Bülent Uygun'dan dikkat çeken sözler! "Futbol topunu 8 kez sektiremeyen Mourinho..."

10.08.2017 - 14:38 | Son Güncellenme: 10.08.2017 - 14:38

Bülent Uygun'dan dikkat çeken sözler! "Futbol topunu 8 kez sektiremeyen Mourinho..."

AJANSSPOR ÖZEL- Osmanlıspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Osmanlıspor ve futbol gündemine dair özel açıklamalarda bulunan Bülent Uygun'un röportajından önemli satır başları şu şekilde:

'Maxsö büyük takımlarda forma giyebilir'

"İlhan Cavcav Sezonu bütün takımlarımıza hayırlı olsun. Osmanlıspor olarak hazırlık dönemini verimli bir şekilde geçirdik. Serdar Gürler ve Andreas Maxsö'yü transfer ettik. 2-3 transfer yapmayı planlıyoruz. Genel olarak iyi bir takıma sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Transfer konusunda ise yönetimimiz elimizden gelen gayreti gösteriyor. Defans, orta saha ve forvete transferlerimiz olacak. Maxsö genç bir arkadaşımız. Danimarka A Milli Takımı'nda direkt oynayabilecektir. Kjaer ile birlikte Danimarka Milli Takımı'nda iyi bir ikili olacaktır. Scout ekibimiz  tarafından izlenmiş bir futbolcu. Maxsö topu çok iyi kullanan bir oyuncu. Büyük takımlarda forma giyebilir, Maxsö'de o ışık var"

'Umar ve Serdar Gürler özel oyuncular'

"Altyapıyla ilgili birçok transfer yapıyoruz. Yeni Ndiaye'leri çıkartmak için çok çalışıyoruz. Yeni bir tesis yapıyoruz, bir veya iki yıl içerisinde tesisimizi kullanabiliriz. Osmanlıspor oyuncu satmaya değil, başarıya endeksli bir takım. Ndiaye'nin istediği söz konusuydu, Galatasaray'ı çok istedi ve kendisine izin verildi. Umar ve Serdar Gürler çok çalışkan, yetenekli ve özel oyuncular. Allah nazardan saklasın, sakatlık yaşatmasın"

'Ekonomik farklar beIN SPORTS sayesinde kapanıyor'

"İnsanlar hayal kurarlar fakat hayalperest gibi yaşamazlar. Hayallerini gerçekleştirmek için; çalışırlar, mücadele ederler. O dönemde demiştim. Anadolu'dan 7-8 takım şmpiyonluk potansiyeline sahip. Bu takımlardan birisi de Osmanlıspor. Bu sezon geçiş dönemini doğru ve iyi bir şekilde atlatırsak, önümüzdeki 2 yıl içerisinde şampiyonluk planları yaparak, şampiyonluk hayalimi gerçekleştireceğimi düşünüyorum. Anadolu kulüpleri ve İstanbul takımları arasında ekonomik anlamda farklar beIN SPORTS sayesinde kapanıyor"

Milli Takım ve Lucescu konusu?

"Şu anda takım çalıştırmamış olsaydım, konuşacağım birçok şey vardı fakat Milli Takım ve Lucescu konusunda konuşmak istemiyorum. Ülkemizde Abdullah Avcı, Aykut Kocaman, Şenol Güneş, Fatih Terim, Mustafa Denizli gibi... Üst jenerasyonlarda Yılmaz Vural, Giray Bulak, Güvenç Kurtar gibi... Bizim jenerasyonumuzda Ertuğrul Sağlam, Ümit Özat, Erkan Sözeri, Oğuz Çetin, Hakan Kutlu, Ogün Temizkanoğlu gibi bizim de içinde olduğumuz, alt kademelerde Metin Diyadin ve Bayram Bektaş gibi teknik direktörlerimiz var. Bu hocalarımız kendi tırnağıyla bir yerlere gelmiş isimler"

'Futbol topunu 8 kez sektiremeyen Mourinho...'

"Siz kendi hocalarınıza gereken desteği vermediğiniz sürece, sonuçta Mourinho tercümanlıktan buralara geliyorsa, hani bu adam çok iyi futbol adamı olduğundan da değil, futbol topunu 8 kez sektiremeyen Mourinho önemli yerlere geliyorsa, bu da imkan verildiğinde başarı geliyor demektir. Siz kendi içinizdeki insanlarda ufuk görüyorsanız, bu takımları onlara emanet etmeniz gerekir, bu da yöneticiliktir. Sen yönetici olarak kendi değerlerine önem vermediğin bir yerde Ümit Milli Takımı emanet ettiğin bir hocana güvenmiyorsan o zaman oraya niye getiriyorsun madem getirdin o zman bu görevi Abdullah Ercan vermen gerekiyordu. Bizim Türk sporunda yönetici problemi var tüm külüplerimiz sadece 3-5 tanesi hariç hepsi borç batağında sebebi ortada kurulamayan sistemler, kurumsallık altyapıya gerekli önemin verilmemesi"

'15 yıldır konuştuk fakat söylemesi gerekenlere de söylemek lazım'

"Birçok proje önerdik, 15 yıldır konuştuk fakat söylemesi gerekenlere de söylemesi lazım. Sitemim konuşması gerekenlerin konuşmamasına. Aslında çok başarılı olan hocalarımız var. Fakat 15 milyon genç nüfusumuzdan yetenekli oyuncularımızı çıkartamıyoruz. Liglerdeki yabancı sayısında da umarım değişiklik olur. Tesis yardımı altında kulüplere aktarılan paralar nerelere harcanıyor hesap soran yok! Gençlerimiz için biçok tesiste yemek çıkmaz, su akmaz, saha yok, top yok, futbolcu olsun diye bekliyoruz kimi kandırıyoruz Allah aşkına...  Tüm sporcular teknik direktörler kendi vergilerini vermeli, yönetici yaptığı kural dışı açıklamalarda cezasını kendi cebinden ödemeli.  Hayat sigortası, sağlık sigortası vb reformlar yapılmalı. Artık Türk sporunda köklü reformlara, kararlara ihtiyaç var. Yoksa on yedi bin antröner arasından hala hoca yok, diyorsalarsa o zaman bunun sebebi kendilerinde arasınlar. Türk antröner imkansızlık içerisinde imkan yaratmaya 5 maç sonucuna göre gönderilmeyi bekleyen bir zihniyet içerisinde başarmaya çalışacaktır"

'Malatyaspor maçında kazanan taraf olmak istiyoruz'

"Ertuğrul hocama başarılar diliyorum. Malatya önemli futbol şehri. Bu sezon kritik transferler yaptılar. Çok kaliteli ve iyi bir takım kurmak istiyorlar. Kaliteli oyuncular geldi. Çok zorlu bir maç olacak. Kazanan taraf olmak ve lige galibiyetle başlamak istiyoruz"

Lawal takımda kalacak mı?

"Ali Özgün bizden müsade istedi, görüştüğü birkaç TFF 1. Lig'de takım var. Lawal ile başkanımız görüşme yaptı. "Sezon sonuna kadar burdasın ya da PAF takımdasın" dedi. Kayserispor'a dönüşü söz konusu değil. Özer Hurmacı yeni geldi, idmanlara çıkıyor. Tecrübeli bir isim umarım takımımıza fayda sağlar"

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler