Galatasaray'da Burak Elmas İle Fatih Terim Arasında Soğuk Rüzgarlar!

04.01.2022 - 11:22 | Son Güncellenme: 04.01.2022 - 11:28

Ligi zirvenin 19 puan arkasında tamamlayan Galatasaray'da Başkan Burak Elmas ile Teknik Direktör Fatih Terim arasında yapılan görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Galatasaray'da Burak Elmas İle Fatih Terim Arasında Soğuk Rüzgarlar!

Elmas'ın toplantıda yaptığı hamlelerin Fatih Terim'in görevden ayrılmasına yönelik olduğu iddiası kulislerde yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Elmas'tan Terim'e 'özeleştiri' eleştirisi

Milliyet'in haberine göre Türkiye Kupası'nda Denizlispor'a elenmesinin ardından Türkiye'de hedefsiz kalınması ve Terim ile ekibinin özeleştiride bulunmaması Başkan Elmas'ta rahatsızlık yarattı. 29 Aralık’ta Burak Elmas ve Fatih Terim arasında yapılan toplantıda bu durum Galatasaray Teknik Direktörü'ne iletildi. Terim'in bu yaklaşımdan rahatsızlık duyduğu öğrenildi.

Terim'e 'Yönetici ol, saha kenarından ayrıl' teklifi!

Hürriyet gazetesinin haberine göre Başkan  Elmas, Fatih Terim’e Sportif A.Ş.’de yönetici olmasını teklif etti. Sarı kırmızılı takımın başında 8 şampiyonluk, 21 kupa kaldıran Terim her zaman saha kenarında bulunmak istediğini belirterek teklifi kabul etmedi. Kulislerde bu teklifin "Terim'in görevi bırakması" için yapıldığı belirtiliyor.

İlgini Çekebilir
SON DAKİKA | Fatih Terim'den iddialarla ilgili açıklama
Habere Git

Kulübeye güçlü isimler!

Toplantıda Burak Elmas, Fatih Terim'in teknik ekibinde yer alan Necati Ateş ve Selçuk İnan’ın performansını da sorguladı. Fatih Terim'in Fenerbahçe maçı sonrası aldığı 6 maçlık cezasında Galatasaray sadece Antalyaspor'u yenerek 1 galibiyet alabilmişti. Galatasaray Başkanı, Terim'den kulübede daha güçlü ve kuvvetli isimler olması gerektiğini belirterek teknik ekibe tercihen iki yabancı hocanın katılmasını istedi.

Terim'in transfer talebine şartlı evet

Toplantıda, Denizlispor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından, "Gerekirse transfer yapmayız" açıklaması yapan Fatih Terim, Başkan Elmas'tan futbolcu talebinde bulundu. Elmas, ekonomik nedenlerden dolayı futbolcu satılmadan Terim'in takımın güçlendirilmesi talebine olumlu yanıt veremeyeceğini söyledi.

Hocanın adamları artık transferde yok

Başkan Elmas'ın bir başka hamlesi ise transfer komitesi üzerinde oldu. Fatih Terim'in yıllardır transferlerde beraber çalıştığı idari direktör Şükrü Hanedar ile idari menajer Uğur Yıldız pasifize edildi. Başkan Elmas’ın yönetimde belirleyeceği isimler artık transferde daha etkin olacak.

Duayen isimler devrede

Toplantıda yaşananların ardından yönetim ve teknik heyet arasındaki gerilim artarken devreye duayen isimler girdi. Sarı kırmızılı camiada önde gelen iki  ismin iletişimin kopmaması adına Burak Elmas ile Fatih Terim arasında köprü olmaya çalıştığı öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler