Buffon'dan Şampiyonlar Ligi ve Ronaldo açıklaması

13.10.2019 - 18:12 | Son Güncellenme: 13.10.2019 - 18:12

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Juventus forması giyen 41 yaşındaki tecrübeli kaleci Gianluigi Buffon İtalyan medyasına açıklamalarda bulundu.

Buffon'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"O deneyimi hissettim"

Paris günleri ile sözlerine başlayan Buffon, "İtalya dışına çıkıp o deneyimi yaşama ihtiyacını hissetmişti. İyi olacağına dair hiçbir garanti yoktu. Bu fırsatı bana verdiği için PSG'ye teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onlar olmadan muhtemelen emekli olurdum. Başkan Andrea Agnelli Juve'ye geri dönüş hakkında konuştum ve benim için olumlu bir deneyim olacağını söyledi" dedi.

"41 yaşında Juventus'a çağrılmak benim için gurur verici"

Torino'ya dönmeye karar verdim ile sözlerine devam eden Buffon, "Ne kadar uzakta olursanız olun ev ve aile ortamını hissediyor ve özlüyorsunuz. Torino'ya dönmeye karar verdim ama tek sebep tabii ki bu değildi. Daha önceki rolümden daha az bir olüm olsa da takım arkadaşlarımla burada olmak mükemmel. 41 yaşında Juventus'a çağrılmak benim için gurur verici" şeklinde konuştu.

"Hala büyük finali yapabilirim"

Kariyerinde hiç Şampiyonlar Ligi kazanamadın sorusuna Buffon, "Spor yapan bir aileden geliyorum. Bu yüzden sürekli daha iyi olmak zorundayız.  Verebileceğim her şeyi verdiğimi sanmıyorum, yüzde 100 değilim. Büyük finali yapmaya çok ihtiyacım var. Hala yapabilirim" açıklamasını yaptı.

"Ronaldo bize gol attığında gittim yaşını sordum"

Ronaldo hakkında konuşan Buffon, "Real Madrid'de bize karşı gol attıktan sonra ona kaç yaşında olduğunu sordum. Gülümsedi ve dedi ki: '33 yaşındayım. Hiç de fena değil, değil mi?'. Cristiano Ronaldo gerçekten iyi bir adam. Takım arkadaşlarıyla iletişimi çok iyi ve iyi anlaşıyor. Onunla oynamak gerçekten çok hoş. Umarım Ballon d'Or'u kazanır. Bu da Juve'nin önemli bir şey kazanacağı anlamına geliyor. Hiç sahip olmadığımı biliyorum ama  kaleciler için çok zor Ballon d'Or'u kazanmak." ifadelerini kullandı.

AJANSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler