Bülent Korkmaz'dan Milli Takım için flaş sözler: Her gelen teknik adam...

27.03.2018 - 14:42 | Son Güncellenme: 27.03.2018 - 14:42

Bülent Korkmaz'dan Milli Takım için flaş sözler: Her gelen teknik adam...

Galatasaray ve Türk futbolunun unutulmaz defans oyuncularından Bülent Korkmaz, Mircea Lucescu yönetimindeki Türkiye Milli Futbol Takımı hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. “Yapılanma” kelimesini her gelen teknik adamın kullandığını ifade eden Korkmaz, bir jenerasyon yakalanması gerektiğini belirtti.

Yayıncı kuruluşun haber kanalı beIN Sports Haber’de değerlendirmelerde bulunan Bülent Korkmaz’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Jenerasyonu yakalayabilirseniz başarılı olursunuz"

Milli Takım’da 100’den fazla maç oynadım. 19-20 yaşında milli forma giydim. Galatasaray’da oynarken de Ümit Milli oldum. İyi olan kimse, o oynar. Elbette bir jenerasyon ve iskelet olacak. O jenerasyonu yakalıyorsanız milli takım başarılı olur. Geçmişte de böyle olmuştur. Tecrübeli oyuncular olacak. İtalya Milli Takımı kalecisi Buffon 41 yaşında. İyi kimse o oynar. Her gelen teknik adam yeni bir yapılanma diyor. Bu jenerasyonu zaten kulüpler kendisi yaratıyor.

"Bu gençler Avrupa'da olmasa kadroya alınacak mıydı?"

Çağlar, Freiburg’a gitti. Altınordu’da olsa kadroya alınmazdı. Cengiz Ünder, Altınordu’da oynadı Başakşehir aldı ve şimdi Roma’da. Milli Takım forması giyiyor. Keza Enes Ünal örneği var. Banko oynuyor. Bu oyuncular buralarda olmasa alınabilecek miydi? Altınordu kalecisi Erce Kardeşler benim için milli takım oyuncusu. Barış yine aynı şekilde. Mesela; Atalay, Recep gibi oyuncular var Galatasaray’da.

"Genç oyuncular önce kendi takımlarında oynayabilmeli"

Önce kendi takımlarında oynamaları gerekiyor. Bu oyunculara şans verilir mi? A Takım’da oynamaları lazım önce. Hazırlık maçları, kupa maçı, resmi bir lig maçı… 10-15 dakika oynar mı? Kocaman mesela oynatmıştı. Bunları oynatıp öyle göz önüne çıkabiliriz. Jenerasyon ancak öyle yakalayabilir. Tabii ki sadece kulüplere bağlamamak lazım. Futbolcunun kendisi, hayat tarzı, çevresi de önemli.

"Her gelen yapılanma diyor ama..."

Fatih Terim geldi, “Yeniden yapılanma” dedi. Yine aynı takımla oynuyoruz. Her gelen aynı cümleyi kuruyor. En son milli maça bakın. Volkan, Gökhan, Serdar, Çağlar, Hasan Ali, Cengiz oynayan oyuncular. Yusuf oynamaya başladı. Okay da oynuyor. Benim için Türkiye’nin en iyi orta saha oyuncularından biri ve doğru bir tercih.

Ümit Milli Takım örneği

Yapılanma dediğiniz zaman Ümit Milli Takım’a bakmak lazım. Bu oyuncular 4-5 sene sonra sahada olacaklar mı? Onu görmek. Türkiye’de genç oyuncu dediğimiz oyuncular 22,23-24 yaşlarında. Avrupa ise bu yaş oranı daha düşük.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler