Buğra Çağıran'dan Fenerbahçe galibiyeti ve İlkay Gündoğan sözleri!

20.08.2018 - 15:10 | Son Güncellenme: 20.08.2018 - 18:10

Buğra Çağıran'dan Fenerbahçe galibiyeti ve İlkay Gündoğan sözleri!

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 2.haftasında Fenerbahçe’yi 1-0 yendi. Bu maçta 90 dakika forma giyen Rahman Buğra Çağıran, Radyospor’a özel açıklamalar yaptı. Çağıran, ligdeki hedeflerini de anlattı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Rahman Buğra Çağıran’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Fenerbahçe maçı hakkında

Sezon öncesi çalışmalar verimli geçti diyebiliriz. Geçen yıldan kalan oyuncu ve hoca ekibimiz birbirini daha iyi tanıyor. Kampa da bu şekilde başlayınca güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Her şey yolunda gidiyor. Fenerbahçe’yi yendik ve 2'de 2 yaptık. Bizim için çok güzel bir maç oldu. Kısa süreli bir mutluluğumuz oldu. diyebilirim. Önümüzde Kayserispor maçı var. Ona konsantre olacağız.

Fenerbahçe maçına nasıl hazırlandılar?

Büyük takımlarla oynamak biraz daha farklı oluyor. Biz profesyonel olarak bu işi yapıyoruz. Her maça aynı konsantrasyonla çıkmaya çalışıyoruz. Sonuçta bu kulüpler camia olarak büyük kitlelere hitap ediyor. Biz de takımca ve bireysel olarak hazırlanıyoruz, maçı kafamızda yaşıyoruz, bize gönderilen videoları izleyerek çalışıyoruz.

"Erol Bulut bize savunma yönümüzü kuvvetlendirmeyi öğretti"

Erol Bulut hocamız geçen yıl geldi. Geldikten sonra bize daha çok savunma yönümüzü kuvvetlendirmeyi öğretti. Bu işler bir anda olmuyor. Zaman geçtikçe ve bu felsefeyi benimsedikçe olması gerekiyor. Gol yemezseniz 1 puanla biter, yerseniz 0 puanla dönersiniz... Öncelikli hedefimiz sağlam durmak, gol yememek, kaptığımız topları iyi kullanmak. Hocamız geldiğinden bu yana olumlu anlamda pek çok şey kattı diyebiliriz.

Yeni Malatyaspor'un bu sezonki hedefleri neler?

Geçen yıl ligi 10.sırada bitirdik. Bu yıl da öncelikle ligde kalmayı garantileyip her maçı hafta hafta düşüneceğiz. Büyük hedef olarak bir önceki senenin üstüne koymak iyidir. Çok uçmaya, kaçmaya da gerek yok. Olabildikçe iyi bir sırada bitirmek bizim için iyi olacaktır.

Rahman Buğra Çağıran'ın hedefleri neler?

Bizim yaşımızdaki oyuncular genç oyuncu olarak görünüyor. Ülkemizin acı gerçekleri bunlar. Sistem artık bu duruma gelmiş. Ben burada formayı almak, maçlarımı maksimuma çıkarmak, saha içinde olmak ve kendimi geliştirebilmek istiyorum. Bu işlerde saha içinde olunca tecrübe edinebiliyorsunuz. Öncelikli amacım banko oynamak, 90 dakika forma giymek ve sakatlanmamak.

VAR uygulaması hakkında neler düşünüyor?

VAR’ın adalet konusunda yararı olacak. İlk maçımızda VAR’a pek çok kez başvuruldu. Mesela ilk haftaki golümüzde dışarıdan izleyen biri olarak ofsayt deriz. Golümüz gidecekti ama VAR ile gol geldi. Diğer taraftan tam tersi olsa VAR sistemi nereden geldi diyecektik... Hakemler de insan, hatalar yapılabilir ama bu sisteme süre vermek gerekiyor. Diğer yandan oyun çok duruyor, her pozisyondan sonra oyuna ara veriliyor. Bu yönden sıkıntı olabilir ama adaletli oldu diye düşünüyorum.

"Avrupa'da İlkay Gündoğan'ın stilini beğeniyorum"

Ben Avrupa’da İlkay Gündoğan’ı beğeniyorum. Manchester City inanılmaz bir futbol keyfi veriyor. Ben dikine oynamayı seven biriyim. Sol bekte de oynasam altyapıda orta sahada forma giydim. Karadenizli olduğumuz için sabırsızlıkta var. Son zamanlarda futbol fiziğe döndü. Güçlü olan ayakta kalıyor. Her manada İlkay Gündoğan benim idolüm.

Yeni Malatyaspor taraftarlarına mesajı

Son maçta taraftarımızın desteğini inanılmaz bir derecede hissettik. Hepsine çok çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu havayı sezon sonuna kadar taraftarlarımız ve onların neferleri olarak bizler sahada mücadelemizle devam ettiririz. Destek ve dualarını esirgemesinler. Onları çok seviyorum. Herkesin Kurban Bayramı’nı kutlayalım ve iyi yolculuklar dileyelim.

Senin için hazırladığımız haberler