Brezilya'da şike skandalı! Soruşturma açıldı

28.03.2024 - 00:45 | Son Güncellenme: 28.03.2024 - 00:58

Brezilya Futbol Ligi'nde gündem şike iddiaları oldu. Geçen yılın ardından bir kez daha konu hakkında soruşturma başlatıldı. Bazı futbolcular şike iddiaları ile suçlandı.

Brezilya'da şike skandalı! Soruşturma açıldı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Brezilya'da futbolda şike iddiaları gündem oldu. Brezilya Senatosu, Salı günü futbol liglerinde şike konusunda yeni bir soruşturma başlattı.

Geçen yıl 26 kişinin içinde olduğu soruşturma açılmıştı

AP News'te yer alan habere göre savcıların aralarında oyuncular, iş adamları ve spor yöneticilerinin de bulunduğu 26 kişiyi suç bahisi planlarıyla ilişkilendiren geniş kapsamlı soruşturmasından bir yıl sonra bir soruşturma daha açıldı.

109 maçta şike şüphesi

Geçen hafta soruşturma talebinde bulunan 1994 Dünya Kupası şampiyonu Senatör Romario de Souza Faria, Senato soruşturmasının, teknoloji şirketi SportRadar tarafından yayınlanan ve 2023'te Brezilya'da oynanan 109 maçı şike şüphesi altına alan yakın tarihli bir raporun referans olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

İlgini Çekebilir
SON DAKİKA: PFDK sevkleri açıklandı!
Habere Git

Sarı kart görmek ve penaltı yapmak 20 bin Dolar

Geçtiğimiz yıl, Brezilya'nın birinci ve ikinci ligindeki oyunculara, suç örgütleri tarafından maçlar sırasında sarı kart görmeleri ve penaltı yaptırmaları için 20 bin Dolar'a kadar teklif verildiği iddia edildi.

Senin için hazırladığımız haberler