"Bu adama top atamamak en büyük sorun..."

29.09.2019 - 02:33 | Son Güncellenme: 28.09.2019 - 23:37

"Bu adama top atamamak en büyük sorun..."

Spor yorumcusu Ali Ece, Süper Lig'in altıncı haftasında oynanan ve 0-0 berabere biten Galatasaray - Fenerbahçe derbisini değerlendirdi.

NTV'de yayınlanan 90+ programında açıklamalar yapan Ali Ece'nin değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Galatasaray 88-89 sezonundan sonra ilk hafta bu kadar puan kaybetmiş. Ben 22-23 yaşında olmasaydım, iki takımdan birini tutmasaydım bu maçı izlemezdim.

"Falcao'ya az top geliyor"

Hasan Ali'nin eksikliği öyle bir eksik ki aranıyor. Tavla oynuyorsun, deniz kenarında zarlardan teki gitti zor oynarsın bir zarı iki defa atmaya çalışırsın öyle bakalım bu duruma. Galatasaray'a gelirsek Fatih Terim'in elinde bir inisiyatif vardı Seri-Lemina tercihi tamam Lemina'nın Seri'den üstünlüğü var ama o hala %60'ı ile oynuyor. Seri'nin git gide yükselen performansı vardı. Öne attığı paslar var, Babel'e attığı paslar, Falcao'ya attığı paslar vardı. Falcao çok az besleniliyor.

Fenerbahçe'de yeni oyuncu çokluğu var ama geçen seneye göre çok iyi oyuncular. Böyle oyunculara can kurban herkes böyle yeni oyuncular ister. Gençlere kızıyorlar, E-Spor oynuyorlar diye. E daha zevkli! FIFA 20 lansmanındaki maçı gözümü kırpmadan izledim.

"Falcao'ya top atamamak en büyük sorun"

Galatasaray, Falcao'yu hiç beslemiyor ki Falcao'nun alınmasının bir etkisi olsun. Hocam sen antrenmanlarda takımın başındasın tribünde değilsin ki! Fatih Terim gibi kariyerli bir hocanın takımı daha iyi hazırlaması lazımdı. Falcao bugün ceza sahası içinde bir kez top aldı o da gol oldu ama ofsayt. Bu adama top atamamak en büyük sorun. Galatasaray-Fenerbahçe, en çok rating alan maçımız. Dünyaya satmak istiyoruz. Nasıl satabiliriz abi? Bir VAR kararı dakikalar sürüyor.

Galatasaray'ın kazanması gerekiyordu. Puan farkını azaltmak, rakibin şampiyonluk havasını bozmak ve Şampiyonlar Ligi maçından önce motive olmak için kazanması gerekiyor. Teknik direktörün birinci ölçümü şudur; oyuncu kadrosunun bireysel yeteneklerinden daha iyi takım oluşturabilir misiniz? Fatih Terim bunu 3 kere yaptı ve bir kere UEFA kupasını kazandı.

Mesela kaç tane çocuk 10 sene önce Falcao'yu izlerken Porto'da, Madrid'e keşke bizim takım da olsa hayali kurdu ve büyüdü, maaşını aldı Falcao'yu izlemeye geldi. O bilet fiyatına bu maç olmaz kardeşim... Bu Galatasaray'ı tarif edersek ön tarafında özellikle usta oyuncu yok belirli bir yaşta oyuncular var.

Falcao neden 50 metre geriye geliyor? Fark ettiyseniz Falcao top almak için orta sahaya geldi. Falcao'yu yayın oralarda topla buluştur. Babel'de öyle çizgiden oynayan oyuncu değil, ofansif orta saha oyuncusu değil. İç forvet adam. Babel topla uzak yerlerde buluşuyor. Geçen sene Fenerbahçe- Beşiktaş maçında Babel'in attığı gole bakın, kaleye yakın yerde topla buluşuyor. Kaleye yakın yerde topla buluşması lazım Babel'in...

Altay Bayındır'a övgü

Hayrettin öyle anlatıldığı kadar kötü oyuncu değildi. Konsantrasyonu yoktu. Altay bundan iyi kaleci taraftardan etkilenmedi. Efendi gibi çıktı dedi iyi taraftar vardı etkilenmedim. Tebrik ederim.

Senin için hazırladığımız haberler