Burak Yılmaz Kariyerinde 3. Beşiktaş Sayfasını Açmaya Hazırlanıyor

16.06.2023 - 15:10 | Son Güncellenme: 16.06.2023 - 15:45

Futbolu bıraktığını açıklayan milli golcü Burak Yılmaz daha önce iki farklı dönemde formasını terlettiği Beşiktaş'a dönüyor. İşte detaylar...

Burak Yılmaz Kariyerinde 3. Beşiktaş Sayfasını Açmaya Hazırlanıyor

AJANSSPOR-HABER

Son olarak geçtiğimiz sezon Hollanda Ligi Eredivise ekibi Fortuna Sittard'ın formasını terleten 38 yaşındaki eski milli golcü Burak Yılmaz, Süper Lig'e eski takımı Beşiktaş ile geri dönüyor.

En çok Şenol Güneş istiyor

Gazeteci ve Beşiktaş Kongre Üyesi Murat Özen'in haberine göre Siyah-Beyazlılar'ın teknik direktörü Şenol Güneş eski oyuncusunu teknik heyetinde görmek istiyor. Şenol Güneş'in bu talebi üzerine Başkan Ahmet Nur Çebi, Burak Yılmaz ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Yönetim ile anlaşamadı futbolu bıraktı

Fortuna Sittard'a 2 yılı futbolcu sonraki yılları teknik direktör olacağı bir sözleşme üzerinden imza atan deneyimli golcünün takımı ile arasındaki ipler ligin son bölümünde koptu ve Yılmaz "Fortuna Sittard taraftarları, sizin için oynamak büyük bir şerefti. Her şey için teşekkürler, daha güzel ve başarılı yıllara" ifadeleri ile sosyal medya üzerinden takımdan ayrıldığını açıkladı.

İlgini Çekebilir
İşte Burak Yılmaz'ın övdüğü Beşiktaş altyapısındaki golcü
Habere Git

Eredivise'de de golcülüğünü konuşturdu

Türkiye'den ayrıldıktan sonra Fransa Ligue 1'de Lille'i şampiyonluğa taşıyan Burak Yılmaz, bu sezon da Hollanda da golcülüğünü konuşturdu. Fortuna Sittard formasını 26 maçta giyen deneyimli bitirici 9 gol, 5 asist ile oynadı.

Son döneminde Kartal'ı sırtladı

Beşiktaş'a 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında taraftarın yoğun tepkisine rağmen Şenol Güneş'in isteği ile transfer edilen Burak Yılmaz performansı ile taraftarın gönlünü almayı başardı. Süper Lig'de 25 maçta forma giyerken 13 gol attı ve takımın gol yükünü çekti.

Beşiktaş'a ilk adımı 2006'da attı

Burak Yılmaz, Antalyaspor'da bir genç yetenek olarak dikkatleri üzerine çektikten sonra 1 milyon Euro karşılığında Beşiktaş'ın yolunu tutmuştu. Burada geçirdiği 1,5 yılda zaman zaman iyi işler yapsa da büyük bölümde bekleneni veremeyen yıldız sonrasında Manisaspor'un yolunu tuttu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş şampiyon kaleciye "Hayır" demeyecek
Habere Git

Güneş doğdu efsane oldu

2010-2011 sezonunun devre arasında Fenerbahçe'den Trabzonspor'un yolunu tutan oyuncu burada teknik direktör Şenol Güneş'in dokunuşuyla kariyerinin zirvesine çıkmayı başardı. 2011-2012 sezonunda Trabzonspor forması ile rakip filelere 33 gol atan oyuncu tarihi bir performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler