Bu transferin temeli yıllar öncesine dayanıyor! Arda - Avcı diyaloğu!

08.01.2018 - 22:05 | Son Güncellenme: 08.01.2018 - 22:05

Bu transferin temeli yıllar öncesine dayanıyor! Arda - Avcı diyaloğu!

Futbol kariyerinde son olarak Barcelona forması giyen Arda Turan’ın, Medipol Başakşehir’e transfer olacağı gündemdeki sıcaklığını koruyor. Yeniden Galatasaray’a dönme ihtimalinin Fatih Terim’in göreve gelmesinin ardından sıfırlandığı ifade edilen yıldız futbolcunun, Başakşehir’e kiralık olarak katılması bekleniyor.

Başakşehir'e gelmesi sürpriz diyorlar ama...

Arda Turan’ın; Başakşehir’e transfer olmaya sıcak bakmasının ardında yatan sebepler de dikkat çekici. Kulübün Başkanı Göksel Gümüşdağ ile ağabey-kardeş ilişkisi, Abdullah Avcı ile Galatasaray altyapısında kurduğu samimi ilişkiler, Emre Belözoğlu faktörü ve Milli Takım’da kurduğu arkadaşlıklar, transferin gerçekleşme ihtimalini yükseltiyor.

Arda Turan ile Abdullah Avcı arasındaki hukuk çok eskiye dayanıyor. Avcı’nın, futbolu zaten çok seven Arda’ya verdiği öğütler, milli futbolcunun gönlünde ayrı bir yer tutuyor. Öyle ki Arda Turan, Jose Mourinho’ya benzettiği Abdullah Avcı ile son dönemlerde de ilişkilerini sıcak tutuyor. İşte Ajansspor farkıyla Arda Turan ile Abdullah Avcı’nın arasındaki sıcak ilişkinin temelini en iyi şekilde özetleyen o kısa hikaye;

Arda'nın Abdullah Avcı ile tanıştığı anlar...

Arda yeni teknik direktörüne şöyle bir baktı. İlk izlenimi son derece olumluydu. Atletik yapısıyla hemen dikkat çeken biriydi.

“Ben Abdullah Avcı” diyerek başladı sözlerine. İstanbulspor gibi köklü bir kulüpte çalıştığını anlattı. Futbolu ve dolayısıyla işini çok sevdiğini söyledi. Arda Turan, diğer arkadaşları gibi ilgiyle izliyordu yeni teknik direktörünü.

O kilit cümle: Nerelere geldiğinizi görüp çok şaşıracaksınız...

Abdullah Avcı kendisinden emin bir ses tonuyla her kelimenin üzerine basa basa konuşmaya devam etti :

“Sizden sadece futbolu sevmenizi ve işinizi iyi yapmanızı istiyorum. Bu bizim mesleğimiz. Birlikte doğru işler yaptığımızda, bu oyunu doğru oynadığımızda nerelere geldiğinizi görüp çok şaşıracaksınız.”

Avcı ile başarıdan başarıya...

Genç teknik adamın söylediklerinden etkilenmemek olanaksızdı. Geçen günler içinde Abdullah Avcı ve onun 16 yaşındaki futbolculardan kurulu PAF Takımı başarıdan başarıya koştu.

Öte yandan Arda Turan, Abdullah Avcı’nın antrenörü olduğu dönemlerde zaman zaman sağ bek, zaman zaman da forvet oynamıştır.

Mourinho ve Abdullah Avcı...

Şu sıralarda futbol kariyerinde deyim yerindeyse dibi gören ve yeniden bir çıkış arayan Arda Turan, Abdullah Avcı’yı Portekizli menajer Jose Mourinho’ya benzetiyor. Hatta, Abdullah Avcı ile Arda Turan arasındaki ilginç diyaloglardan biri de şu şekilde gerçekleşiyor:

Abdullah Avcı : Arda, sen şöyle arkadaşının yanına geç…

Arda Turan : "Tamam Mourinho… Pekiyi Mourinho… Sen nasıl istersen Mourinho…”

Suat Kaya'dan müthiş itiraf!

Arda Turan’ın antrenörlüğünü üstlenen isimlerden biri de Suat Kaya’ydı. Suat Kaya, Arda Turan konusunda flaş itiraflarda bulunmuştu.

Suat Kaya, “Dürüst olmak gerekirse o zaman sırada olan, hatırı sayılır pek çok yetenek vardı. Arda Turan, patlama yapmasını beklediğimiz en son oyunculardan bir tanesiydi. Ama görüldüğü gibi, yanlış tespit yapmıştık.” ifadelerini kullanmıştı.

HABER - İNCELEME / Emrah KARALİNÇ

Not : Abdullah Avcı ve Arda Turan  arasında yaşanan diyaloglar ve Suat Kaya'nın çarpıcı itirafıyla ilgili olarak Sabri Ugan'ın Aslan Yürekli Kaptan ve Özgür Sancar'ın Arda Turan, Bayrampaşa'nın Dâhisi adlı kitaplarından yararlanılmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler