Bülent Yavuz: 'Halil Umut Meler, pozisyonlarda sessiz kaldı'

16.04.2018 - 14:03 | Son Güncellenme: 16.04.2018 - 14:03

Bülent Yavuz: 'Halil Umut Meler, pozisyonlarda sessiz kaldı'

Radyospor programcısı Bülent Yavuz, Ceza  Sahası programında haftanın hakemlerini değerlendirdi.

Yıldızlar Savaşı

Ligimiz son derece neşeli ve zevkli bir hale geldi. Hem altta hem üstte inanılmaz maçlar oynanıyor. İnanılmaz bir fikstür var.
Osmanlıspor, Gençlerbirliği, Konyaspor, Antalyaspor... Bu takımlar son 5 haftaya nasıl girecekler merak konusu. Şampiyonluk son derece gurur verici bir olay. Hem maddi hem manevi anlamda katkı veriyor. Yıldızlar savaşı var.

Halil Umut Meler \ Galatasaray-Medipol Başakşehir

Hakemliğe adımını attığı tarihten bu yana süratla yukarıya doğru tırmanan bir yapısı var. En önemli özelliği güleç olması. Bu sevimli yüzü kendini hemen belli ediyor. Bakış açısını da pozitif olarak etkiliyor.

Fifa kokartlı olduğunu söylemek isterim. U17 finallerine gidecek çok yakın bir zamanda. Türk hakemliğinde iz bırakan Zekeriya Alp'in onun yetişmesinde büyük bir payı var. Halil Umut Meler'in 1. Lig'e çıkış zamanlarında Serdar Çakır ona yardımcı olmuştu.
Netice itibariyle Halil Umut Meler, bügün şanslarını iyi kullanarak bu seviyeye geldi. Hakemlik için yaratılmış değerli bir kardeşimiz.

İyi maç çıkardı

İlk 20 dakika biraz bocaladı. Çok değerli oyuncular arasında, ikili üçlü mücadele pozisyonlarda biraz sessiz kaldı. Temassız mücadele olmaz. Bu temaslarında bir sınırı vardır. Ama 20 dakika çok fazla yutkundu. Donk-Arda, Donk-Emre, Adebayor-Feghouli mücadelelerinde sınırları aşan ve hakeminde mücadele etmesi gereken durumlar vardı. Faul çaldı, kart göstermedi.

Muslera kalesini terkederek bir kaç defa hakemin yanına geldi. Muslera'ya kart göstemesi lazımdı. Bocalamasına rağmen kararları da cuk diye oturmaya başlayınca sorunlar ortadan kalktı. Oyuncular çok agresifti. Sportmenlik dışı hareketler vardı. Serdar Aziz'in Adebayor'a yaptığı hareketler hakemi de zorladı.

İkinci yarı daha fazla pozisyonlar gördük. 26. dakikada Adebayor'un Serdar'a yaptığı hareket sarı kart gerektirirdi. Bu dirsek gırtlak kısmına geldi. Nefesini bile kesebilirdi. Faul vermesine rağmen sarı kartla cezalandırmadı.
27. dakikada Elia'nın rakibinden sıyrılıp ceza sahasına girecekken faul değerlendirmesine katılmıyorum. Hakem faul çalmasaydı net bir gol pozisyonu da olabilirdi. 2. devre güzel oynandı. Devre arasında teknik direktörler oyunculara direktifler vermişler. Hakem açısından pırıl pırıl bitti diyebiliriz. Hakem ile ilgili sıkıntı görmedim.

İkinci gol için çok fazla şikayetler oldu. Baktığımızda bu golde sıkıntı var diye konuşmaya başlandı. Hakem burada faule gerek görmedi. Ben olsam ben de vermezdim. Hem sosyal medyada hem televizyonlarda elle atıldı algısı yaratıldı. Maç esnasında bende öyle gördüm. Sonra birkaç arkadaşımızla paylaştık. Görüntüleri doğru açıdan görünce fikrim değişti.
Özet olarak ilk devrede bocaladı. Oyunun başında 20. dakikaya kadar gergin bi ortam vardı. Sportmenlik dışı hareketler çok fazlaydı. Kaleci Muslera'nın 5-6 defa hakemin yanına geldiği görüldü. Hakemin eksik bıraktığı yönler vardı. Donk'un ve Muslera'nın da sarı kart almadan maçı bitirmesi kabul edilebilir değildi.

Bu sıradan bir maç değil. Derbinin de ötesinde bir konuma geldi. Derbi maçları bu kadar stresli olmaz. 29. hafta şampiyonluğun en büyük iki adayı. Kaybeden bir avantaj kaybedecek kazanan da moral bulacak. 2. devre de çok güzel geçti. Son düdüğü çaldığı zaman skora etki edecek bir hata yapmadı. Başarılı bir maç olarak kabul ediyorum.

Ali Palabıyık \ Sivasspor-Fenerbahçe

Çok deneyimli bir kardeşimiz. Zor maçların da hakemi. Bu sezon iniş ve çıkışlar gösterdi. Derbi maçlarında biraz sendeledi. Biraz geri kaldı. Bu maçı iyi yönetti. Ali Palabıyığın faul ve kartlarda geri kaldığını düşünüyorum. Değerli bir cv'si olan Ali Palayık, neden böyle tutarsız maçlar yönetiyor diye düşünüyorum.

Avrupa'da ve Dünya'da maç yönetiyorsanız bir standardınızın olması lazım. İstikrarına dikkat etmesi lazım. Biraz daha moralli ve iştahlı olması lazım. Bunları söylerken de biraz sıcaklık vermek istiyorum. Gözünü dört açması lazım. Yardımcı hakemlerin de biraz daha dikkatli olmaları lazım. Göze çarpan hataları vardı. İki pozisyonda net ofsayt vardı, bunları göremediler.

Hüseyin Göçek \ Teleset Mobilya Akhisarspor-Beşiktaş

Ben Hüseyin'i artık olumlu ve doğru görmeye başladım. Eleştiriler yaptım. Saygıda sevgide kusur etmez. Bu sezon itibariyle alkışlıyorum. Eskiden tepkisel olarak çabuk alev alan ve sinirlenen bir yapısı vardı. Bu maçı güzel yönetti. Oyunun temposuna ayak uydurdu. Ceza sahası alanı içerisinde çok dikkatliydi. Hiçbir illegal durum yoktu. Çok enerjik bir hakemlik yaptı.

Alper Ulusoy \ Evkur Yeni Malatyaspor-Aytemiz Alanyaspor

Fifa kokartlı hakem. Yaşı da genç. Sanki hakemliğinin sonuna gelmiş gibi. Net şekilde koşamıyor. Hiç hareketlenemedi. Bunu görürken de çok üzüldüm. Biz de zamanında çok zorluk çektik. Alper kardeşim fiziksel sıkıntın varsa maç almayacaksın.

Bir hata yapsan orada yazık değil mi mücadele veren takımlara? Maçta çok yanlışlar oldu. Sadık diye bir kardeşimiz var. Yüzde yüz atılmalıydı. Bu tür pozsiyonların hiç birine müdahale edemedi. Fazla hırpalamak istemiyorum. Bu pozisyonların fiziksel sıkıntılardan kaynaklandığını düşünüyorum.

Fırat Aydınus \ Kayserispor-Gençlerbirliği

Çok zor bir maçtı. Bu maçta görev yapmak derbi maçta görev yapmak gibidir. Çok güzel bir maç yönetti. İptal edilen bir Gençlerbirliği golü var. Kıl payı ofsayt. Buna karar veren yardımcı hakemi kutluyorum. Bu küme düşme adına birkaç takımı etkileyen bir karardı.

 

Senin için hazırladığımız haberler