Bülent Yavuz, haftanın hakemlerini değerlendirdi

05.03.2018 - 13:39 | Son Güncellenme: 05.03.2018 - 13:39

Bülent Yavuz, haftanın hakemlerini değerlendirdi

Bülent Yavuz, Radyospor'da yayınlanan Ceza Sahası programında bu haftaki hakem kararlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Mete Kalkavan \ Galatasaray-Karabükspor

Ben tarihe geçeceğim, goller atacağım diyorsanız daha öne geçme adına atabildiğin kadar atacaksın. Galatasaray'ın 7 gol atmasına kimse bir şey söylemesin. Ayıp olur. Gollerin çoğalmasında hakemin avantajını kullanması etkili oldu. Çağdaş hakemlik adına güzel bir davranış sergiledi. Karabüğün 18 puanı var 10 maçını da alsa, kümede kalma ihtimali devam ediyor.

Cüneyt Çakır \ Kasımpaşa-Osmanlıspor FK

Cüneyt Çakır kuraldan taviz vermiyor. Kim olursa olsun kuralı uyguluyor. Netice itibari ile kural uygulama konusunda diğer hakemlere göre biraz daha önde olduğunu görüyoruz. Hata yapmıyor mu yapıyor ama başarısını gölgeleyecek derecede değil. Bu ara harıl harıl çalışıyor. Önünde bir dünya kupası var. Hakemlik ve Türkiye adına çok önemli. Milli takımımızın kupada olmaması büyük bir eksiklik ama Cüneyt'in Türkiye'yi temsil etmesi eksikliği biraz olsun azaltıyor. Maçta bir penaltı pozisyonu var. Çok itiraz edildi. Yanlış penaltı verildiğini düşündüler. Ama baktığımızda ise çok net penaltı. İtelemek, çekmek penatıyı gerektirir. Kasımpaşa maçında oyuncu önde sen arkadan oyuncuyu çekiyorsun. Niye yetişemesin topla oynamasın diye. Ama sen çekiyosan, hakeme gösterirsen hakem de penatıyı verir. Kasımpaşa çok centilmen bir kulüp. Kolej takımı gibi bir takım. Ama can yandığı zaman, puanlar gittiği zaman konuşma ihtiyacı hissediliyor. Kemal hoca çok efendi bir davranış sergiledi.

Ali Palabıyık \ Medipol Başakşehir-Göztepe

Ali Palabıyığın bir performansı var ikinci derece itibariyle. Bu MHK'nin elini kolunu zorlaştırıyor. Çok tecrübeli, kabiliyetli bir hakem. En zor maçları 7-8 sezon yönetebilen bir hakemimiz. Hakem yetiştirmenin ana faktörlerinden biri de risk almaktır. Hakemleri her maçı yönetebilecek seviyeye getirmek MHK'nin görevidir. Hakemlerin de ellerinden gelen gayreti göstermesi gerekir. Ali Palabıyık ikinci yarı itibari ile MHK'nin elini biraz zorlaştırmştı. Ama şuan kendini toparladı. İyi yönde gidiyor. Başakşehir-Göztepe maçında görev aldı. Çok iyi performans gösterdi diyemiyorsun. Hatalar illa ki olacak. Televizyondan izlerken gerçekten takdir ettim. Başakşehir'in attığı ilk gol öncesi faul var mı yok mu bilemiyorum ama yok gibi görünüyor. Ali'nin biraz daha pozisyonları yakından takip etmesi gerekir. Doğru kararları verirken topa yakın olacaksın. Eski Ali Palabıyık görüntüsünü vermiyor. Ali Palabıyık kaliteli bir hakemimiz ona ihtiyacımız var. Ama eleştirmezsek de yanlışlarını göremez. 

Arda Kardeşler \ Fenerbahçe-Teleset Mobilya Akhisarspor

Çok ses çıkardı bu maç. Fenerbahçe mağlup oldu. Şampiyonluk yolunda çok ciddi bir avantaj kaybetti. Akhisar mükemmel top oynadı. İşte bir oyuncunun ya da takımın bir müsabakaya hazırlanması ya da o müsabakayı istemesi çalışmasının ürünü. Dün akşam ortaya çıktı. 1 hafta çalışıyorsun. Eğitim alıyorsun. Moral motivasyon için hocalar geliyor. Yiyecek içecek ve uykuna dikkat ediyorsun. Sen 6 gün hazırlık yaptın. Maça bakıyorum yerinden kıpırdamıyorsun. Ne yaptıgının fakında değil misin ? Bu maç gelecek hafta alacağın maçın da kanıtı olacak. Dolayısıyla futbolcularda çalışıyorlar. Yaşları da müsait. Para da alıyorlar. Bir bakıyorsun koşsam mı koşmasam mı topa vursam mı vurmasam mı belli değil. 90 dakika oyundan düşmedi Akhisar. Kalelerini iyi savundular. Hücum varyasyonlarını da mükemmel yaptılar. Larsson'un Fenerbahçe ceza sahasında bir yükselişi var muazzam. Oyuncu 90 dakika terleyecek maçı kafasında yaşayacak. Hakem oyuncuları uyaracak. Yardımcılarıyla güzel anlaşacak. Akhisar maçı bileğinin hakkıyla aldı.

Arda Kardeşler on numaraydı. Sahaya çıktığında kafası bomboştu. Bildiği tek şey MHK bana görev verdi. Ben bu tür maçları yönetecek durumda değilim. Ben bu kadroya yeni çıktım. MHK benim performansımı beğenmiş ki bana bu tür maçı verdi. Bu tür duyguyla çıkmış. Bu maçı iyi yöneterek geleceğinin iyi şekilde ilerleyeceğini biliyor. Arda kardeşler 90 dakika boyunca her pozisyonun çok yanındaydı. Maçın her saniyesini yaşadı. Hakem hak yemedi adaleti dağıttı.
Ben Aykut Kocaman'ı tebrik ediyorum. Dik durdu, kararlıydı, gördüğünü çaldı dedi. Ama diğer abileri de bu hakem kardeşimiz gibi olsun dedi. Zaman zaman eliştiriyoruz ama camia adına büyük teşekkür ediyorum. Sizin gibi hocaların bazen böyle moral motivasyon artırıcı cümlelere ihtiyacı var. Hakemin ana görevi yetkisiyle her iki takım adına maçı doğru şekilde yönetmektir. Faulse faul kırmızıysa kırmızı vermelidir.

Bülent Yıldırım \ Antalyaspor-Sivasspor

Bülent Yıldırım, müthiş maçlar yönetiyor. Her maçı birbirinden güzel. Her maçı da küme maçları. İyi bakıyor kendine. Antrenmanda ok gibi maşallah. Yaşına rağmen genç hakemlerden bile fazla performans gösteriyor. Mücadelelere saygı duyarak maç yönetiyor. Otoritesini koruyor. Bu sezon hiçbir eksiğini görmedim. Fazlası çok eksiği yok. Antalyaspor açısından çok değerli bir maçtı. Sivas takımını kurmuş Avrupa'ya gitmek için avaj elde etmek istiyor. Antalya kendi evinde yenildi. Hakem maçtan sonra alkışlanıyor. Var mı bundan daha güzel bir şey ?

Ümit Öztürk \ Atiker Konyaspor- Yeni Malatyaspor


Ümit Öztürk genç bir kardeşimiz. Onun da istikbali çok parlak. Kendini de kamuoyuna kabul ettirdi. Haftanın zor maçlarından birini yönetti. Çok canlıydı her tarafa girip çıktı. Haftaya da ben hazırım görüntüsünü verdi.

Senin için hazırladığımız haberler