Bülent Tulun, Galatasaray'ı değerlendirdi: "Diagne, G.Saray'ın forveti değil"

07.05.2019 - 17:31 | Son Güncellenme: 07.05.2019 - 17:41

Bülent Tulun, Galatasaray'ı değerlendirdi: "Diagne, G.Saray'ın forveti değil"

Spor Toto Süper Lig ekibi Galatasaray eski Sportif Direktörü Bülent Tulun, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray şampiyon olacak mı? Fernando Muslera'ya transfer teklifi var mı? Daha fazlası için...

"Galatasaray'ın doğasında vardır finalleri oynamak"

Galatasaray önemli bir avantajla girdi son 4 haftaya. Küçümsenecek bir avantaj değil. Galatasaray'ın doğasında vardır finalleri oynamak. Onun için ben çok endişeli değilim, ümitliyim. Bu 2 hafta kesinleştirecek. Galatasaray'ın bir beraberlik hakkı var. Zannediyorum en kötü bir beraberlik 3 galibiyetle kapatacaktır. Takım olarak inanmış durumdalara. Galatasaray'ın büyük bir ihtimalle şampiyon bitireceğine inancım tam. Ama öyle puan farkı olmayacaktır. 2-3 puan farkı olur en fazla.

"Fatih Terim defalarca yaşadı..."

Hocamız Fatih Terim bunu defalarca yaşadı. Onun durşu ve yaydığı elektirik bile çok önemlidir birlik, beraberlik ve inançla. Doğasında var Galatasaray'ın finalleri oynamak o yüzden. Yöneticiler daha ziyade ve ekibinin mevcudiyeti önemli orada olan. Yöneticilerin oyuncuları fazla gördüklerini ve iletişim halinde olduklarını zannetmiyorum. Olmamalı da zaten.

Muslera'nın performansı...

Muslera 8. sezonunu bitiriyor Galatasaray'da. Bu az bir zaman değil. En az yüzde 80 başarılı bir dönem geçirdi. Bir kaleci yüzde yüz başarılı diye bir matematikte ortaya koyamayız. Hem insan olarak hem kaptan olarak hem de sporcu olarak çok doğru bir iş yaptık. Lazio'dan getirdik onu. Bir de üstüne Loric Cana'yı da verip 3 milyon da onu saydırdık o zaman.  2 civarındaki maaşından Galatasaray kurtulduğu gibi bir de Muslera'nın bonservis bedelinden 3 aşağı düştü. O bakımdan iyi bir operasyondu. Muslera da çok gençti ve iyi bir sezon geçirmişti. Galatasaray her zaman popüler bir marka ve çok zor olmadı transfer etmek. O da isteyerek geldi. Sözleşme süresi bitmeden sözleşmeyi uzatmıştık.

Fulham, Muslera iddiaları hakkında...

Galatasaray'dan sonra Fulham değil, Galatasaray'dan sonra olacaksa Paris, Manchester City, Liverpool falan gibi takımlar olmalı ki kariyer bakımından doğrusunu yapsın. Şu an teklif var mı hiç bilmiyorum. Ama onun her zaman pazarı var.

"Tecrübe eksikliği var Luyindama'nın"

Son derece yüksek atletik özellikleri var. Fakat bu 4'lü sistemde özellikle savunmanın göbeğinde oynayan iki oyuncunun tandem oynayanların yani bir tanesi usta olması lazım. Takımın en usta adamlarından biri olması lazım. Maicon, Popescu gibi... Bunlar yönetir çünkü. O bakımdan bir tecrübe eksikliği var Luyindama'nın. Ama atletik olarak söyleyecek bir şey yok tabii..

Marcao ile Luyindama taşıyor mu Galatasaray'ı?

Marcao'dan endişelerim var. Riskli müdahaleleri var, tehlikeli alanlarda riskli müdahaleleri var. Ama atletik olarak o da iyi durumda.

Diagne'nin Galatasaray performansı....

Teklif gelirse (Katar'dan) çok iyi olur. Çünkü Galatasaray'ın forveti değil.

Belhanda hakkında

Belhanda yetenekli bir oyuncu ama Fransa'ya gelen oyuncularda bir problem var. Bugüne kadar gördüğümüz şeyler. Ancak Afrika kökenli olup da Fransa'da doğanlarda ve Fransa'da futbol hayatını başlatanlarda normal Avrupalı davranışları görünüşü olur. Fransa'da büyüp yetişen Gomis mesela çok iyi eğitimli. Oyuncudan da öte çok şahsiyetli bir oyuncu.

Fernando ayın en iyi oyuncusu seçildi

Onun futbolun dilinde tercümesi şu: Defansif orta saha 6 numara, hücumda eden orta saha 8 numara. Yani numarası 6'dir. Fernando, Beşiktaş maçında tam 8 numara oynadı. Başarılı olduğuna göre Galatasaray'da kaandığına göre doğru bir karar. 6 numarayı Donk devaldı.

Çaykur Rizespor maçına da bu düzende devame der mi?

Dışarıdan konuşmak çok doğru değil ama onu Fatih hoca analiz ediyor ve kafasında bir model vardır. Çünkü Rizespor'da başarılı bir periyot geçiriyor. Onun için en doğrusunu yapacaktır. Rizespor cesur bir futbol oynuyor ve keyifli bir maç olacaktır.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler