Galatasaray'da Burak Elmas, Mohamed Elneny ve Xeka ile prensipte anlaştı

06.05.2022 - 10:24 | Son Güncellenme: 06.05.2022 - 10:37

Galatasaray'da bütçesi onaylanmadığı için direkt transfer yapamayan başkan Burak Elmas, sözleşmeleri bitecek olan iki yıldızla prensipte anlaştı. İşte detaylar...

Galatasaray'da Burak Elmas, Mohamed Elneny ve Xeka ile prensipte anlaştı

11 Haziran'da seçime gitmeye hazırlanan Galatasaray'da başkan Burak Elmas'tan flaş bir transfer hamlesi geldi.

Teknik direktör Domenec Torrent'i ile yolları ayırmayı planlayan, futbolcularına gelecek cazip teklifleri değerlendirmeye alacak olan mevcut başkan Burak Elmas'ın, bütçesi onaylanmadığı için transferde bonservis ödeme yetkisi yok. 

Transfrer için serbest kalacak oyuncularla ön protokol imzalanacak

Sabah'ın haberine göre, Burak Elmas, transferde geç kalınmaması için sezon sonunda serbest kalacak isimlerle ön protokol imzalamaya hazırlanıyor. Başkan adylaları anlaşmaları onaylarsa transferler resmiyet kazanacak.

Elmas'ın hedefi Elneny ve Xeka

Elmas'ın seçim öncesi bitirmeyi planladığı iki oyuncu Mohamed Elneny ve Xeka. Arsenal ve Lille ile sözleşmeleri ay sonunda bitecek iki orta saha, Taylan-Berkan ikilisinden memnun olmayan Aslan'ın yeni ilacı olabilir. Elneny'yi ön liberoya, Xeka'yı 8 numara pozisyonuna düşünen Elmas, bu transferlere yeni yönetimin itiraz etmeyeceğini düşünüyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray için Bernardeschi iddiası!
Habere Git

Yıllık 2,5 milyon Euro

Bu arada 29 yaşındaki Mısırlı Elneny sezon başında da gündeme gelmişti. 27 yaşındaki Portekizli Xeka ise Rusya'daki savaş nedeniyle CSKA Moskova ile yaptığı anlaşmayı bozmuştu. Serbest kalıp bonservislerini eline alacak iki yıldız oyuncu için de 2.5 milyon Euro yıllık ücretler ödenmesi söz konusu.

Burak Yılmaz'la zafere koştu

27 yaşındaki Xeka geçtiğimiz sezon Burak Yılmaz ile birlikte şampiyonluk coşkusu yaşarken Lille kariyerinde 144 maça çıkarken 9 gol atıp 7 kez de asist yaptı.

Süper Lig'de Beşiktaş forması da giyen Mısırlı futbolcu Elneny ise bu sezon Arsenal formasıyla 13 maçta sahaya çıktı ve 2 asist yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler