"Bu yıl şansımız her zamankinden çok daha fazla"

19.05.2017 - 10:58 | Son Güncellenme: 19.05.2017 - 10:58

"Bu yıl şansımız her zamankinden çok daha fazla"

AJANSSPOR - Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, Türkiye'nin "Premium" içerikli spor kanalı olan S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemi değerlendirdi.

Ertül’ün Sabah Sporu Extra programında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Final Four değerlendirmesi

3 defadır katılıyor olmamız, önce katılmayı başarmamız önemli. Katılıp finalde de son topta kaybetmemiz... Yine katılıyoruz. Ev sahibiyiz, donanımlıyız. Obradovic faktörü olan bir takımız. Bu sefer olacak gibi.. İyiye gitmiş bir takım. Şöyle bakalım; Euroleague yeni statüsünde ilk 3-4 takımdan biriydik. Bugün Final Four ile beraber de en büyük favori, en az oran verilen Fenerbahçe oldu. Bugün 19 Mayıs. Bugün bizim bayramımız. Ulu Önder Atatürk'ü andığımız bir gün ve bayramımızı kutluyoruz. "Yaşa Mustafa Kemal Paşa" bugün artık Final Four maçında olursa o salonu düşünemiyorum. Şimdiden heyecanlanıyorum. Beni oraları çok ilgilendiriyor. Final zaferini Atatürk'le yapabilir miyiz onu bilemiyorum. Real Madrid ile oynuyoruz, son topa kadar, son saniyeye kadar olacak bir maç bizi bekliyor. Bizim kadro iyi ama Real Madrid daha rotasyonlu.

Barış Ertül: "Bu yıl şansımız..."

Çok büyük ihtimal finali CSKA ile oynacağız. CSKA-Fenerbahçe finali denk bütçeli takımların finali gibi. Bahis oranlarından da yakıştırılan bu. Real Madrid-Fenerbahçe müthiş bir yarı final. Son 3 yıldır bu noktada olmamız ve artık hak ediyoruz. Birbirini tamamlayan bir kupayı yakıştırıyorum ben açıkçası. Finali geçen yıl kaybettik, bu yıl şansımız her zamankinden çok daha fazla.

Bu takımları çok seyrettik. Yüksek tempo iki takıma da yarıyor. Yüksek bir skor çıkabilir. Bizim kadro dar ama daha iyi bir kadro. Ortadan tarafsız baktığımda da Fenerbahçe'yi bir adım önde görüyorum. Oyun hızlandığında, set oyunlarında, pota altında, dışarıdan atışlarda Fenerbahçe'nin her türlü iyi olduğunu düşünüyorum. Saha içinde çözüm olanaklarının daha fazla olduğunu görüyorum. Farklı değerlendiriyorlar ama günün sonunda benim dediğime çıkıyor.

"Fenerbahçe söylenildiği kadar ev sahibi değil"

Ömer Onan'ın maç öncesi değerlendirmesi önemli. Saha ve seyirci avantajı her sporda vardır ve önemlidir. Tribün boyutunda saha avantajına sahibiz. Bu şehir bizim şehrimiz. Moral ve psikoloji avantajdır. Sokağını, yolunu bilmek. Salon içi versiyonu da çok önemlidir. Tribün boş olsa da saha avantajı vardır. Sporcunun kendi soyunma odasından geçmesi, parkeye aşinalığı.. Bunlar oyuncuyu rahatlatan fark yaratan şeylerdir.

Fenerbahçe bu anlamda söylenildiği kadar ev sahibi değil. Ataşehir olsa bu feriştahıydı. Sinan Erdem, Fenerbahçe için yabancı bir yer. Saha ve seyirci sınırlıyor. Rakip Real Madrid olunca daha da sınırlıyor. Tribünde seyirci performansı etkili olacak. Burada hakemler üzerinde etkiden bahsebiliriz. Saha ve seyirci avantajına yaslanırsak, o kadar büyük bir avantaj değil.

Ne kadar aşinasın insan en çok nerede rahattır? En fazla evinde. Evinde de kendi koltuğunda. Beni evde bir yere oturt, orada da kendi koltuğunu ararsın. 

Euroleague'de de bu böyle; Southampton altyapısında da böyle, Şükrü Saraçoğlu'nda da böyle. Bunlar bir bütün. Her istatistik önemlidir ama istatistik her şey değildir. Obradovic'in OAKA'ya giderken söylediklerini unutmayalım. O maçları unutmayalım. Obradovic güldü, geçti ve 2'de 2 yaptı. İstatistik mi kaldı? Bir dönem Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nı hiç kazanamamıştı. Aldı ve o geyik kapandı. Önemli midir? Evet. Ama bunlar olması gerektiği kadar olur. Bunun üzerine strateji ve performansı yapamazsın. Benim için hiç önemli değil demek, onu yok saymak. Ne kadar yok sayarsan, istatistiği de bertaraf edersin.

"Basketbol adalet duygusunu iyi yansıtıyor"

Final Four'a gelen her takım her şeyi yapabilir. Koşu da kafa kafaya geldiysen, orada kimin olduğu önemli değil artık. Maçın 80. dakikasını geçtik. At yarışında bu vardır. Olympiakos'a bu aşamada 'eşek' derim. Eşeğin kazandığı yarışlar da vardır. Maç yorumcuları bir oyuncuya kötü derlerse, o oyuncu gol atar. Ben de öylesine dedim. Fenerbahçe'nin olduğu yerde boşuna 1'e 6 Olympiakos'a verilmemiş. Olympiakos servet veriyor. Her şey olabilir. Yarışın dışında favori, sürpriz kalmıyor. 

Artık televizyonlarda canlı olarak çekilen yayınlanlardan 2 içerik kaldı. Bunlar; haber ve spor. Haber ve spor temeli olmayan her şey bant çekiliyor. O maliyet kaldırılmıyor. Spor da teknoloji ile kullanılınıca NBA, Euroleague, Premier Lig, Formula 1 gibi sürekli büyüyor ve yukarı çıkıyor. Euroleague'de artan reyting de bunu gösteriyor. Buraya gelemeyenler Darüşşafaka, Anadolu Efes, Barcelona, Panathianikos ve Baskonia var. Bunlar izleyenlere keyif verdi. NBA ile FIBA yaptıysa; FIFA ve UEFA neden yapamıyor? Basketbol adalet duygusunu iyi yansıtıyor. Basketbol, futbolla rekabet ediyor. Pastadan pay almak istiyorlar.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

"Tudor'un karizması..."

Galatasaray'ın Gaziantepspor son maçına bakarsak biraz daha istekli olduklarını gördüm. Sneijder'in artık ne olacağı belli değil. "Sneijder, Tudor ve Bruma" kalacak denildi. Bunu nasıl halledecekler? Bunlar zoraki yürüyen bir şeyler. Tudor'un karizması yerle bir oldu. Galatasaray, Fenerbahçe'nin durumuna bakarak biraz daha kıpırdanmaya başladı. Ama bazı oyuncular tatile motive oldu. 1 hafta 10 gün tatil peşindeler. Acı olan budur. Osmanlıspor, Mustafa Reşit Akçay'dan sonra tamamen dağıldı. Tutkal gibiydi sanki. Galatasaray'ın rahat kazanması gereken bir karşılaşma.

"Advocaat iyi bir yorumcu oldu"

Ümit Özat, Fenerbahçe maçında kendini göstermek için sahaya çıkacak. Advocaat sanki Fenerbahçe'den saha kenarı bileti almış, maç sonu da yayıncı kuruluşa teknik direktörlük yapıyor. Fenerbahçe sayesinde Hollanda'nın başına geçti. Maç sonu doğruları söylüyor. Baştan iş sulandı ama artık rahatsız etmiyor. Dick Advocaat, maç sonunda acı gerçekleri söylüyor. Söyledikleri artık rahatsız bile etmiyor. Krasnodar benzetmeleri haddini aşmıştı. En olmayacak şeylere müdahale eden yönetim ona müdahale etmedi. Adam iyi bir yorumcu oldu.

Şampiyonluk yarışı

Beşiktaş'ın yine en büyük sorunu Aboubakar-Cenk Tosun tercihi olacak. Cenk her seferinde sonradan giriyor ama sonuç veriyor. Maçlar 0-0'la başladığı için Beşiktaş 2 puan kayıpla naşlıyor. Sonradan da telafi ediyor. Atiba son maçta hakikaten çok kötü oynadı. Tolgay da en iyi maçını oynadı. Kasımpaşa iyi top oynuyor ama Beşiktaş'a karşı o kadar iyi oynayamaz.

Şenol Güneş, olması gerekenken fazla stresli. Beşiktaş bugün mutlak favori. 8 hafta önce de favoriydi. Beşiktaş oynuyor, skıntı yok. Şenol Güneş de bildiği gibi davranırsa sorun yok.

Beşiktaş'ın Başakşehir maçı kritik eşikti. Başakşehir'i kolundan tutup kaldırdılar. Malum PDFK, Volkan Babacan'ı kaleye koydular. O gün Volkan olmasa şampiyonluk bitiyordu net. Bu hafta da bu iş bitebilir.

"Sosyal medyadaki ergenlerin jargonudur"

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada kulüplerin vergi borçlarına değindi. Sancaklı ayrıca TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Şu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve onun ekibi acil bir şekilde, belki kaba bir laf ama, pılıyı pırtıyı toplayıp Türk futbolundan defolup gitsinler." ifadelerini kullandı.

Şu ifade jargonu, sosyal medyadaki ergenlerin jargonudur. Ben de çok eleştirdim ama üslup önemlidir. Çok sığ bir üslup.

Senin için hazırladığımız haberler