkçası şampiyonluk yarışıyla ilgili konuşmayı çok fazla sevmiyorum. Elimizden geleni yapacağım. Diğer oyuncular da öyle yapacak. Bunun yeterli olup olmadığını göreceğiz. Takımda herkes başarıya aç. Şampiyonluk elde etmek ve kupayı almak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçları

Trabzonspor'da oynadığı dönemde Fenerbahçe maçlarının havasının nasıl olduğunun sorulması üzerine Novak şöyle dedi: "Fenerbahçe'ye karşı oynadığımda çok farklıydı. Bütün şehir ve biz maçı bekliyorduk. Fenerbahçe'ye karşı maçlar kazandık. Ama ben geçmişi düşünmek istemiyorum. Fenerbahçe'nin geleceğini düşünmek istiyorum"

Davies sorusuna cevap

Bayern Münih'in sol beki Alphonso Davies üzerinden sorulan soru üzerine düşüncelerini dile getiren Novak, "Tarihin en iyileri mi bilmiyorum. Ama Şampiyonlar Ligi finalini izledim. Oradaki bek oyuncularını ve diğerlerini izlemeyi çok seviyorum. Oradaki futbolculardan bir şeyler öğreniyorum. Çünkü halen öğrenmeye açığım" dedi.

Sosa yorumu

Trabzonspor'da birlikte forma giydiği ve Fenerbahçe'de bir araya geldiği Jose Sosa hakkında da konuşan Çek sol bek, "Tabii ki Sosa ile pek çok kez konuştum. Ona geleceği hakkında sorular sormuştum. Kendisini çok seviyorum. Tabii ki birbirimize yardım edeceğiz. Ama bütün takım arkadaşlarımıza yardım edeceğiz" ifadesini kullandı.

37 numaralı formayı giyecek

Fenerbahçe'de 37 numralı formayı giyeceğini söyleyen Novak, "Özel bir sebebi yok. Pek çok kulüpte oynadım. 7 numarayı istiyordum. Martin Skrtel benim arkadaşımdı. 37 numarayı seçtim. Özel bir sebebi yok" ifadesini kullandı.

Paravan arkasında forma değişimi

Öte yandan Novak, formasını gazetecilerin önünde değiştirmek istemedi ve formasını paravanın arkasına geçip değiştirdi

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler