Brezilya Ligi'nde Irkçı Saldırıya Uğrayan Vinicius Junior'a Destek

29.05.2023 - 17:55 | Son Güncellenme: 29.05.2023 - 18:11

Real Madrid'in dünya yıldızı oyuncusu Vinicius Junior'a destek yağmaya devam ediyor. Son olarak ise Flamengo-Cruzeiro arasında oynanan maçta destek geldi. Detaylar...

Brezilya Ligi'nde Irkçı Saldırıya Uğrayan Vinicius Junior'a Destek

AJANSSPOR HABER

Brezilya Ligi’ndeki Flamengo-Cruzeiro maçında ırkçı saldırılara maruz kalan Vinicius Junior için oturma eylemi yaptı. Futbolcuların yanı sıra hakemlerde saha ortasına oturdular. 

Vinicius Junior'a destek

D-Smart ekranlarından canlı yayınlanan müsabakanın başlama vuruşunun ardından, İspanya’da ırkçı saldırılara maruz kalan Vinicius Junior için sahadaki tüm oyuncular ve hakemler oturma eylemi gerçekleştirerek Brezilyalı yıldıza destek oldular.

Kırmızı kartı iptal edildi

Real Madrid'in yıldızı Vinicius Junior'un Valencia deplasmanında maruz kaldığı ırkçı tezahüratlar ve gördüğü kırmızı kartla ilgili kararlar açıklandı.

İspanya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, ırkçı tezahüratlara maruz kalan Vinicius Junior'un gördüğü kırmızı kartın iptal edildiği ve bir sonraki Rayo Vallecano maçında oynayabileceği belirtildi. Kırmızı kartın iptaliyle ilgili yapılan açıklamada, "VAR'ın gönderdiği görüntüler taraflıydı. Bu da maçın hakemini yanılttı. Oyuncunun haksız yere oyundan atılmasına yol açtı." ifadelerini kullandı.

Valencia'ya ceza geldi

Öte yandan İspanya Futbol Federasyonu Valencia kulübüne de ceza verildi. Buna göre yapılan inceleme sonrası ırkçı tezahüratlar resmen kanıtlanarak Valencia'ya 5 maç tribün kapatma ve 45 bin euro para cezası verildiği kaydedildi. 

Karşılaşma 1-1 sona erdi

Karşılaşmada Marlon’un 6’nci dakikada attığı gol ile Cruzeiro 1-0 öne geçti. Flamengo 33’üncü dakikada Ayrton Lucas’ın kaydettiği gol ile skora dengeyi getirdi. Karşılaşmanın devamında başka gol sesi çıkmadı ve iki takım sahadan birer puan ile ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler