Böyle transfer süreci görülmedi: Mısır'da bir Aslan var!

29.01.2021 - 13:42 | Son Güncellenme: 29.01.2021 - 14:09

Son dakika Galatasaray haberleri... Futbol dünyası son haftalarda bu transferle yatıp bu transferle kalktı. Sonunda Mostafa Mohamed'den mutlu haber geldi ve Mısırlı golcü artık Galatasaray'da. Bu transfer hiç ama hiç kolay olmadı, unutulmayacak bir hikayeyi arkasında bıraktı. İşte transferin perde arkası...

Böyle  transfer süreci görülmedi: Mısır'da bir Aslan var!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray 23 yaşındaki Mısırlı santrfor Mostafa Mohamed'i kadrosuna kattı. İki gün öncesine kadar özellikle Fransız basını, Mohamed'in Saint-Étienne'e transfer olduğunu kesin bir dille yazıyordu ama Ajansspor henüz genç yıldızın bir yere gitmediğini üzerine basa basa yazıyordu. Çünkü bu transerin an be an takip ettik ve perde arkasını sizler için hazırladık...

Geleceğin Salah'ı olarak görülüyor

Fitilin ateşlenmesi 9 Ocak 2021'de Gençlerbirliği maçı sonrası Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in yaptığı açıklamayla olduğu düşünülse de çok önceden görüşmeler başlamıştı. Zaten tecrübeli teknik adam da bu transfer sürecinin sızmasından rahatsızdı.

Mostafa Mohamed birçok kulüp tarafından takip edilen, geleceğin "Salah'ı" olarak görülen genç bir yıldızdı. Tabii ki menajerler de genç yıldızın transfer yapacağının farkındaydı ve çevresine konuşlanmaya başlamıştı.

Oyuncunun menajeri kim?

Dünyaca ünlü spor veri sitesi Transfermarkt'a göre Mostafa Mohamed Spocs Global Sports isimli menajerlik şirketine bağlıydı şirketin sahibinin ismi Sascha Empacher. Ama burada gösterilen menajerlik verileri, olayın resmi olduğu anlamına gelmiyor. Bir oyuncunun hakları sitede yazandan farklı bir menajerde oluyor. Tıpkı Mostafa Mohamed'de olduğu gibi.

Oyuncu Saint-Étienne'e de öneriliyordu

Galatasaray Mostafa Mohamed'in haklarının bulunduğu menajerle ilk etapta temasa geçse de operasyonu Sascha Empacher ve Mısır'daki yardımcılarıyla yürütme kararı aldı. Mohamed'in, Empacher'ın Mısır'daki yardımcılarıyla arası pek iyi değildi. Galatasaray yönetimi Empacher üzerinden hem Zamalek hem Mostafa Mohamed'le temaslarını yürütürken, bir yandan da oyuncu Saint-Étienne'e öneriliyordu.

"Galatasaray'a gelmeyi çok istiyorum ama bu aracılarla değil"

Galatasaray yönetiminin, Zamalek yönetimiyle transfer görüşmeleri olumlu seyretse de Mostafa'nın tavrı "Galatasaray'a gelmeyi çok istiyorum ama bu aracılarla değil" şeklindeydi.

Tam da bu noktada sarı-kırmızılıların yetkilendirdiği menajerlerin aklına bir futbolcu geldi: Nicolai Jorgensen. Mohamed transferinde yetkilendirilen kişiler, yine kendi oyuncuları olmamasına rağmen Jorgensen'i sarı-kırmızılı takıma getirmek için gaza bastı. Ki o dönem yönetime yakın kaynaklar "Mohamed Mostafa'nın defterinin kapandığını" bildiriyordu. Ancak Jorgensen işi de olmadı çünkü Danimarkalı futbolcunun da kendi menajeri devreye girerek "Oyuncuyu istiyorsanız benimle çalışacaksınız" dedi.

Galatasaray yönetimi ve birlikte çalışılan menajerler istişare sonrasında yeniden Mostafa Mohamed için çıkarma yapma kararı aldı. Operasyona bir yandan sarı-kırmızılı takımda birçok oyuncusu olan William D'Avila'nın dahil olmaya çalıştığına yönelik bilgiler geliyordu ki zaten sürece ünlü menajerin yakın dostu gazeteci Manu Lonjon'un katılmasıyla taşlar yerine oturmaya başlıyordu.

3 saatlik bir toplantı yapıldı

D'Avila bu işe de girmeye çalışsa da başarılı olamadı Sascha Empacher tarafı ağır bastı. Yine de çok dışarıda kalmak istemiyordu. 27 Ocak çarşamba günü Manu Lonjon sosyal medyada üst üste iddialarda bulunurken, oyuncunun Fransız Kulübü'ne gideceğini yazıyordu.

Bu iş bir yandan da Zamalek Kulübü'nün de işine geliyordu, çünkü satışta fiyatın artmasına çok tabii zemin hazırlayabilirdi bu iddialar. Ama o akşam herhangi bir anlaşma yoktu. Zamalek Kulübü, Galatasaray'ın yetkilendirdiği menajerler, Mostafa Mohamed'in haklarının olduğu temsilci de dahil olmak üzere 27 ocak gecesi yaklaşık 3 saatlik bir toplantı yapıldı.

"Bugün bu iş kesin bitsin"

O toplantıdan oyuncunun kesinlikle St. Etienne'e satılmama kararı çıkarken, Galatasaray'la anlaşma ertesi güne bırakıldı. Galatasaray yönetimi temsilcilerine "Bugün bu iş kesin bitsin" mesajı yollarken, 28 Ocak'ta öğle saatlerinde iki kulüp anlaşmaya vardı.

Fakat oyuncu Galatasaray'a kendi temsilcisiyle gitmek istiyordu. Tek pürüz buydu. Yaklaşık 9 saat süren uğraşlar sonucunda Mostafa Mohamed, sarı-kırmızılı kulübün yetkilenlendirdiği menajerle gitmeye ikna oldu ve sarı-kırmızılılar saat 00:00 olmadan transferi resmen açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler