Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? 20-21 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı?

17.06.2020 - 17:19 | Son Güncellenme: 17.06.2020 - 17:19

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? 20-21 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? soruları trendlere yerleşti. Hafifleyen corona virüsü salgını sonrasında vaka sayılarında yaşanan yükseliş vatandaşların endişesine neden oldu. Geçtiğimiz birkaç gün içersinde vaka sayılarında artış gözlemlenmişti. Vatandaşlar da bunun üzerine hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasının olup olmayacağını merak etmeye başladı. İşte detaylar

Geçtiğimiz haftalarda uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması normalleşme süreciyle birlikte son iki haftadır uygulanmıyor. Ancak son günlerde corona virüsü vaka sayısındaki artış nedeniyle vatandaşlar hafta sonu yasağın olup olmadığını merak etmeye başladı.

HAFTA SONU YASAK OLACAK MI?

Corona virüsü salgınıyla mücadele eden Türkiye’de normalleşme takvimi kapsamında alınan yeni kararlar uygulanıyor ancak günlük vaka sayısındaki artış korkutuyor. 1 Haziran’da 827 olan günlük vaka sayısı dün 1467 olarak açıklandı. Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00'de toplanıyor. Saat 19.00'da ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yapacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Hafta sonu yasak olup olmayacağına dair kabine toplantısının bugün ya da yarın yapılması bekleniyor.

BİRKAÇ GÜNLÜK YÜKSELİŞİN ARDINDAN İLK DEFA AZALDI

Tabloya göre, Türkiye'de son bir gün içinde bin 467 yeni vakanın tespit edilmesi sonucu vaka sayısı 181 bin 298'e yükseldi. Önceki güne kıyasla güncel vaka sayısında 125 azalma gözlemlendi. 17 vatandaşımızın daha coronadan hayatını kaybetmesiyle, vefat edenlerin sayısı 4 bin 842 oldu.

Senin için hazırladığımız haberler