Bu Hornets çok tehlikeli!

12.01.2021 - 14:34 | Son Güncellenme: 12.01.2021 - 14:44

NBA’de uzun zamandır başarılı olamayan Charlotte Hornets, aradığı kimyayı yakalamış gibi. Mor Mavililer, art arda 4 maç kazanırken, LaMelo Ball ve Gordon Hayward arasındaki uyum dikkatlerden kaçmıyor.

Bu Hornets çok tehlikeli!

Bertan ERMAN – AJANSSPOR

NBA’de Charlotte Hornets sürprizi yaşanıyor!

Tüm zamanların en iyi basketbolcusu olarak gösterilen Michael Jordan’ın sahibi olduğu Hornets, bu sezon ilk kez iyi bir başlangıç yaptı.

Mor Mavililer, son olarak lige iyi bir başlangıç yapan New York Knicks’i kendi sahasında 109-88’lik skorla geçti ve arka arkaya dördüncü, toplam 6. galibiyetini aldı. 11 maçta 6 galibiyet ve 5 mağlubiyeti bulunan Hornets, Doğu Konferansı’nda 6. sırada yer alıyor.

Hayward ve Ball göze çarpıyor

Charlotte Hornets’ta, “Biz buraları gelecekte çok iyi yerlere taşıyacağız” sinyallerini veren iki isim, hiç şüphesiz ki çaylak gard LaMelo Ball ve küllerinden doğmak isteyen skorer forvet Gordon Hayward.

Geçtiğimiz günlerde, NBA’de triple double yapan en genç oyuncu olan LaMelo Ball, saha görüşü ile öne çıkıyor. Attığı paslar, yaptığı asistler girdiği mücadeleler, Ball’un nasıl bir potansiyel olduğunu gösteriyor. 11 maçta 12.4 sayı, 7 ribaund, 6 asist ve 1.6 top çalma ortalamaları da bunu kanıtlar nitelikte.

Gordon Hayward da Charlotte’ta deyim yerindeyse kendini buldu. Utah Jazz’de gösterdiği performansla yeniden yükselişe geçmek isteyen Boston Celtics’te yaşadığı ciddi sakatlıklar nedeniyle Massachusetts ekibine kendini tam anlamıyla gösteremeyen Hayward, Hornets’ta geldiğinden beri bir takımın lideri olacak bir yıldız olduğunu tekrardan kanıtlamak için büyük çaba gösteriyor. %40.4 3 sayı isabetiyle oynayan Hayward’ın 11 maçtaki ortalamaları ise 22.5 sayı, 5.2 ribaund, 4 asist ve 1.4 top çalma.

Bu isimleri de es geçmeyin: Washington ve Rozier

Charlotte Hornets’ta Gordon Hayward ve LaMelo Ball kadar, P.J. Washington ve Terry Rozier’ı da görmezden gelmemek gerek.

Kentucky çıkışlı uzun forvet P.J. Washington, NBA’de ve Hornets’ta ikinci sezonunu iyi geçiriyor. Geçen yıl en iyi ikinci çaylak beşine seçilen Washington, savunmadaki performansıyla göze çarpıyor. 22 yaşındaki genç isim, görev aldığı 11 maçta 11.9 sayı, 6.1 ribaund, 2.7 asist, 1.5 blok ve 1 top çalma ortalamalarını tutturmakla birlikte, daha önce Atlanta Hawks ile oynanan maçta yaptığı 6 blokla 2018 yılından beri bir maçta bu sayıya ulaşan ilk isim oldu.

Terry Rozier da Hornets kimyasının yükselmesindeki en önemli faktörlerden biri. Daha önce Gordon Hayward ile Boston’da birlikte oynamanın da vermiş olduğu avantajı sahaya yansıtan Rozier, 11 maçta 19.5 sayı 3.5 ribaund, 2.8 asist ve 1.5 top çalma ortalamalarıyla mücadele etti.

Senin için hazırladığımız haberler